Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazdrość?

zazdrość

Polecane posty

Gość zazdrość?

Mam przyjaciółkę L. z którą się przyjaźnie 8 lat.Wiele jej zawdzięczam, kocham ją- poprostu.Problem w tym, że jest z natury osobą zazdrosną i czasami mnie to przeraża. Już w liceum kiedy poznała mnie ze swoimi znajomymi znalazłam wsród nich chłopaka-jej przyjaciela z dzieciństwa. Była o niego niesamowicie zazdrosna, ale rozumialam to - w końcu mogła poczuć się w pewien sposób odrzucona, oddalona na dalszy tor..Po 3 latach rozstałam się z nim. Zamieszkalam z nia na studiach -to już bedzie jakieś 5 lat. Od jakiś 3 lat bardzo zżyłam się z jej starą przyjaciółką S. To ona mnie z nią poznała i ciągle namawiała na to żebym się z nimi obiema spotykała. No i stało się - bardzo ją polubiłam i zaprzyjaźniłam się z nią. Ale S nagle przestała nigdzie wychodzić bo całe swoje życie przyporządkowała swojemu chłopakowi - jeszcze większemu zazdrośnikowi. Wiele razy obiecywała mi, że to się zmieni, że znowu powróci do życia i jak za starych dobrych czasów będziemy spędzać ze sobą jak najwięcej czasu, ale nic z tego. Mieszkam z nią, rozmawiamy na wiele tematów, poświęcamy sobie 70% życia. Ale jak tylko wychodzę gdzieś gdzie nie pozwala jej wychodzić chłopak staje się zła i zazdrosna. Jest dla mnie wredna i nieprzyjemna. Do tego doszło że calkowicie odsunela na bok przyjaźń z s. i robi mi wyrzuty że się z nią umawiam(choć nie było ŻADNEGO powodu by kończyć tą przyjaźń). Czuje się z tym źle, co mogę zrobić? rozmawiałam już z nia na ten temat ale bez skutku. Ktoś był w podobnej sytuacji?

Nie dziwię się, że wątek upadł..... Sama się pogubiłam w ilości bohaterów, gorzej niż w filmie z Azjatami :P