Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amy000

kto mi obliczy dni plodne.

Polecane posty

nigdy w to sie nie bawilam, podam daty 1 dnia miesiaczki z ostatnich 3 miesiecy. napiszcie mi jak to wyglada. 28.08.2010 24.09.2010 21.10.2010 (podobno mam nieregularne miesiaczki?)

dni płodne się wyznacza, a nie wylicza. Tym bardziej przy nieregularnych cyklach się nie da

Gość sdfghj
okres(miesiączka) jest czasem względnej niepłodnosci czyli mozesz ale nie musisz zajsc w ciążę 50% na 50% :)i tak jest do około 14 dnia od pierwszego dnia miesiaczki, 14-15 dnia cyklu nastepuje owulacja a więc PLODNOŚĆ a po owulacji jest bezwzgledna nieplodnosc.

w takim razie może wejdź w jakikolwiek kalkulator dni płodnych. Tylko proszę nie stosuj tego jako metody antykoncepcji :)

wiesz co po twoich topikach widze ze troche z toba cos nie tak chcesz wrobic kogos w ciaze ? :O wprowadzajac sperme z brzucha do pochwy fujjj :O

"okres(miesiączka) jest czasem względnej niepłodnosci czyli mozesz ale nie musisz zajsc w ciążę 50% na 50% i tak jest do około 14 dnia od pierwszego dnia miesiaczki, 14-15 dnia cyklu nastepuje owulacja a więc PLODNOŚĆ a po owulacji jest bezwzgledna nieplodnosc." bzdurrrrrrrrrrrrra. owulacja występuje na 16-10 dni PRZED KONCEM cyklu. nigdy nie liczy sie od początku!! potencjalnie płodne jest szesc dni przed owulacją i trzy dni po owulacji. u Ciebie wiec dni plodne przypadały (zakładając pełen zakres wystąpienia owulacji): - 2-16 września; - 29 września - 13 października; jak na moje oko miesiaczki masz regularne, co 27 dni. zakładając że obecny cykl tez bedzie trwał 27 dni - miesiączkę powinnas dostac 17 listopada. licząc według tego dni potencjalnie płodne przypadają na okres 26.10-9.11. jak widac bez zaobserwowania momentu owulacji wyliczanie dni płodych niewiele daje...

panna_z_de zachowaj takie opinie dla siebie. ja dziecko juz mam, wiecej do szczescia mi nie potrzeba.zawsze bylam na tabletkach, nigdy nie opieralam sie na kalendarzyku.ale teraz mam ku temu powody.a slyszalam dwie wersje, jedna taka jak pisza panie powyzej a druga ze plodne sa tylko dwa dni owulacji, slyszalam tez ze podczas miesiaczki tez mozna zajsc w ciaze etc.po prostu pytam.

amy000 panna_z_de zachowaj takie opinie dla siebie. ja dziecko juz mam, wiecej do szczescia mi nie potrzeba.zawsze bylam na tabletkach , nigdy nie opieralam sie na kalendarzyku.ale teraz mam ku temu powody.a slyszalam dwie wersje, jedna taka jak pisza panie powyzej a druga ze plodne sa tylko dwa dni owulacji, slyszalam tez ze podczas miesiaczki tez mozna zajsc w ciaze etc.po prostu pytam. napisalam tak bo zalozylas topik o zaciazeniu palcami . co do owulacji , nigdy nie bedziesz miala pewnosci ze ona bedzie wtedy wg obliczen ja zaszlam w ciaze 4 dni przed owulacja ta niby planowana , mialam uczucie wilgotnosci , rowniez u mnie zawsze pojawialy sie oznaki takiego bulgoczenia w brzuchu :D i sie udalo :) wiec jezeli przyjmij 5 dni przed planowana i 4 dni po polanowanej bo nigdy nie wiadomo kiedy ona wystapi co do sluzu , sluz nie plodny niszczy plemniki bo jest kwasny , a sluz plodny nie tylko jak kurze jajo ale rowniez uczucie mokrosci daje przezyc plemnika . Jedna kobieta zajdzie w ciagu jednego cyklu tak jak ja , a inna zajdzie w 4 cyklu .

odrazu mi się milej zrobiło Koilezanko, trzeba bylo tak odrazu.:) Wiec moze teraz kwestia ktora zaczelas sama, sluz. po nim tez cos mozna poznac. czuje sie jak glupi malolat, ale jakos to wczesniej nie musialo mnie interesowac:) a powinnam znac swoja fizjologie.

"a slyszalam dwie wersje, jedna taka jak pisza panie powyzej a druga ze plodne sa tylko dwa dni owulacji, slyszalam tez ze podczas miesiaczki tez mozna zajsc w ciaze etc." płodne sa dwa dni owulacji, ale należy do tego dołożyc potencjalnie przeżycie plemników w drogach rodnych (czyli czas kiedy mogą one sobie poczekac na dojrzałe jajeczko - zakłada się max.6dni) oraz przeżywalność samego jajeczka plus mozliwość lekkiego błędu w wyznaczeniu owulacji (tak naprawde wyznaczamy początek owulacji, nigdy nie wiadomo czy jajeczko uwolni się z jajnika już czy za 12 godzn - stąd trzy dni po owulacji). podczas miesiączki mozna zajsc w ciążę w dwóch przypadkach - kiedy cykle są krótkie, 25dni i mniej (wtedy dni płodne zaczynają sie juz podczas miesiączki), albo gdy owulacja się strasznie przesunie (rzadko).

"ta niby planowana , mialam uczucie wilgotnosci , rowniez u mnie zawsze pojawialy sie oznaki takiego bulgoczenia w brzuchu i sie udalo " tyle że to nie gwarantuje poprawnego wyznaczenia momentu owulacji. tak naprawde do tego celu należy kontrolowac temperaturę plus drugi objaw (albo sluz, albo szyjkę macicy - albo najlepiej oba naraz). sam śluz bywa mylny, bóle owulacyjne też o niczym nei świadczą...

no ja pomyslalam ze jakas chce wrobic kogos w dziecko :D kazda kobieta jest inna ja nie mam typowego sluzu jak kurze jajko rozciagajacy sie na kilka cm , tylko mam uczucie wilgotnosci a to tez plodny sluz :) ja radze obserwowac swoj organizm moze bedziesz miala objawy nadejscia owulacji :) i zgadzam sie z taaajasne :)

"wiecie co.. dalej przy was mam zamęt w głowie" nikt nie mowil ze NPRy są proste :P mozesz sobie wyliczyc dni płodne na dowolnym kalkulatorze internetowym, ale rzetelnosc takiego wyliczena bedzie mocno wątpliwa. wiec jak wolisz - albo sie dowiedziec porzadnie o swoim ciele albo polegac na wyliczeniu ktore nie uwzględnia Twojego ciała wcale.