Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miszmaszik

Problem z kuchnia w domu? spojrzcie prosze

Polecane posty

Gość miszmaszik

wlasnie budujemy domek i niedlugo przyjdzie czas na wykonczenie wnetrz. Dopiero teraz wychodza pewne " bledy" projketu,,,otoz, kuchnia wydaje mi sie ze jest za mala.... pomozcie mi ja rozplanowac aby wykorzystac jak najlepiej wszystkie jej zakamarki , w projekcie jest zasugerowany aneks , ale ja nie chcialabym go jednak robic, tylko zrobic cos a'la wyspe i zeby z kuchni bylo prezjscie do jadalni. powiedzice jeszcze czy w piwinicy moge zrobic pralnie?? w piwinicy bedzie tez kotlownia , jakas spizarnia na przetwory, czy mozna tam zrobic pralnie? http://www.extradom.pl/projekt-domu-dandys-1-wrw1030.aspx

Gość miszmaszik
up up

Gość miszmaszik
please pomozcie

ten zlew jest w złym miejscu , nieergonomiczne, powinien być tam gdzie kuchenka a kuchenka po lewej , ale tak nie może być bo tam jest okno , więc kuchenka będzie na wyspie...

z kuchni nie widać wjazdu do domu....wiedziałaś o tym jak wybierałaś projekt że to drażniące?

Gość miszmaszik
juz sie z tym pogodzilam, szukalam jakiegos innego projketu podobnego do tego, ale nie moglam nic znalezc i w koncu przystalam na tym projkecie... mam nadzieje,ze to nie bedzie az taki wielki problem, :(

Gość miszmaszik
zlew mam zamiar zrobic na rogu lub kolo na scianie gdzie jest okno. na pewno nie bedzie na wyspie.

może się przyzwyczaisz.. otwarte schody na salon , koledzy dzieciaków będą ci łaziły pod nosem i będziesz słyczeć muzykę z góry...jestem dobra w wyszukiwaniu wad...sypialnia na górze wychodzi bokiem

zlew na rogu ??? NEVER !! dwie osoby będąmiały problem żeby do niego podejść ...żadnych narożnych rzeczy

Gość miszmaszik
co to znaczy sypilania wychodzi bokiem??? ja wiem ze ten dom ma bardzo wiele wad ! ale jak wybieralismy projket ja tego nie widzialam... :( teraz mi pozostaje zalowac. ale nic nie zrobie przeciez.... jestem strasznie tym podlamana :(

Gość miszmaszik
a ja wlasnie na rogu chcialam zrobic zlew, ewenetualnie pod oknem,,, bo musze zobaczyc czy to bedzie pasowalo z wysokoscia.. a tY mieszkasz w domku? czy mieszkaniu?

budujesz dość drogi dom...dach skomplikowany , balkony itd i bez prywatnej małżeńskiej łazienki.....zobaczysz że w końcu ze spaniem wylądujecie w tym pokoju na dole a ana pocieszenie ładny układ salonu

mam duże mieszkanie ale kupiłam ziemię , zryłam tysiące projektów , w każdym znajdę wadę...nooo mialam taki jeden co był prawie bez wad ( dla mnie ) Ramzes , ale i tak dokonałam tam drobnych przeróbek ...ale ja mam jedno dziecko a ty chyba dwoje ( albo w planach )

Gość miszmaszik
ja nie chcialam miec jeszcze dodatkowej jednejdodatkowej lazienki. sa i tak juz dwie wiec chyba wystarczy. a co mozesz poradzic z pralnia? poczatkowo nie chaialam pralni, ale teraz mysle ze moze by sie przydala,,,, tylko nie wiem gdzie mozna ja zrobic ... piwnica, albo tam gdzie jest strych teraz, bo wyszlo tam bardzo duze pomieszczenie, i moze tam, nie wiem juz sama.

Gość miszmaszik
na razie nie mamy dzieci, ale w planach mamy dwojke :) na razie oszczedzamy na ten domek :( bo troche przeliczylismy sie z kosztami. Teraz najchetniej zmienilabym ten projket na wiele tanszy i mniejzy ! jak wybieralismy projket to segurowalismy sie chyba bardziej wygladem niz funkcjonalnoscia, moze dlatego ze jestesmy mlodzi i mieszkalam jedynie z rodzicami , .. nie mialam takiego doswiadczenia :(

ciężko z tą pralnią ...ja bym wstawiła pralkę do tej dolnej łazienki..najprostsze rozwiązanie....ciężko coś doradzić ..nie przeglądałąm zdjęć z budowy nie wiadomo jaki możliwy jest zakres zmian

aha ...tam jest piwnica? bo nie ma na rzutach...moja siostra ma w piwnicy i jest zadowolona , więc może tam bedzie dobrze

Kuchnia nie jest za mała. Według mnie idealna. Ja mam w domu dużą kuchnię - 30m2 i chętnie bym ją zmniejszyła. Jest niewygodna. Trzeba biegać z jednego końca na drugi. Ktoś z góry mądrze doradził ze zlewem. Powinien być blisko kuchenki.

Gość miszmaszik
no jest piwnica bo moj maz bardzo chcial. tam jest 4 pomieszczenie. w 2 bedzie kotlownia i sklad na wegiel, i zostaja 2 wolne, jedno na pewno na spizarke z przetworami a drugie moze byc na pralnie wlasnie.... i chyba tak bedzie wlasnie.

Gość tanie laski
i co niby w tym domu adnego,ten dach i te faciaty, ktore wygladaja jak karmniki na ptaki, inny plan ten to kurnik z poddaszem

A będzie Ci się chciało biegać z praniem z piwnicy na górę?

Gość miszmaszik
pralke na razie mialam wstawic w dolnej lazience.,, a w zime jak nie bede mogla prania rozwiesic na zewnatrz to gdzie??? w ktoryms z pokoi? myslalam, ze moze na stryszku pozawieszam sznrki i tm bedzie obie wisialo...

hmmmmm...na tym projekcie ta pralka jest na górze ...ma to sens , jest blisko do strychu i tam się zbiera ( na górze) najwięcej brudów do prania moze tam ją zostaw

Gość miszmaszik
nie kazdemu sie musi podobac nasz projket, to zrozumiale . nam sie taki podobal i nadla podoba, tylko troche rzeczy moglabym zmienic w nim jakby sie dalo, ale juz za zapozno pocieszam sie tym, ze jaki projket bym nie wybrala to i tak zawsze bym narzekalam taka juz moja natura niestety :(

Gość miszmaszik
zastanowie sie nad tym jeszcze :) prawde mowiac, to ja nie mam mozliwosci nawet pojscia do domku i obejrzenia tego wszystkiego noi przez to dokldnego rozplanowania.... mieszkamy za granica n arazie i to bardzo utrudnia sprawy. ale w sobote lecimy do Polski, wiec bedzie latanie po domu i mierzenie i rozplanowywanie gdzie co ma byc :)

to fajnie , gratulacje ... mam nadzieję że zamieszkacie kiedyś w tym domu...na pewno wiesz co mam na myśli, powodzenia w planowaniu ,to bardzo przyjemne