Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prośba Akademii Medycznej

Prośba Akademii Medycznej

Polecane posty

Gość Prośba Akademii Medycznej

Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają na trudności, kiedy muszą kontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych. W/w służby zaproponowały, abyśmy w specjalny sposób oznakowali w swojej komórce numer służący w nagłych wypadkach do kontaktu z bliskimi osoby poszkodowanej. ...Bardzo często telefon komórkowy jest jedynym przedmiotem, który można przy takiej osobie znaleźć. Szybki kontakt pozwoliłby na uzyskanie takich informacji jak: grupa krwi, przyjmowane leki, choroby przewlekle, alergie, itp. Ratownicy zaproponowali, aby każdy w swoim telefonie umieścił na liście kontaktów osobę, z którą należy się skontaktować w nagłych wypadkach. Numer takiej osoby należy zapisać pod międzynarodowym skrótem ICE(in Case of Emergency). Wpisanie więcej niż jednej osoby do takiego kontaktu wymagałoby następującego oznaczenia:ICE1, ICE2, ICE3, itd. Oznakowanie zdecydowanie ułatwiłoby prace wszystkim służbom ratowniczym. Pomysł jest łatwy w realizacji, nic nie kosztuje, a może ocalić życie. Akcja ma zasięg europejski.

Gość popieram i wpisuję
ICE do komóry

Gość wszyscy popieramy!!!
:-)

Gość ja chcę................
ja tak mam męża w komórce zapisanego od ponad roku...

Gość zatem mozesz mi pogratulowac:D
ja mam od dluzszego czasu wpisana mame- jej imie_ICE wiem ze wyszukujac alfabetycznie pod "I" tego nikt nie znajdzie. ale na pewno w takiej sytuacji sprawdzacie ostatnie polaczenia i na 99% bedzie jakas rozm z moja mama i bedzie widac po imieniu ICE. mysle, ze tyle wystarczy...

Gość tanie laski
jestem za , ja ma w pisane mama i numer wiadomo kto to jest, wrazie wypadku

Gość kgjfijfjifk
wpisalam

Gość kura bura
ja też wpisałam:)

Gość po dno sze
po dno sze