Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patriot

Ile w nas "Patriotyzmu" dziś?

Polecane posty

Gość Patriot

Ignacy Krasicki "Hymn do miłości ojczyzny" "Święta miłości kochanej ojczyzny, Czują cię tylko umysły poczciwe! Dla ciebie zjadłe smakują trucizny Dla ciebie więzy, pęta niezelżywe. Kształcisz kalectwo przez chwalebne blizny Gnieździsz w umyśle rozkosze prawdziwe, Byle cię można wspomóc, byle wspierać, Nie żal żyć w nędzy, nie żal i umierać." Ktoś zna powyższy tekst?

Gość jakalapa
Ojj duzo! A wiersza nie znam ale teraz juz tak .:)

Gość Antifka93
PRECZ Z KATOFASZYZMEM!

Gość jakalapa
ej ej... co to za porzadki? :P przypominam ze to swieto naszej niepodleglosci. Polska odzyskala kraj. Po ponad stu latach. Gdyby nie to to nie bylo by Polski moze i nawet dzis.

Gość londynka2006
JEBAĆ POLSKĘ!

Gość Patriot
współcześni polacy zapominaja o historii bo nie zaznali nigdy nawet odrobiny ograniczenia swobody. dotyczy to głównie pokolenia po 1989 roku... nie szanuje się czegoś o co nie trzeba było się starać!

Gość Patriot
londynka2006 tacy jak TY polacy fałszowali przez 50 lat prawdę o mordzie katyńskim!

Gość londynka2006
a o co tu bylo walczyc? jakby nie jacys idioci 100 lat temu to dzis zylibysmy w bogatych niemczech a nie w tej gownianej polsce

Gość londynka2006
o jakiej mordzie? nie wiem jak ty ale ja mam twarz, morde to ma twoja matka kutasie!

Gość londynka2006
od 2006 mieszkam w londynie i sie ciesze ze sie wreszcie wyrwalam z tego gowna jakim jest polska!

No tak. Lepiej być traktowanym jak gówno w Londynie

Gość Patriot
zostań w londynie... nie przyznawaj się do polskości... w końcu to wstyd! morda... czytanie ze zrozumieniem... ale nie dziwie się, w końcu obywatelka juz nie w polsce to się mowę ojczystą zapomina...

Gość jakalapa
Ja jestem ur. po 1989 i Kocham Polske!!!

Gość zero, zero moja droga
a niby czemu mam byc dzisiaj patrirotką? :o za co? za mój 30 letni kredyt, za pracę za 1000 zł na umowę zlecenie, za to, że moje dziecko powinno być w przedszkolu a nie jest, bo nie ma miejsc? Czy może za to, że musze ze swojej gównianej pensji pomagać jeszcze matce, która po 30 latach pracy dostaje 690zł emerytury? Aaaaa, a może macie na myśli to, że powinnam być wdzięczna za podwyżki gazu, prądu, jedzenia, paliw i życia, z równoległym zastojem w wysokości pensji? Jestem grubo przed rocznikiem 89 i zdecydowanie mówię dziś - piertolę naszą ojczyznę, piertolę taką niepodległość, piertolę Polskę, gdybym miała choć odrobinę oszczędności i jakąkolwiek znajomość, wypieprzałabym stąd czym prędzej. PS I darujcie sobie jakieś moralizaorskie teksty o tym, że taka ze mnie polka jak z koziej dupy trąba. Tak, tak właśnie jest. Z naszą jebaną ojczyzną łączy mnie jedynie to, że się tu urodziłam, niestety.

Gość Patriot
są wyjatki i w pokoleniu po 1989 roku! brawo! a co do twojego wywodu że mieszkli bysmy w bogatych niemczech... wątpie! byś mieszkała w komunistycznej utopi i mówiła po rosyjsku jesli wogóle byś istniała! to poacy powstrzymali bolszewick zarazę która chciała internacjonalistycznego komunizmu na całym świecie z przywódcza rolą Związku Radzieckiego!

Gość patriot żałosny polaczku
polaczki uratowali haha ciekawe ze na swiecie nikt nic o tym nie wie, to jednak pewnie nie urtowali tylko se kolejna legende polaczki wymyslili hahaha i jak moi poprzednicy JEBAĆ POLSKĘ!

Gość Patriot
nasze problemy wynikaja z nieudoloności politycznej... a nie z tego że jesteśmy polakami! ale z drugiej strony nasze elity polityczne reprezentuja naród... jaki naród tacy politycy... :-(

Gość Patriot
skoro wam nie pasuje polskość to złóżcie wnioski o rezygnacje z obywatelstwa i śmiało w świat! mi tez wiele rzeczy się nie podba ale to nie znaczy że muszę kpić z pańtwowości bo wtedy to kpina z tych wszystkich ludzi którzy w przeszłości oddali za wolność i niepodległość swoje życie! ktoś z was byłby gotów do takiego poświęcenia? wątpie! jakby niemcy weszli to pierwszi w rzędzie po książeczke volksdeutcha!

Gość zero, zero moja droga
Patriot - owszem, masz rację. Dlatego właśnie nie będę dumnie chodzić 11 listopada z kotylionem przypiętym do galowej garsonki, nie jestem hipokrytką, nie będę udawac, że jestem dumna. Nie jestem dumna. I szczerze - naprawdę nie interesuje mnie to, co było 10, 20, 30, 50 lat temu. Mam to głęboko w poważaniu. Liczy się dla mnie tu i teraz, to, że muszę główkowac co mam codziennie wrzucić do gara, nie ruszają mnie martyrologiczne teksty o Piłsudzkim, rewolucjach, powstaniach i zrywach narodowych. Reasumując - patriotyzm to dla mnie obca sprawa, nienawidzę naszej ojczyzny, ego jaki gouje los tysiącom młodych, zdolnych, ambitnych, rwących się do pracy ludzi. Najpiękniejsza historia nie jest w stanie ani tego zmienić, ani tymbardziej zamydlić.

Gość Patriot
na świecie nie chcą wiedzieć bo nigdy nas nie szanowali! mieli nas zawsze w dupie w którą nasi politycy nas tak chetnie wpychali i wpychają! anglia francja - wypięły się jak niemcy faszystowskie napadły na nasze państwo! i fakt: jesteśmy durniami bo w przeciwnej sytuacji to polak by poszedł się bis za francuza czy anglika bez większego zastanowienia! my zawsze wywiązywalismy się z sojuszy!

Gość Patriot
nikt nie ma lekko ale to nie wina tych co kiedyś walczyli za polskę! sam mam kiepską pracę i pełno problemów o długach nie wspominając...

Gość historyke forumowe
Patriot - ale przestań już pierdolić o tych, którzy zginęli za ojczyznę (żeby było jasne - mam do nich szacunek i ogromny podziw). Ale co, myślisz, że oni jedni !?! Ze tylko jedyna Polska była uciemiężona i wiecznie walcząca??? Daj już spokój z tymi wywodami, miliony ludzi, do dziś, walczyły, umierały za ojczyznę, przestudiuj sobie historię Hiszpanii, płd Włoch, Anglii - człowieku, proszę cię :o Tylko my wszelkie swoje nieszczęścia wiecznie tłumaczymy wojnami, niepowodzeniami, bolszewikami, etc. A kto nam kurva bronił ogarnąć się teraz, przez te 20 pare lat?? Polska to dno. Jak zaczniecie życie na własny rachunek, nie mogąc liczyć ABSOLUTNIE na nikogo, wyłącznie na siebie, o kant dupy otrzecie te wyświechtane teksty o ojczyźnie i szacunku do niej. 🖐️)))

Gość Patriot
kazdy naród ma swoja martyrologie i tego nie wolno kwestionować ale przecież nie bedę świętował z okazji świat narodowych innych państw!

Gość hehe Patriot w takim razie
powiedz, w jaki sposób przejawia się twój patriotyzm? I czy na codzień czy jesteś patriotą wyłącznie listopadowym?

Gość omg nie chodzi mi o świętowani
świętowanie z innymi krajami. Chciałam tylko wyjaśnić, że wieczne tłumaczenie naszych obecnych realiów historią jest bzdurą, bo niejedno państwo miało jeszcze gorszą sytuację od naszej, a w ciągu tak krótkiego czasu zdołało się unieść i stać państwem przyjaznym obywatelom. A ten argument z sojuszami - sorry, ale z dupy wzięty jak żaden inny. Jesteśmy frajerami i dajemy się tak roochać jak ostatnia dzivka - to nas roochają, ot co :o I tak od zarania dziejów.

Gość Patriot
20 lat... postkomuny i para prawicy! złodzieje wszelkiej maści pod sztandarami różnego rodzju frakci politycznych! jaki naród tacy politycy! widze że wy tak samo jak ci "wielcy" z telewizyjnych wydarzeń ze wszystkiego chcecie robić polityczny konflikt i chvj wie w imię jakiej ideologii! a patriotyzm to nie ideologia polityczna! to duma i historia!

Gość Patriot
i tu się zgadzam ruuchają nas bo nas nie szanują i zawsze mieli gdzieś!