Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

co sadzicie o wegetarianizmie ?

Polecane posty

Gość salamandrina
ten ostatni niedziel - chyba za dużo golonki, flaków i innych przysmaków, co? Zjedz trochę warzyw, wyjdź na świeże powietrze, wyluzuj, to może nerwy ci puszczą:) Wypowiadając się twoim tonem: jakim, kurwa, prawem wyzywasz od debili osoby, którym nie cieknie ślinka na myśl o zjedzeniu czyjegoś ciała, czyichś wnetrzności? Co mnie obchodzi, ze człowiek jest wszystkożerny i wszystko przetrawi? Ja tego jeśc nie chcę, a do debila mi baaaardzo daleko! Smacznego!

Gość peecza
Jakby czlowiek byl miesozerca mialby odpowiednie zeby i pazury jak drapiezcy. A tu zebiska takie ze byle na cos twardszego natrafi zeby sie lamia:D Poza tym wyobrazcie sobie sytuacje: Przed malym dzieckiem postaw jablko i malego kroliczka. Co zrobi dziecko? Jablko wezmie do raczki i ugryzie a kroliczka przytuli. Taka nasza biologia. Jemy owoce. Postaw przed mlodym wilczkiem te same rzeczy, zobaczymy na co sie rzuci jako na pozywienie:) Bliologii nie oszukamy:D

ktoś pisał o słaniającej się wegance dobrze że siedzę, bo bym padła :) mam przyjaciół wegan, rodzina 2+2, wszyscy dorośli pracują, cała czwórka zdrowizna, dzieci nie wiedzą, co to jest katar, uczulenie itd.

Gość ja nie jestem przeciwna
jedzeniu miesa. Jestem przeciwna okrutnemu traktowaniu zwierzat hodowlanych. Kazde stworzenie ma prawo do godnego zycia i godnej smierci. Niestety, mieso jadam. Ale nie uzywam kosmetykow kolorowych, kremow itp, tylko tych niezbednych (typu deo, mydlo), a i tak sprawdzam oznaczenia (chociaz nie wierze im do konca). Bez miesa od czasu do czasu (bo maniaczka miesna to nie jestem) bym padla (bo probowalam i wiem) ale bez kosmetykow moge sie obejsc :)

Gość ja nie jestem przeciwna
moze nie drapiezca ale padlinozerca... Rzadko ktory czlowiek w dzisiejszych czasach zjada to co sam upoluje...

Gość Samo nie umiera...
Tylko czlowiek zabija. I to jak zabija. Poczytajcie m.in. o miesach halal