Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cola z puszki

imie Anastazja...:)

Polecane posty

Gość w obuwniczym
beznadziejne imie anastazja

Gość w obuwniczym
co matego ja mam na imie - Magda, a co? Imię Anastasia wcale nie musi mi sie podobać, dla mnie tragiczne wręcz, ale przecież to nie ja Wam wybieram imiona, nie rozumiem o co chodzi. Moje imię wcale nie musi Ci się podobać. Może być nawet tragiczne i masz prawo tak czuć. Mi się Anastazja nie podoba ani trochę i co mi zrobisz.

Oczywiscie,ze nie musi Ci sie podobac,tak samo jak mi np.imie Magda jak dla mnie pospolite i oklepane znam Magd na peczki a Anastazji zadnej oprocz mnie :) Pozdrawiam

Gość w obuwniczym
No to nie wiem o co Ci biega :D Mnie nie interesuje w ogóle czy komuś się podoba moje imię :) A skoro ktoś zakąłda topik i pyta o imię Anastazja to mam prawo sie wypowiedzieć. Tragedia i tyle :D

Gość martysia z za plota
Anastazja bardzo ladne imie,brzmi tak dostojnie

Gość puszka coli
upup

Gość ttaaaktooojaaa
Anastazja...hm, z pewnością nie jest imieniem popularnym, brzmi dostojnie, zdrobnień jest wiele, wszystko zależy od inwencji twórczej, mnie najbardziej podoba się Anasia, Nastusia. Natomiast Natasza nie podoba mi się absolutnie, po pierwsze typowo ruskie imię (i u większości osób wywołuje negatywne skojarzenia), poza tym dzieci lubią kombinować z imieniem koleżanki, tworzyć skróty i ksywki, a imię Natasza czytane od tyłu to Aszatan, bleee, nie chciałabym imieniem córki nawiązywać do szatana, jakoś tak nieciekawie. Ale i tak wszystko zależy od Twojego gustu, to Twój wybór (i ojca dziecka ;)). Pzdr.

Gość Anastazja to piekne imie
gratuluje wyboru :) jak bede miala druga corke tez dam jej tak na imie :)

Gość Anastazja to piekne imie
wlasnie poczytalam znaczenie tego imienia i jest poprostu cudne dostojne i w ogole piekne :)

Gość kiedys bardzo rzadkie
i uwazane za dziwaczne i nieladne, takie imie starych ciotek. Popularne sie zrobilo po filmie, wczesniej po pamietnikach Anastazji P. Wiec co i kiedy sie komu podoba - rzecz wzgledna. Nie kieruj sie opiniami tylko wlasnym gustem.

Gość wikki77
Nawet się nie zastanawiaj .Anastazja to przepiękne imię kojarzy się z jakąś księżniczką. Gratuluję wyboru . Lecz odpuść wszystkie zdrobnienia są fatalne , po prostu Anastazja i tyle. Gdybym miała dziewczynkę nazwałabym ją tak. Mnie podoba się też Konstancja.

Gość mADAMmmm
Mnie tam od razu Anastazja Romanowna przyszła na myśl ;-) Ładne imie

Gość puszka coli
a co sądzicie dziewczyny o Nataszy?

anastazja- ślicznie i bardzo oryginalnie :) natasza- córeczka brata mojego męża- słodka dziewczynka, więc i imię (przynajmniej mi) kojarzy się bardzo miło. zdrabniamy ją jako nataszkę- też fajnie ;)

anastazja tak doslownie znaczy zmartwychwstanie, lub jakos podobnie. ale ze zmartwychwstaniem ma na pewno duzo wspolnego:P

Gość żasta
moja sw. pamieci prababcia miala tak na imie, zawsze mowilismy na nia Anastazja, byla wyjatkowa osoba, pochodzila z rodu hrabiowskiego, zawsze dostojna z taka otoczka tajemniczosci, zmarla chwile przed 101 urodzinami ( a w wieku 100 lat zaczela palic fajki i pic winko dziennie hehe)

Gość zdrobnienie
Zdrobnienia imienia Anastazja Ana, Ananasek, Ananastka, Anasia, Anastasija, Anastusia, Anaszka, Andzia, Aneś, Nacha, Nadzia, Nadziula, Nadziulka, Naha, Nasia, Nast, Nastazja, Nasteczka, Nastek, Nasti, Nastieńka, Nastiona, Nastiusza, Nastja, Nastka, Nastucha, Nastula, Nastulina, Nastulinda, Nasturcja, Nastus, Nastusia, Nasty, Natka, Nazz, Naścior, Nesti, Nusia, Nuti, Stasia, Stazja, Stazyja, Stażi, Stusia, Tunia, Tusia

Gość alkagość
Moja 6-cio letnia wnuczka ma na imię Anastazja , i tak się przedstawia , chociaż wszyscy mówią do niej Nastusia .

Gość gość
Mam córkę Anastazję która ma 11 lat. Zazwyczaj wszyscy w szkole i na podwórku wołają Anastazja. W rodzinie zdrabniaja Nastusia Nastka Nastula.ogólnie imię jest fajnie odbierane wiele osób pyta skąd ten pomysł i mówią że piękne

Gość gość
Ładne . A zdrobnienia Nastia Ana Tazja Nastusia Nasti

Gość gość
Eanastazja pietrowna anastazja a kojarzy sie z Mia wodka I malmazja

Gość gośćPIOTR
Jam mam dziewczynę o imieniu Anastazja :) mówie Anastazja :) i tyle piekne imię :) a wy szukacie niewadomo czego zdrobnienia itd itd :/ chore trochę.Anastazja nie jest ruskim imieniem://// k***a jakie bzdety panują forum.ANASTAZJA TO BYŁA KRÓLEWNA KSIĘŻNICZKA :)

Gość gość
Moja córka ma na imię Anastazja po mojej babci którą wszyscy nazywaliśmy Nacia.

Gość Tatuśiek
Moja 4 letnia córka ma na imię Anastazja na drugie po mamusi Adrianna:). Imię uważam za wyjątkowe, dostojne i tajemnicze... Anastazja hmmmm :)