Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama dziewczynekkk

Co sadzicie o imieniu Natalia i Dominika?

Polecane posty

proszę o opinię, charakteru, zdrobniej itd.

Gość vnm
brzydkie....

up

Gość Mamusia2010
Natalia bardzo ładne,Dominika tak średnio mi się podoba

Gość ale dobre rady
Natalie normalne nie istnieja, wszystkie sa troche z dziwactwami.

Natalię bym sobie odpuściła - strasznie popularna ostatnio(7 miejsce w ubiegłym roku), poza tym nie przepadam Co do zdrobnień to: Natka, Natusia, Natalcia, Natalka, Nata Dominika ładne imię, duzo mniej popularne ( miejsce 31) co do zrobnień to Domi, Domiś, Diminisia, Nika, Nikusia

Gość ale dobre rady
Jesli to sa blizniaczki, warto chyba pomyslec, by te imiona byly w miare krotkie i ladnie wspolbrzmialy gdy je bedziesz wolac obie na raz: w stylu Ania-Mania, Lena-Rena, Renata-Beata, Gosia-Tosia, NIkosia-Antosia, Asia-Basia. Bron, Boze nie proponuje dokladnie wyzej wymienionych imion, bo zaraz mnie zjada, ze proponuje jakies starodawne obrzydliwstwa, tylko podaje sam pomysl. Bo chyba jezyka sobie zlamalabym, zebym musiala na przyklad cale zycie wolac - Anastazja-Andzelika- szybko myc rece.

no tak świetny pomysł ;/ Najlepiej niech będzie Maja i Kaja, a jeszcze lepiej obie nazwać tak samo, wtedy nie będzie sie trzeba męczyć żeby wołac dwa razy..

Gość ale dobre rady
W kazdym badz razie to tylko rodzice decyduja. Znam blizniaki ktore sie nazywaja Dominik i Dominika, bo akurat tak rodzicom najbardziej sie podobalo.

blizniaczki to dodzielne zycia a nie maja i kaja zeby bylo krocej, chce zeby mily niezalezne od siebie imiona.

Gość ale dobre rady
Tez jestem za tym, zeby blizniaczki wychowywac jak dwie oddzielne niezalezne osoby, ubierac niejednakowo, itd. Ale to wcale nie od imion zalezy. Znam Alicje i Joanne, ktore musialy sie leczyc u psychologa, by poczuc sie odrebnymi jednostkami, i Anabelle i Isabelle, ubierane identycznie, ktore sa tak rozne i neizalezne, jak niebo i ziemia.

no coż... nie mogę powiedzieć żeby mi się te imiona nie podobały :) co do popularności to Dominika faktycznie rzadko spotykane, Natalia częściej, ale też bez przesady.. co do charakterów to znam 3 Dominiki i wszystkie są podobne: ważliwe, bardzo przeżywają wszystko (w sobie), ale też są ambitne i wytrwałe... a Natalki? to takie małe diabełki! wszędzie ich pełno, głośno o nich, uwielbiają łobuzować, łatwo wpadają w złość ale równie szybko o niej zapominają... takie w skrócie są właśnie moje córki :)

Sama mam bliźniaczki i nigdy nie pomyślałam o tym, żeby nadać im jakieś podobno brzmiące imiona :P. Jak będe chciała zawołać je równocześnie to użyje "Ej"! :D Wybierz imiona, które podobają się Tobie, mężowi/partnerowi. Ile osób, tyle gustów.

Chociaz teraz, jak sobie patrze, to moje dzieciaki mają podobne imiona: Anna i Zuzanna, ale w założeniu nie miały podobnie brzmieć, żeby łatwiej było mi wołać. Zresztą na razie nie używam pełnych imion, tylko zdrobnienia :).

moje wołają na siebie Nata i Nika i my też jakoś tak podłapaliśmy od nich :)

ja do swoich w sumie rzadko zwracam się pełnym imieniem... no chyba, że coś przeskrobią i szykuje się poważna rozmowa :)