Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania200924

Jak pozbyc się laktacji??

Polecane posty

Gość Ania200924

Witam wszystkie Mamy. Mam ośmiomiesięczną córeczkę którą karmiłam przez 7,5 miesiąca piersią ,od dwóch tygodni córka wogóle nie chce pić z piersi i podaje jej mleko modyfikowane ,co mam zrobić żeby zakończyć laktacje??

Gość Ania200924
cały czas odciągam mleko ale jest to dla mnie bolesne i męczące :/

Gość Ania200924
właśnie staram się odciągać jak najmniej ,odciągam tylko raz na wieczór :) Pozdrawiam

Gość nink22
tabletki antykoncepcyjne!sa tez jakies hormony tylko na to ale pewnie niezbadane skutki uboczne

Skoro odciągasz raz dziennie, to niedługo powinna zaniknąć laktacja. Spróbuj nie odciągać wcale, albo tylko malutką illośc, tak żeby odczuć, że napięcie piersi puściło. Kup sobie dodatkowo ANTILACTIN - bez recepty, wpomaga zakończenie laktacji, ziołowe a nie hormonalne. Jeśli to nie pomoże, to chyba będziesz musiała iść do ginekologa po receptę na coś z hormonami.

Gość nie mam konta
Zgadzam sie z przedmówczynią- laktacja powinna sama zakończyć jak coraz mniej karmisz dziecko.Nie odciągaj wcale bo pobudzasz piersi do produkcji.

Gość Ania200924
właśnie biorę tabl.antykoncepcyjne dla kobiet karmiących piersią ,,azalia,, i mam zamiar przestać je brać jak skończy się opakowanie a co do odciągania to wiem ze przy każdym odciągnięciu mleko znów się produkuje ,ale nie mam innego wyjścia ponieważ mam dyzo mleka i sprawia mi to ból ,wiec myślę że wybiorę się do ginekologa ,dziękuje za rady pozdrawiam

Gość mamusiaaniołeczka
A ja tam nie stosowalam zadnych lekow tylko pilam szałwie przez kilka dni i pokarm zanikł sprawdzone w 100 % polecam :)

ja po 12 miesiecznym karmieniu laktacji pozbylam sie tak: przestalam karmic, odciagnelam na drugi dzien 120ml, na trzeci 90ml i potem juz wogole mimo ze mne kusilo. po 5 dniach pokarm calkowiecie znikl. nic nie pilam, nie bralam zadncyh tabletek, coprawda sie przemeczylam.. aha.. zeby nie bylo to karmilam ok. 5 razy dziennie, wiec mialam sporo pokarmu jeszcze.