Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość precz z tym

Bus-pasy

Polecane posty

Gość precz z tym

Odkąd Janusz Korwin Mikke uświadomił mnie o bezsensowności i absurdalności bus pasów jestem teraz za ich usunięciem. Dlaczego 300 osób ma stać w korku bo na jednym pasie jedzie sobie 30 osób w autobusie? Jeśli ktoś powie że nie każdego stać na samochód to dlaczego taksówki mogą jeździć bus pasami a wiadomo tylko nieliczni mogą sobie pozwolić na jazdę taxą. Tak więc wniosek z tego taki że większość ludzi musi stać w korku bo trzeba zrobić miejsce dla biedoty w autobusach albo pana hrabiego w taxówce. Wiadomo również że większość ludzi w samochodach to są ludzie pracujący, więc ich czas to pieniądz. karząc im stać w korkach przyczyniamy się do zwolnienia gospodarki. A w autobusie jak to w autobusie kto tam może jechać, jakiś studenci, emeryci i mamuśki na zakupy. Czy podzielacie moje zdanie?

Gość Iza87
Korwin Mikke jest w deche i ma olej w glowie i generalnie sporo jego teorii mi sie podoba, ale nie wszystkie.

Gość ddddddd
glupia jestes. ideologia buss pasów jest taka zeby ludzie przestali jezdzic az tyloma samochodami. wlasnie od kiedy sa buss pasy b. duzo osob pracujacych przesiadlo sie na autobusy. a co powiesz o tramwajach? tez maja pozwolic ludziom pracujacym zapierdalac po torach?

Ja nie podzielam. W czasach coraz bardziej korkujących się ulic jedynym wyjściem jest usprawnianie komunikacji miejskiej. Idąc Twoim tokiem rozumowania w korkach będzie stało coraz więcej osób, bo samochodów będzie jeszcze przybywać. I co, dlatego, że ktoś chce mieć auto, ci korzystający z komunikacji miejskiej mają cierpieć? Część osób musi po prostu zrezygnować z samochodów, aż zostaną tylko ci, którzy naprawdę ich potrzebują.

Gość precz z tym
ja uważam że nie po to człowiek ciężko pracuje żeby całe życie cisnąć się w tych puszkach z sardynkami. Chyba o to w życiu chodzi żeby każdy miał samochód i sobie podróżował wygodnie. A dlaczego nic nie wspomnicie o taksówkach? Co? Nie dotyczy was ten problem. Dlaczego ktoś w taksówce może sobie jechać 3x szybciej niż koledzy którzy mają własne samochody?

Ale jak tak każdy będzie chciał sobie wygodnie jechać własnym autem, to w ogóle nie będzie przejazdu, bo wszyscy się po prostu nie pomieścimy. Spójrz prawdzie w oczy - nie mieszkamy w Stanach, gdzie ulice są szerokie i jest ich wiele. A z taksówkami to akurat racja.

Gość ddddddd
uwazasz ze ten jeden pas by wszystko zmienil i ludzie nie stali by w korkach? ja osobiscie wtedy tez bym sie przesiadla do swojego auta. zazwyczaj jezdze wlasnie autobusem po buss pasie, ale skoro byloby to bez znaczenia... jechalabym autem. tak samo podejrzewam masa osob. samochodow jeszcze by przybylo. korek bylby wiekszy.. a tak to ci co nie maja nasrane we lbach pt "ja nie bede sie cisnal w autobusie" beda na czas wszedzie dojeżdzac.