Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sephora149

Napady duszności

Polecane posty

Witam, od jakiegoś czasu mam napady duszności, zwykle towarzyszą im zawroty głowy, kołotanie serca, mroczki przed oczami i trzęsienie rąk. Ostatnio zauważyłam także, że moje ręce są bardzo zimne, nawet jeśli jest mi ciepło. Rzecz się dzieje zwykle w szkole, w klasie w której jest ciepło i w autobusie pełnym ludzi. Wygląda to tak, że nagle robi mi się gorąco, zalewa mnie pot, przez chwilę kompletnie nic nie widzę, czasami mija mi to w przeciągu dwóch minut i nie łapie więcej, czasami przytrafia się kilkakrotnie w ciągu jednego dnia. Dwa dni temu zauważyłam także na poduszce krew, sądzę, że krew leciała mi z nosa. W zeszłe wakacje bardzo restrykcyjnie się odchudzałam, tzw. dieta kopenhaska. Dużo ćwiczyłam, mało jadłam. Kilka tygodni po zakończeniu diety straciłam przytomność, później się to nie zdarzało. Jeżeli to ma jakiś znaczenie to ostatnio włosy wypadają mi bardziej niż zwykle, myślę, że przekraczam dzienną normę ich utraty. Mam 18 lat. Diety już nie stosuje od utraty przytomności, sport uprawiam w zdrowych ilościach - dwa razy w tygodniu jogę, każdy trening trwa godzinę. Nie jem mięsa. Wagę mam w normie, 60 kg przy wzroście 174 cm. Proszę o pomoc

liczyłam na pomoc, a nie komentarze w stylu 'rusz dupę do lekarza'. Liczyłam na to, że ludzie wykształceni jeszcze w PL nie wyginęli.

No ale wybacz moja droga masz 1000 różnych objawów, i co Ci ktoś z forum pomoże? A nawet jakby Ci ktoś podał jednostkę chorobową to co? Polacy, specjaliści od wszystkiego Człowiek wykształcony pójdzie do lekarza wg mnie, ale wybacz pewnie nie dorastam do pięt ludziom którymi zwykłaś sie otaczać, o pani

Gość dsgsdfgsdgds
A co ci ludzie tu na forum pomogą?? Przecież ty możesz mieć coś z sercem nawet-przecież nikt tu ci badań nie zrobi. Idź do lekarz(przecież on nie gryzie a tu chodzi o twoje zdrowie) i powiedz mu to co tutaj napisałaś-nie chcę cię straszyć ale może być nie wesoło :( Zdrowia życzę :)

Gość a ja mysle ze to nerwica
lub fobia spoleczna

Gość może po prostu
masz niedobór jakichś witamin lub składników mineralnych. Po tak wyniszczającej diecie to norma. Na pewno brakuje Ci magnezu sądząc po objawach. Zrób morfologię bo pewnie masz też anemię.

Gość albo to anemia
chorób jest mnóstwo, pierwsze co, to kobieto nie bądź głupia i jedz jak człowiek :O

Musisz isc do lekarza. Wyglada na to ze uszkodzilas cos waznego. A tak na uboczu, jak sie nie je miesa, to jest bardzo ciezko jesc dostatecznie innych rzeczy zeby miec zdrowie. I takze tluszcze sa znacznie zdrowszymi paliwami niz weglowodany. Duzo cwiczenia i niepoprawna dieta robi ze nieszczescie sie czai niedaleko. Prosisz o pomoc, a czy sluchasz twojego ciala? Chore cialo chce wiecej cukrow i mniej bialka i tluszczow.