Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asda

kupno pralki

Polecane posty

Gość reur76i7i
wcześniej mieliśmy pralkę ładowaną od góry, po jakimś czasie pranie było brudne po wyjęciu tak jak przed włożeniem, po wezwaniu fachowca okazało sie ze grzałka padła. No oczywiscie, nie mieliśmy tego jak sprawdzić bo niby jak? teraz mamy pralkę normalną to wystarczy ze dotknę drzwiczek żeby wiedzieć czy woda jest ciepła. Poza tym w pralce ładowanej od góry było dużo babrania się jak chciałam wyczyscić filtr, w obecenj jest mniejszy kłopot, porzednia była firmy mastercook, teraz mam beko. Myślę ze wiecej nie kupię pralki ładowanej od góry.

Gość kocjuszka
Ja tak średnio przepadam za tym ładowanymi od góry... Ciężko je potem się czyści. Co ciekawe kupiłam też pralkę z panasonica i chociaż firma średnio kojarzy się z pralkami, to jak na razie nie zdarzyło mi się narzekać. Poza tym system sortowania prania albo szacowania ilości jest mega przydatny. Bardzo fajny zakup, przynajmniej na razie nie mam co narzekać.

Jeśli zależy nam na zaoszczędzeniu miejsca, ale niekoniecznie mamy ochotę na zakup pralki ładowanej od góry, warto sprawdzić czy nie będą nadawać się do naszych łazienek pralki "slim" - o mniejszych rozmiarach, jednak z tradycyjnym, przednim otwarciem.

Gość Nowicza
Czy ja wiem czy się średnio kojarzy? Raczej nie sugeruję się spotami reklamowymi, często jest tak, że jak jeden produkt kupuję przykładowo kosmetyk z vichy, to inne kosmetyki też tej marki i tak na każdej półce, czyli agd również i tv i inne cuda :) Pralka z serii NA jest bardzo solidna a wygląda to tak http://www.ceneo.pl/14391103s mniej więcej :)

Gość lucyna_malina
Czytałam, że ładowane od góry częściej się psują, poza tym u mnie taka mała odpada, bo przy dzieciach jest sporo prania. Jak ktoś jest sam, to jeszcze ujdzie.

Gość tolla
Kupując pralkę, korzystnie jest wybrać taką, która będzie wyposażona w co najmniej w 14 programów, pranie parowe i funkcję 6 motion do prania bardzo delikatnych rzeczy, tak jak LG F1443KDS ma.

wolę pralkę ładowaną z boku. zwłaszcza, że na pralce u mnie stoi zawsze kosz z bielizną... jakoś łatwiej to ogarnąć jak drzwiczki są z boku, a jeśli chodzi o firmę, to chyba jednak bosch wzbudza moje największe zaufanie, no i w magicznej planecie już za 900 zł można kupić pralkę boscha.

Gość saskoja
Pralka ładowana z boku jest z całą pewnością rozwiązaniem praktycznym dla każdego, dlatego warto się zastanowić nad tym jaka pojemność będzie nas satysfakcjonowała, ponieważ w przeciwnym razie możemy mieć z tym problemy.

Gość Avenna
Nie dla każdego. Jeśli masz problemy np. ze stawami lub z innych powodów nie możesz kucnąć - odpada. Przy małych dzieciach ładowana od góry jest lepsza. Mam Boscha od 15 lat i mimo nieużywania Calgonu itp. nigdy żadnego problemu. Dokładnie żadnego. Cała kuchnia z Boscha. Markę sprzętu AGD wybierał mąż i był to strzał w dziesiątkę.

Gość inesines666
Cześć. Niedawno kupiłam mieszkanie na osiedlu europejskim w krakowie i zabieram się powoli za urządzanie wnętrza. Jestem właśnie na kupnie pralki. Oglądałam dużo ofert, ale wolałabym, żeby ktoś mi coś polecił sprawdzonego. Mam małą łazienkę, potrzebuję więc też jakiejś mniejszej pralki, ale jednocześnie dobrej jakości i o nie powalających cenach.. jakaś porada?

Gość adelkka
zależy, ile będziesz miała jednorazowo prania do wyprania - od tego zależy o jakiej ładowności wybrać pralkę. ja akurat kupiłam panasonica z serii NA o ładowności 8kg, ale ja potrzebowałam akurat, żeby do pralki można było dużo zmieścić:) jeśli masz dzieci to zwróć uwagę na to, czy pralka ma blokadę rodzicielską i ile i jakie ma programy :) przydatna też jest regulacja hałasu, no ale to już gadżet :)

A ja z kolei polecam właśnie Mastercook. mam ja już 3 lata i jest niezawodna!! Nie oddam za żadne skarby!! A mam małe dziecko wiec nie raz kilka razy na dzień pralka jest w użyciu. Nie polecam za to Whirpool. Szawgierka ma i bardzo narzeka, ciągle ma w naprawie (wiem, bo mieszkamy blisko i często przynosi pranie do nas :P). Dobre sa też electrolux.

Gość janogfdant
Wracając do tematu uważam że trzeba kierować się energooszczędnością, bo co po nowej pralce taniej ktora pozniej bedzie kosztowna w użyciu

Gość KRAKSA3456
ja kupiłam MIELE bo jak przeczyta łam reszta jest tylko kompromisem:-) obroty 1600, en.A+++ i wiele innych cudów- zobaczymy jak bedzie się sprawowała bo jest nowa- jedyna wada- cena:-)

Gość grecjanka
Co do energooszczędności to rzeczywiście w modelach pralek panasonic jest technologia inverter. Tak prosto powiedziane to służy między innym regulacji obrotów silnika, co za tym idzie zużycia energii. Niby o 20% redukuje zużycie co rzeczywiście odbija się na rachunkach.

Gość ciepłabułeczka
ja mam amica już 5 rok i jestem zadowolona. polecam

Gość kosmita_na_swoj_nick
U mnie sprawdza się Samsung.

Gość felicja_tulipan
Ja zakupiłam dwa miesiące temu pralkę LG F1289ND z funkcją Smart Diagnosis. Póki co mi nie potrzebna i mam nadzieję, że nie będzie, ale zawsze dobrze mieć coś takiego.

Gość olek olek !!1
fajne promocje sa na Ole! ole-transport i wniesienie gratis.Przytachali mi lodowke,kuchenkę i pralkę na 3 pietro bez windy

Gość anna.mm
Ciekawe jak ta funkcja Smart Diagnosis w rzeczywistości się sprawdza, ale podejrzewam, ze jeszcze nie miałaś z tym do czynienia skoro pralka nowa. Słyszałam, że jest przydatna w razie czego.

ile Bab tyle opinii , pralka powinna być ; piękna , szybka , oszczędna,cicha mieć wiele dodatkowych funkcji , jak moja 🌻

Gość ribinka
Piękna i szybka to jest z pewnością model F1443KDS, ale oprócz tego ma dodatkowo wiele innych atutów i przydatnych funkcji.

Gość pingwinka
Ja się zastanawiam pomiędzy tą na 11 kilo i tą na 8. Parametry mają podobne, po 1400 obr./min., klasa A+++, smart diagnosis, 6 motion. Ale ciągle się nie mogę zdecydować na pojemność.

Gość yolla33
pralka jest elegancka, ma wszystko co powinna dobra pralka posiadać, ja mam na 11 kilogramów , a piorę w niej różnie, nawet po 3 i 8 kg, pralka sama dobiera ilość wody i proszku do ilości prania i nie ma z tym żadnego problemu.

Gość pingwinka
Może i racja, przecież nie muszę prać zawsze 11 kilo, jak upiorę mniej to i wody zużyje mniej. Później większa pojemność może mi się bardzo przydać.

Gość yolla33
No pewnie, przecież w tej pralce można i 1 kilogram bez problemu wyprać, a potem nawet kołdra do prania się zmieści, koce itp duże rzeczy.

Gość ari.anna
No ja też byłam z niej średnio zadowolona, zmieniłam niedawno na LG Big In i jak do tej pory pralka pierze świetnie. Zależało mi na energooszczędności, wiec często korzystam z prania parowego i odświeżania, do którego nawet proszku nie używam.

Gość koniec_lata :-(
Warto faktycznie mechanika zapytać, co najczęściej naprawiają. Mój mi w podanej kategorii cenowej doradził LG, a jeszcze jak wstawili do pralek ten system Smart Diagnosis, to nie trzeba się martwić naprawami.