Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

merkaba

Orędzia Matki Bożej Królowej Świata

Polecane posty

Moje drogie dzieci, celem tej książki nie jest to, żebyście bali się Boga, który was bardzo kocha, który was stworzył, lecz pogłębieniu waszej wiedzy o tym, co według zapowiedzi ma się zdarzyć tym, którzy odwrócili się od Boga i Jego praw. Ten świat złamał każde przykazanie, które Bóg wam dał. Moje dzieci macie tak materialistyczne poglądy do tego stopnia, że chcecie wybierać płeć, kolor skóry, oczu czy włosów u dzieci, które chcecie począć. Wzięliście śmierć w swoje ręce przez dokonywanie aborcji, asystowanej śmierci i śmiertelnych napojów dla ludzi starych. Decydujecie się na rekreowanie zwierząt (klonowanie), a także próbujecie rekreować człowieka. To jest obrzydliwością. Wasi naukowcy nie starają się znaleźć środka na choroby zarażające ludzkość, lecz próbują znaleźć organy i członki ciała ludzkiego. Dzieci nie mają szacunku do swoich rodziców, rodziny rozpadają się. Żyjecie w społeczeństwie nasiąkniętym zbrodniami i brudem moralnym (nieczystościami). Ludzie stawiają się ponad wszystkim i uczą swoje dzieci samolubstwa, kochania pieniędzy i rzeczy tego świata. Małżeństwa między kobietą a mężczyzną stają się zagrożone, jest coraz więcej rozwodów i coraz łatwiej je otrzymać. Wielu uprzyjemnia sobie życie w grzechu i w związkach pozamałżeńskich. Wojny stały się powszednie tak dużo nienawiści i gwałtu. Każdy rządzący chce być przywódcą tego świata. Tak nie może trwać dalej! Dlatego Ja chcę abyście wiedzieli, co stanie się ze światem takim, jakim go znacie teraz i także byście od teraz zaczęli żałować za swoje grzechy. Korzystajcie często z Sakramentu Spowiedzi św. i Komunii św. Odprawiajcie Msze św. i uczestniczcie w niej z Jezusem. Żyjcie przykazaniami danymi przez Boga, czytajcie Ewangelię i głoście ją Innym. Pouczajcie Innych o swoim Kościele, Bogu i Jego przykazaniach. Czyniąc to teraz, możecie być uchronieni od kary, która ma wkrótce spaść na ludzkość. Moje dzieci, proszę was nie trzymajcie tej książeczki u siebie, lecz rozdawajcie je przyjaciołom, krewnym, a także swoim wrogom. Dawajcie także tym, których nawet nie znacie. Wielu nie będzie mogło zrozumieć co jest tu napisane. Wielu nie będzie chciało w to uwierzyć. Moje dzieci, musicie uchronić od zguby wiele dusz, tak wiele na ile was stać. Wasz Matka całego świata. Maryja Pytacie co to jest Ostrzeżenie? To wam powiem, że każde dziecko, mężczyzna i kobieta na ziemi, o wyznaczonym jednakowym czasie, bez względu na narodowość, religię, miejsce przebywania lub pracę wykonywaną, doświadczy Ostrzeżenia. Będzie tak, że twoja dusza obnaży się przez tobą. Będziesz znał każdy swój grzech jaki kiedykolwiek uczyniłeś, każde nieuprzejme słowo, czyn, myśl, które nie było miłe Bogu. Każdy będzie wiedział jak jego dusza wygląda przed Bogiem waszym Ojcem. Moje dzieci, z wielu rzeczy będziecie musieli zdać rachunek i w tym czasie każdy pozna kim jest i jak rozliczyć się ze swoimi grzechami. Nawet niewierzący będą wiedzieli, co muszą robić aby ich dusza była czysta przed Bogiem i była przygotowana na Mojego Syna Jezusa, na Jego drugie przyjście. Kiedy przyjdzie Ostrzeżenie wszyscy ludzie będą wiedzieli, że to co było przepowiedziane jest prawdą. Także będą znaki zdarzenia, które nastąpią zgodnie z Pismem św. Po czasie wielkiego Ostrzeżenia nastąpi wielki chaos na świecie, a czas nie będzie miał znaczenia. reszta orędzia http://dzieckonmp.wordpress.com/2010/11/08/ksiazeczka-maryi-matki-bozej-przygotowujaca-na-koniec-czasow/

Gość to jest pora na twój
dziękuję :)

Cud w Terespolu: Matka Boża płacze wonnymi łzami W niedzielę 10 października do cerkwi w Terespolu, gdzie znajduje się płacząca ikona przyjechał abp Abel, ordynariusz diecezji lubelskochełmskiej. Mówił o szczególnym błogosławieństwie dla ziemi południowego Podlasia. Ale wszystko zaczęło się dużo wcześniej w domu państwa Popławskich z Terespola. 16-letni Łukasz Popławski zobaczył jak z oczu Matki Bożej spływają łzy. Ikonę przywiózł gimnazjaliście proboszcz parafii prawosławnej, ks. Jarosław Łoś. Łukasz chciał reprodukcję słynnej z cudownych uzdrowień ikony ze świętej góry Atos. Kupiłem ją w Łucku opowiada ks. Jarosław Łoś. Chłopiec od najmłodszych lat jest związany z cerkwią. Był na warsztatach wykonywania ikon i sam próbuje ikonopisania zauważa duchowny. Chłopak o łzach na ikonie powiadomił proboszcza. Krople wonnej oleistej substancji płynęły intensywnie z oczu Madonny i z jednej z trzech jej gwiazd (na ikonach na czole i na ramionach Bogurodzicy przedstawiane są trzy złote gwiazdy, symbole Świętej Trójcy przyp. red). Wiadomość o cudzie szybko rozeszła się po Terespolu i okolicy. Do domu państwa Popławskich zaczęli przychodzić pielgrzymi, aby się modlić. Nie ogłaszaliśmy żadnego cudu. Zapadła jednak decyzja, aby przenieść ikonę do cerkwi informuje Andrzej Boublej, rzecznik Prawosławnej Diecezji Lubelsko-Chełmskiej. Ikona Matki Bożej „Szybko Spełniającej Prośby została przeniesiona do terespolskiej cerkwi w przeddzień święta parafialnego. W niedzielę 10 października w terespolskiej cerkwi pw. św. ap. Ewangelisty Jana Teologa nabożeństwu przewodniczył arcybiskup Abel, ordynariusz diecezji lubelskochełmskiej. W homilii powiedział, że cudowne objawienie łaski Bożej poprzez ikonę Bogurodzicy „Szybko Spełniającej Prośby jest szczególnym błogosławieństwem doświadczonej w minionym stuleciu ziemi południowego Podlasia. Przypomniał akcje przesiedleńcze i burzenie świątyń prawosławnych w dawnych latach. Boublej przyznaje, że w świątyni wonny olej mniej wycieka z ikony. Ale namaszczane są nim czoła wiernych przychodzących na modlitwy. Cerkiew doceniła pierwsze od ponad 70 lat nadprzyrodzone zjawisko nad Bugiem. Na początku listopada terespolskim objawieniem zajmie się Synod Cerkwi Prawosławnej w Warszawie. Starsi ludzie podchodzą do tego objawienia z bezgraniczną wiarą, a młodsi i średni wiekiem sceptycznie czekają na ocenę zdarzenia przez biskupów mówi Janusz Turecki, z Terespola. Ks. prot. Jarosław Łoś i rodzina Łukasza są zaskoczeni i przerażeni rozgłosem całej sprawy. Tu najważniejsza jest sfera sacrum z przejęciem przypomina proboszcz obawiając się, aby sensacja nie przyćmiła nadzwyczajnego zdarzenia metafizycznego. Podobnie uważa rodzina szesnastolatka, która nie pozwala na kontakt z chłopcem. Do przygranicznego Terespola nad Bugiem ciągną setki pielgrzymów z całego kraju. Jedni wierzą, że uzdrowi ich olej płynący z kopii ikony Matki Bożej Spełniającej Prośby. Inni chcą podziękować za cud. Niedzielne popołudnie w Terespolu. Pod odnowioną niedawno cerkwią parkują samochody z rejestracjami całej Polski. Podjeżdżają też autokary. Wysiadają z nich prawosławni pielgrzymi z Hajnówki łącznie 130 osób pod opieką trzech księży: Jana, Dymitra i Marka. Liczę, ze otrzymam więcej siły od Pana Boga do życia i pracy mówi Tamara Osip, pracownica poczty w Hajnówce. A Nadzieja Szpakowicz z Białowieży dodaje: Będę się modlić o zdrowie i pomyślność rodziny. Pan Stanisław Krajewski z Warszawy z trudem przepcha wózek inwalidzki przez wąskie drzwi świątyni. Mija 70-letnią Jadwigę Łukaszuk z Terespola. Kobieta przyszła tu, by „podziękować za cud. Najpierw po modlitwach przez ikoną poczuł się lepiej mój sąsiad, pan Ryszard. Potem po ostatnim namaszczeniu mi też poprawiło się zdrowie opowiada Jadwiga Łukaszuk. Jej znajoma, pani Luba dziwi się niedowiarkom. Gospodyni domu, w którym najpierw wisiała ikona, miała kubeczek do połowy napełniony jej łzami. Miały dziwną konsystencję, oleistą. Ludziska złośliwie gadali, że to olej czy sok. Ale gdyby nie było prawdziwe objawienie, to batiuszka by nie przyjął ikony do cerkwi mówi Luba. W niedzielę Luba do cerkwi nie weszła. Nie było łatwo dostać się do szczelnie zapełnionego wnętrza. Na wieczornym akatyście (prawosławny hymn liturgiczny) przed ikoną Matki Bożej „Szybko Spełniającej Prośby przesuwały się tłumy wiernych z całej Polski. Śpiewał chór, paliły się setki świec. W towarzystwie kilkunastu duchownych przed ikoną modlił się prawosławny arcybiskup Abel, ordynariusz diecezji lubelsko-chełmskiej. W Terespolu pojawiło się święte mirro. Wierzymy, że Matka Boska będzie spełniać prośby, słyszy modlitwy i zanosi je do Jezusa Chrystusa mówił prawosławny ksiądz z Zabłocia. W trakcie nabożeństwa jeden z księży co jakiś czas delikatnie ściera z obrazu złocistą substancję, całuje pakiecik i odkłada na ozdobnym płótnie. Wonnym olejkiem zostaną namaszczone czoła wielu wiernych. Ikona, która płacze Kopię ikony Matki Bożej Spełniającej Prośby 16-letniemu Łukaszowi Popławskiemu z Terespola przywiózł z Łucka znajomy ksiądz. Gdy gimnazjalista zauważył, że po ikonie spływają oleiste łzy, powiadomił o tym miejscowego proboszcza. Wiadomość o cudzie rozeszła się błyskawicznie. Do domu Popławskich zaczęli schodzić się pielgrzymi. Wtedy ikona została przeniesiona do miejscowej cerkwi. Na początku listopada objawieniem zajmie się Synod Cerkwi Prawosławnej w Warszawie. Źródło: Dziennik Wschodni

Gość to jest pora na twój
o Terespolu czytałam. To pierwsze to nowinka, nigdy nie trafiłam na tę stronkę. Fajnie merkaba, że są tacy ludzie jak ty :)

Prawdziwymi ateistami SA ci którzy w ubogim nie widza Chrystusa Doroty day ludzie boja sie chorób ,wojny ,biedy ale nie boja sie zabijać dzieci matka Teresa z kalkuty

Gość amnalityczka
Dar jedności w Duchu Świętym..,,Wyznanie Wiary Kościoła głosi Przyjaźń z Bogiem przejawia się na różny sposób. Objawia się ona w samym człowieku, Duch Swięty go uzdrawia i uświęca. Uświęca go łącząc z Bogiem, czyniąc go istotą spełnioną i doskonalą, Duch wprowadza w człowieka porządek, dyscyplinę i umiarkowanie.,. Duch doprowadza także do przyjaźni i Komunii z Jezusem Chrystusem... Ponieważ Komunia z Bogiem stanowi najgłębsze spełnienie człowiek, każdy, kto otwiera się na działanie Ducha Swiętego, zostaje napełniony wewnętrznym pokojem, pocieszeniem i radości. Dzięki Duchowi Swiętemu mamy przystęp do Jezusa Chrystusa, który przedstawia nas Ojcu. Czasem określa się Ducha Świętego jako „objawioną miłość Ojca i Syna. Przez Niego w sposób namacalny poznajemy miłość Boga. Kiedy powierzaniy Duchowi Swiętemu swe życie, On obdarza nasze dusze światłem Chrystusowym. Pomaga nam zrozumieć samych siebie i ukazuje właściwy sposób życia. Ci, którzy otwierają się na działanie Ducha Świętego, którzy pro6zą o Jego miłość i pozwalają „ by przeniknęła do najgłębszych korzeni ich istoty, doświadczają głębokiego uzdrowienią swych dotychczasowych odniesień do Boga, do samych siebie i swych rodziców. Wielu jednak zamiast pozwolić Duchowi Bożemu przeprowadzić w sobie to dzieło, usiłuje dokonać tego o własnych siłach. Kiedy oddajemy się Rogu bez zastrzeżeń i pozwalamy Mu działać zgodnie z naszyni potrzebami wtedy doświadczamy łasic uzdrowienia i pokoju, większych niż 0zekiwaIiśmy

Gość amnalityczka
fragment uzdrawianie przez eucharystie

Gość filomatka
boszsz ,znowu ten poganin . czy wy nie widzicie ,ze on propaguje kult świetych ? modlenia sie do przedmiotów ? czy nie do Boga powinniśmy sie modlić i jemu powierzać nasze prośby ?

Gość filomatka
a z tego co czytałam na topiku kameli , ona nigdy nie namawai do modlenia sie do umarłych .

Orędzie Matki Bożej 25.11.2010 r. „Drogie dzieci! Patrzę na was i widzę w waszym sercu śmierć bez nadziei, niepokój i głód. Nie ma modlitwy, ani zaufania do Boga, dlatego Najwyższy pozwala mi, bym przyniosła wam nadzieję i radość. Otwórzcie się. Otwórzcie wasze serca na Boże miłosierdzie i On da wam wszystko czego potrzebujecie i wypełni wasze serca pokojem, gdyż On jest pokojem i waszą nadzieją. Dziękuję wam, że odpowiedzieliście na moje wezwanie.

Orędzie z 2 grudnia przekazane Mirjanie Drogie dzieci, dziś modlę się tutaj z wami, byście znaleźli siłę i otworzyli swoje serca, a w ten sposób poznacie ogromną miłość Boga, który cierpi. To dla Jego miłości, dobroci i łagodności jestem z wami. Zachęcam was, aby ten szczególny czas przygotowania był czasem modlitwy, pokuty i nawrócenia. Dzieci moje, potrzebujecie Boga. Nie możecie iść naprzód bez mojego Syna. Kiedy zrozumiecie i zaakceptujecie ten fakt, urzeczywistni się to, co zostało wam obiecane. Za sprawą Ducha Świętego, w waszych sercach narodzi się Królestwo Niebieskie. Do tego was prowadzę. Dziękuję wam.

Gość celnoscw
ooooo....przepustka z Toszka ?? :classic_cool:

Gość jijiljo
maerkaba dlaczego w Pismie sw nie ma ani slowa o takim wielbieniu Marii jak robia to katolicy ? czyzby Pismo sw było dla Was nieuzyteczne ? Jest jeden posrednik miedzy bogiem a ludzmi - Jezus chrystus! dlaczego jest u katolików tak duzo róznych Maryjek ? skad one sie wzieły?

Gość jijiljo
dlaczego ksiezy dotyczy celibat skoro w Pismie sw napisano by był to mąz jedne zony itd ? dlaczego kilka razy dziennie podczas mszy składacie ofiare skoro zostła ona złozona raz na zawsze przez Jezusa Chrystusa za wszystkich ?> dlaczego czerpiecie zyski z odprawiania mszy , chrzcin , slubów itp ? dlaczego podczas odpustów uzradzacie bazarki w okól kosciołow ? dlaczego podtykacie kazdemu koszyk by wrzucił " kase " ? dlaczego zmieniliscie przykazania Boże ?

Gość jijiljo
merkaba co to jest kólestwo które ma nadejsc ? dlaczego mówicei o koncu swiata ? jak ma naimie Bóg ? dlaczego zabraniacie antykoncepcji ?

Gość jijiljo
jestes jakims tam panem w sukience czyli wyjasnij mi to wszystko prosze ale wyłacznie własnymi łoswami a nie wklejankami jak ty to potrafaisz - jak uporasz sie z tymi pytaniami to zadam nastepne

Gość jijiljo
merkaba - czekam na odpowiedz ciekawe czy sie doczekam

Gość jijiljo
03.12.2010] 13:50 [zgłoś do usunięcia] OstraSiostra Pomarańczo strasznie głupie te Twoje pytania wyjasnij

Chrześcijanie są grupą, pewnego rodzaju społecznością. Bóg dał ludziom wolną wolę, więc to oni decydują jak żyć..Stąd rozłamy, błądzący księża,ludzie zachłanni (te twoje "bazarki" pod Kościołem) . Dlaczego Bóg według Ciebie musi mieć imię?

Gość jijiljo
ostra siostra to gimgówno na wagarach która nie potrafi policzyc do 30

Gość jijiljo
ostra siostra miałas kiedys w reku Pismo sw ?

Gość Dziękujęeeee
Dziękujęci markabo za ten temat

Gość jijiljo
dlaczego Bóg musi miec imie ? a dlczego je pomijac skoro ono jest ? lub udawac ze go nie ma ?

Gość jijiljo
a jak myslisz w jakim celu te pytania do merkaby ?