Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

merkaba

Orędzia Matki Bożej Królowej Świata

Polecane posty

A kto je pomija? Bóg powiedział "Jestem który Jestem" - dla chrześcijanina to jest właśnie imię Boga. Nie wiem dlaczego pytasz, prawdopodobnie jesteś osobą niewierzącą.

Gość jijiljo
znasz modlitwe wzorcowa ?

Gość jijiljo
Izaj. 12:4: „Dzięki składajcie Jahwe ! Wzywajcie jego imienia. Oznajmiajcie wśród ludów jego czyny. Wspominajcie, że jego imię jest wywyższone. to jeden z wielu cytatów

Gość jijiljo
...świete imie Twoje ... jakie jest imie Twojego Boga ? wiesz kto odpowiadał pytaniem na pytanie i w jakim celu ?

Gość jijiljo
czyli wiedza w niewiedzy , oczy zamkniete na sprawy otwarte

Gość jijiljo
odpowiesz na pytanie ?

Gość jijiljo
Tobie moze wystracza ale czy Bogu wystarcza ?

Gość jijiljo
spjrzałam na Twoja stopke myslisz ze Bóg chce bysmy swiadomie targnełi na swoje zycie ? mówie o sportach ekstremalnych - przeciez nasze ciało nale zy do Niego ! cukierek albo psikus ? okultyzm , wrózbiarstwo - czyzy nie było ono nazwane grzechem w Pismie sw ?

Gość ..NATALA..
nasz Bóg ma na imię Jehowa.Nawet katechetka o tym wspomniała kiedyś na religii.Nie,nie jestem świadkiem Jehowy.

Gość jijiljo
to po co kazał uswiecac swoje imie ? przeciez szatan tez jest nazwany bogiem ?

Bóg chce żebyśmy byli szczęśliwi, radośni . widzę,że na siłę próbujesz mi coś wmówić. Powiedz, w jakiego Boga Ty wierzysz?

Gość jijiljo
szczęsliwi i radosni ? czy świadome narazanie zycia , zdrowia , okalecznie ciał daje szczescie ? nie odpowiedziałs na moje pytanie : czy wiesz kto odpowiadał pytaniem na pytanie ?

Gość jijiljo
w jakiego Boga wierzę >? pytanie takie jest nietaktem ale odpowiem ; w prawdziwego Boga !

Gość jijiljo
czyzby zadawanie pytan było wmawianiem ? skoro jak twierdzisz czytałas Pismo sw wiedziałabys kto w taki sposób rozmawiał i w jakim celu . Bóg prawdziwy posiada imie .

Gość jijiljo
Marek Kowalski ?

Gość jijiljo
to nie jest imie człowiek o nazwisku Marek jakie jest jego imie ? proste :Marek wg Ciebie : człowiek

Gość jijiljo
imieniu *

Gość z kim ty rozmawiasz
ostrasiostra jest popierdolona wiec po co z nia dyskusje prowadxzisz z pustym łbem ?

oczywiście ze w biblii też jest o celibacie Kapłani w starym testamencie mieli żony, ale na czas sprawowania służby w Świątyni musieli pozostawać w tymczasowym celibacie. Także cały lud bywał wzywany do czasowej wstrzemięźliwości seksualnej. Poza tym wielu świętych mężów było powoływanych przez Boga do życia w czystości. Pan skierował do mnie następujące słowo: Nie weźmiesz sobie żony i nie będziesz miał na tym miejscu ani synów, ani córek. (Jr 16, 1-2) Później powiedział ludowi: Bądźcie gotowi za trzy dni i nie zbliżajcie się do kobiet. (Wj 19, 15) Kapłan odrzekł Dawidowi: Zwykłego chleba pod ręką nie mam: jest tylko chleb święty. Czy jednak młodzieńcy powstrzymali się chociaż od współżycia z kobietą? Dawid odrzekł kapłanowi: Tak jest, zabronione nam jest współżycie z kobietą jak zawsze, gdy wyruszam w drogę. Tak więc ciała tych młodzieńców są czyste, choć to wyprawa zwyczajna. Tym bardziej czyste są ich ciała dzisiaj. (1 Sm 21, 5-6) W nowym Testamencie sam Pan Jezus uczy, że są tacy, którzy dla Królestwa Bożego pozostali bezżenni. Wiele pisze o tym także święty Paweł. Bo są niezdatni do małżeństwa, którzy z łona matki takimi się urodzili; i są niezdatni do małżeństwa, których ludzie takimi uczynili; a są i tacy bezżenni, którzy dla królestwa niebieskiego sami zostali bezżenni. Kto może pojąć, niech pojmuje! (Mt 19, 12) On im odpowiedział: Zaprawdę, powiadam wam: Nikt nie opuszcza domu albo żony, braci, rodziców albo dzieci dla królestwa Bożego, żeby nie otrzymał daleko więcej w tym czasie, a w wieku przyszłym życia wiecznego. (Lk 18, 29-30) Nie mam zaś nakazu Pańskiego co do dziewic, lecz daję radę jako ten, który wskutek doznanego od Pana miłosierdzia godzien jest, aby mu wierzono. Uważam, iż przy obecnych utrapieniach dobrze jest tak zostać, dobrze to dla człowieka tak żyć. Jesteś związany z żoną? Nie usiłuj odłączać się od niej! Jesteś wolny? Nie szukaj żony. [] Chciałbym, żebyście byli wolni od utrapień. Człowiek bezżenny troszczy się o sprawy Pana, o to, jak by się przypodobać Panu. Ten zaś, kto wstąpił w związek małżeński, zabiega o sprawy świata, o to, jak by się przypodobać żonie. (1 Kor 7, 25-27; 32-33) I chyba najpiękniejszy werset o celibacie kleru, z Apokalipsy świętego Jana, który pokazuje, że wybranych stu czterdziestu czterech tysięcy w Niebie, liczba niewątpliwie symboliczna, to nie są Świadkowie Jehowy, ale kapłani, którzy pozostali wierni swemu powołaniu i wytrwali w dziewictwie: I śpiewają jakby pieśń nową przed tronem i przed czterema Zwierzętami, i przed Starcami: a nikt tej pieśni nie mógł się nauczyć prócz stu czterdziestu czterech tysięcy wykupionych z ziemi. To ci, którzy z kobietami się nie splamili: bo są dziewicami; ci, którzy Barankowi towarzyszą, dokądkolwiek idzie; ci spośród ludzi zostali wykupieni na pierwociny dla Boga i dla Baranka, a w ustach ich kłamstwa nie znaleziono: są nienaganni. (Ap 14, 3-5) A co z takimi wersetami, które, pozornie, mówią coś wręcz przeciwnego? Jak choćby ten: Biskup więc powinien być nienaganny, mąż jednej żony, trzeźwy, rozsądny, przyzwoity, gościnny, sposobny do nauczania (1 Tm 3,22) To proste. Jest oczywiste, że święty Paweł nie nakazuje tu wyboru biskupów jedynie spośród żonatych mężczyzn, ale zabrania takiego wyboru spośród mężczyzn rozwiedzionych, posiadających drugą, czy trzecią żonę. Inaczej on sam złamałby regułę, którą zaleca, byłby kłamcą i hipokrytą. Przecież sam Paweł, apostoł i biskup, całe życie bezżenny, w innym miejscu mówi: Pragnąłbym, aby wszyscy byli jak i ja, lecz każdy otrzymuje własny dar od Boga: jeden taki, a drugi taki. Tym zaś, którzy nie wstąpili w związki małżeńskie, oraz tym, którzy już owdowieli, mówię: dobrze będzie, jeśli pozostaną jak i ja. (1 Kor 7, 7-8)

Wtedy Maryja rzekła: Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy. Bo wejrzał na uniżenie Służebnicy swojej. Oto bowiem błogosławić mnie będą odtąd wszystkie pokolenia (Łk 1, 46-48) ten teks mówi ze będą ja czcić wszystkie pokolenia a co do imienia jehowa na tej stronie jest wszystko wyjasnione i nawet co oznacza to imię i na pewno to nie jest imię boga http://www.superfakty.info/index.php?option=com_content&view=article&id=4:faszerstwo-imienia-boego&catid=1:swiadkowie-odchodza&Itemid=13

Gość magnez bierz
Jezus w pismie sw mowi ze nalezy modlic sie do Boga i ze on jest posrednikiem/drogą wobec czego objawienia Maryjne budzą moje wątpliwosci. Powiedz mi merkabo dlaczego kosciol uskutecznia balwochwalstwo-stawia pomniki ,czci obrazy -na Jasnej Gorze obraz ubrany jest w klejnoty a dzieci w Polsce glodują:o

przecież kościół pomaga biednym ludziom np caritas u nas też w kościele jest stołówka dla biednych dzieci a pomniki to funduje z zbiórek zwykłych ludzi jak ja mam ochote dac to daje to sa moje prywatne pieniądze a pozatym o co ma byc bóg zazdrosny o swoje obrazy i posagi *) Oddawanie czci Maryi jest jednocześnie oddawaniem czci samemu Bogu, gdyż to On zechciał przez Nią właśnie przyjść na świat. Dlatego też Katolicy wierzą, że wszystkie łaski, które otrzymuje ludzkość przechodzą przez Jej ręce, za Jej pośrednictwem. *) Maryja sama z siebie nie sprawia cudów. Pośredniczy w nich i modli się o nie do Boga. Dlatego w litanii powtarza się np. "Duchu Święty - Boże, zmiłuj się nad nami", ale już dalej mówi się np. "Królowo Polski, módl się za nami". To jest ta "mała" różnica. Bogu należy się największa cześć - oznaczana terminem ADORACJA, Matce Boga należy się największa cześć spośród wszystkich stworzeń Boga - HIPERDULIA, natomiast pozostałym Świętym - można by powiedzieć "zwykła" cześć - DULIA. z tego co tu pisze to bóg zabrania czcić innych bogów i stawiać im posagi a nie ze zabrania sobie stawiać i malować obrazy a co mnie uczyli na religi to Maryja jest matka boga a nie bogiem Bóstwem był złoty cielec. Podobnie jest z talizmanami i innymi . Obraz figurka ma być bożkiem samym w sobie i wtedy jest złamanie zasady.

Nie wolno ci mieć innych bogów oprócz Mnie. Nie wolno ci zrobić sobie figury, żadnego wyobrażenia tego, co jest w niebie na górze, ani tego, co jest na ziemi w dole, ani tego, co jest w wodzie poniżej lądu. Nie wolno ci oddawać im pokłonów i nie wolno ci im służyć, bo Ja , twój Bóg, jestem Bogiem żądającym wyłączności, który karę grzech ojców synom do trzeciego i czwartego pokolenia, tym, którzy Mnie nienawidzą, a tym, którzy Mnie kochają i przestrzegają Moich przykazań, wyświadczam dobro przez tysiące . z tego co tu pisze to bóg zabrania czcić innych bogów i stawiać im posagi a nie ze zabrania sobie stawiać i malować obrazy a co mnie uczyli na religi to Maryja jest matka boga a nie bogiem Bóstwem był złoty cielec. Podobnie jest z talizmanami i innymi . Obraz figurka ma być bożkiem samym w sobie i wtedy jest złamanie zasady. a po za tym to bogiem może byc każda rzecz np pieniądza lub miłosc

Gość Edmunt Pipa
nt. w/w mam mózg taki , że gdyby go ptaszkowi wsadzic to dziecko by mialo grzechotkie. ale mysle , ze gubi nas mizantropia. ot chocby teraz mrozy , moze by tak zostawiac otwarte dzwi dostep do klatek w blokach moze i ktos wejdzie i nabrudzi i nasra i ... ale uratuje mu to ŻYCIE!!! a my tak uwielbiamy ołtarze i wycie pieśni przed nimi. a ilu przyjmie w Wigilie obcego by zasiadl przy pustym nakryciu.... Miłosierdzia chcę a nie ofiary! to Najważniejsze przesłanie do nas JEZUSA CHRYSTUSA . no to na tyle co i na przedzie by było.

Lenin po śmierci poszedł do nieba, tam założył organizację partyjną i plenum uchwaliło, że: Boga nie ma, a wszelka arystokracja została zesłana na Syberię, a wam sie zachciewa, jak nie Jezusa Króla, to Matkę Bożą Królową Świata....zmieńcie dilerów, bo wam na głowy żle robią na głowę te dopalacze co bierzecie. Amen.