Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córeczka chyba będzie

Imię dla dziewczynki- co myślicie?

Polecane posty

Bardzo podoba mi się imię Krystyna- Krysia. Nie jest teraz bardzo popularne, a myślę, ze wpasowałoby się wśród wszystkie małe Wandy, Marysie, Zosie i Helenki. Mój mąż twierdzi, że będą na małą wołać "Krystyna z gazowni". Kurczę to imię podobało mi się, zanim powstała ta głupawa reklama, uważam, ze jest wdzięczne zarówno dla malej dziewczynki jak i dla dorosłej kobiety. Nie wiem czy stawiać na silę na swoim czy posłuchać męża.

Mam mamę Krystynę ale szczerze? nie dałabym teraz swojej córce tak na imię:) Jak Ci się podoba to daj, ja wybierając imię dla córki kierowałam się tym co nam się podoba a nie co inni powiedzą.

Gość kozibonk
ble........

ja mam okropne skojarzenia ztym inieniem mielismy tak sprzataczke w szkole krycha...horror, albo krystyna z klanu o matko

Gość mimowszystko
Krystyna mimo że oryginalnie nie jest moim zdaniem dobrym pomysłem... teraz babki i prababki nosza takie imiona. osobiscie nie chcialabym dzielic imienia z moja wlasna babcia ;p

Gość kozibonk
nie moge sosbie wyobvrazic 12latki a jeszcze bardziej 6 latki o imieniu Krystyna.............

Gość kozibonk
nie moge sosbie wyobvrazic 12latki a jeszcze bardziej 6 latki o imieniu Krystyna.............

Osobiscie uwazam, ze skrzywdzisz dziecko i córka całę zycie bedzeie miala pretensje o to do Ciebie

Gość ghtyj
ladne imie samo w sobie, ale ja nie dalabym tak na imie swojej corce. mnie sie podoba mala basia i duza barbara, choc tez malo popularne imie.

Mam już jedną córkę Marysię (moja prababcia również nosiła takie imię). Moja siostra ma córkę Zosię. Czy Krysia jest w czymś gorsza od Marysi albo Zosi? Bo w przedszkolu i żłobku do którego chodzą dziewczynki, aż roi się od takich właśnie imion.

Gość baryleczka
Sa jakies tam skojarzenia zwiazane z tym imieniem. Glupie bo glupie, w koncu np. w Niemczech imie

też bym nie dała tak swoim dziewczynkom... moja mama jest Krystyna i młodszej od niej nie znam żadnej... :) pomyśl jak Twoja córcia kiedyś tam będzie się z tym czuła jak dzieci będą szydziły z jej imienia i robiły sobie głupie żarty... po co ją na to narażać?

Gość kozibonk
bierzcie pod uwage ze tylko wy i ewentulanie dziadkwoie beda zwarcac sie do dziecka KASIENKU BASIENKO MARYSIU, normalnie kolezanki w szkole to bede mowic KASKA MARYSKA ZOCHA itd. wez to pod uwage do ajsnej cholery!!!!

Miałam w klasie dwie Marysie i jedną Krysię i pewnie od tej Krysi to moje zamiłowanie do imienia bo dziewczynka była mądra grzeczna i śliczna. I zwracałyśmy się do nich "Marysiu" "Krysiu", a do Zosi "Zoniu". Nawet w liceum tak mówiłyśmy. Dodam, że jestem raczej młodą osobą bo dopiero po 20.

Gość baryleczka
Jasna cholera ucielo mi prawie cala wypowiedz. Imie samo w sobie ladne, ale faktycznie sa skojarzenia z kucharka, stara baba itp., wiec beda sie bachory z niej smiac,, ze Krycha, jakies durne wierszyki. Nie wiem, z czego to wynika, ale niektore staromodne imiona sa 'cacy' a inne 'be' w umyslach plebsu i nic nie zrobisz. Cacy jest Antoni, Franciszek, Jan, a juz Bronislaw, Wladyslaw albo Wieslaw - o jezu o jezu. Tak samo Helenka cacy, Marysia tez, a Wanda - o fuj, baba z miesnego, Krystyna to z gazowni, a Aniela to babcia, co robi na szydelku.

U mnie na osiedlu jest chłopczyk który ma prawie 3 latka i na imię ma Ludwik. Miałam wujka o tym imieniu i zawsze był Lodzio, Lodek. A teraz wołamy na tego małego Ludwiś:)

Gość kozibonk
jestem mniej wiecej w tym samym wieku co ty autroku i u mnie byla - Maryska/Marycha. Baska, Kaska , Zocha...zadnych Kasiun , Marysi ( to to juz calkwoita porazka , przez gardlo by m ito nie przeszlo)

Widocznie wszystko zależy w jakim towarzystwie kto się obraca. Mnie by nie przeszło "Marycha" lub "Zocha". No nic. Mam jeszcze czas do namysłu nad tym czy malutka będzie Krysią.

Gość baryleczka
Ja bym tak dramatycznie nie oceniala. Sa ludzie, ktorzy wola 'na twardo' i tacy, co wola 'na miekko'. Ja z patologii nie jestem, ale nie lubie mowic Ania, Basia, Zosia, Kasia, jakos mi tow moich ustach kretynsko brzmi. Moja przyjaciolka nazywa sie Kaska i zabrania mowic do siebie Kasia, bo jej to nie pasuje - tez jest raczej twarda baba - i woli wersje Kaska albo i Kacha.

Gość pierwszy lepszy
moim zdaniem imie jest OK

szczerze to imię w ogóle mi się nie podoba. oprócz Krystyny z gazowni ;p kojarzy mi się z ta blondyną z reklamy ery