Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WioletaWioleta

wesele , druhna słodzenie wódki

Polecane posty

Gość WioletaWioleta

Mam zaproszenie na wesele na którym mam byc druhną. Nie mam ochoty słodzic wódki . Po pierwsze mam chłopaka,a po drugie drużba jest kolega mojego wybranka . Nie wiem wogole co to za tradycja. To nie jest moj dzien tylko pary mlodej o to na nich powinno sie zwracac najwieksza uwage ..

Gość kurzejadro
Pierwsze słyszę żeby druhna słodziła wódkę...

Gość niemałolata
A co to jest słodzenie wódki przez drużbów ?? U nas nie ma takich barbarzyńskich zwyczajów :o Domyslam się, że masz się z drużbą całować?? Ja pier ..... :o żal. Może, jak będą Was do tego zmuszać, to Ty pocałuj swojego chłopaka, a drużba - swoją dziewczynę i koniec. Niech się goście drą do upadłego :P kit im w oczy :P

Gość WioletaWioleta
ja jestem z lubelskiego. Tak samo jak para młoda i druhni slodza wodke, to jest nienormalne!!

Gość niemałolata
Ja jestem z Wielkopolski i u nas czegoś takiego nie ma. Poza tym - co to znaczy - musi ??? Z chłopakiem się całuj, a nie z drużbą :D

Gość WioletaWioleta
Tak mam sie całować z druhnym,a wogóle mi sie nie podoba ten pomysł.. ; ]

Gość WioletaWioleta
na kazdym weselu co jestem w moim rejonie druhna i druhny slodza wodke,uwierz mi ; ) jak bylam ostatnio w bydgoszczy na weselu to tam takiego zwyczaju nie ma

Gość WioletaWioleta
Moglabym słodzic jakby druhnym byl moj chlopak,a tak to mi sie to nie usmiecha. A znajac moja rodzine bedzie darła buzie na gorzka wodke dla druhnych.

Gość niemałolata
Ja bym podeszła do chłopaka i go pocałowała, albo cmoknęła tylko drużbę w policzek. A rodzina niech mordę drze - olać ich, znudzi im się. Wiem, że łatwo się mówi, ale w końcu bez przesady - nie daj się durnym zwyczajom :o

Gość WioletaWioleta
smoknac to ja go moge :) albo moze poprosze siostre zeby powiedziala orkiestrze zeby nie spiewali gorzka wodka dla druhnych.. ;]