Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

avocado25

Skrocona szyjka macicy, jak zapobiegac dalszemu skracaniu??

Polecane posty

własnie wrócilam od ginekologa, który stwierdził, ze mam szyjke skróconą i jej długosc to 1,5 cm. Zaznaczył, ze mam prowadzic bardzo oszczędny tryb zycia... Moze jestescie w stanie mi cos powiedziec?? Nie wiem czy sie obawiac o dziecko..

Gość kanał długości 1,5 cm
to bardzo mało. w którym tyg jesteś?jeśli za wcześnie na poród powinnaś lezec, przyjmować leki rozkurczowe...lekarz nic nie mówił o szwie okrężnym czy pessarze?

Gość alaaa ma kotaaaa
nospa jest bezpieczna na skurcze polecam też aspragin

Gość kanał długości 1,5 cm
chyba sobie żartujesz...jak będziesz czekać do 05 cm, to jak zacznął ci zakładać pessar to okaże się że szyjka jest tak krótka, że nie ma na co. nospa forte jest całkowicie bezpieczna, do tego powinien zalecić ci magnez na skurcze i np.luteinę. ja naprawdę nie chcę cię straszyć, ale chyba chcesz, żeby dzidziuś jeszcze trochę w Tobie podrósł. zmień lekarz proszę, a obecnego zapytaj czy podpisze oświadczenie, że bierze odpowiedzialność za to co Ci powiedział odnośnie passaru.

kochana ja od 31tc mam szyjkę 2cm. Mam całkowity nakaz leżenia, masę leków i kontrola co tydzień. Uważam, że powinnaś skonsultować się z innym lekarzem

Gość MONIKA1974
ja od 25 tyg. miałam 2 cm a potem już było coraz gorzej:( ale nie poszłam do szpitala tylko leżałam w domu i brałam nospę, fenoterol i isoptin i tak doczekałam do 42 tyg. ciąży :) mały potem w cale się nie śpieszył.

Gość sandra s
Jestem w 12 tygodniu ciąży , szyjka macicy skróciła się z 3 cm na 2cm , lekarz powiedział że trzeba to kontrolować , zamierzam go zmienić i za tydzień idę do innego . Rozumiem że jeśli będzie dobry to powinien mi coś przepisać ?

Gość gość
Jak juz w 12 tyg sie skraca to jak najszybciej powinien lekarz zalozyc szew okrezny na szyjke do tego leki plus lezenie. I kontrola co 2 tyg.