Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwona_przeciw_polskim_facetom

polki nareszcie pozbyly sie polakow

Polecane posty

"ci ludzie żyją mentalnie w średniowieczu a kobiety są dla nich niczym." WOW W średniowieczu :D I kobiety są dla nich niczym? Porażające wnurzenie :) Radził bym poczytać o średniowieczu :D I nie chlapać że średniowiecze "było zacofane" bo to w zasadzie wyklucza z jakiejkolwiek dyskusji. Ale sie śmiesznie bijecie nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że murzynek z afryki i z USA to dwie bajki. Pytanie który lepszy potomek tego który dał sie złapać w siatkę czy taki który sam zlazł z drzewa... ;) Co do traktowania kobiet przez różne nacje to inna bajka bo to znowu zależy od kraju a nawet nieraz regionu i różni się diametralnie jednak zawsze w małżeństwach mieszanych następuje problem dwóch ścierających się kultur i to tu pojawia się problem a kolejnym jest to że murzyni i Arabii są bardziej przywiązani do przestrzegania "nakazów kultury" niż my. Zupełnie inaczej będzie wyglądał związek murzyna wyrwanego z afryki 300lat temu niż takiego który wyjechał na studia. To inni ludzie inna mentalność. A co do wynurzeń autorki... To osobiście jak bym miał wiązać się z "pięknymi Brytyjkami" :D to wolałbym własną rękę w końcu są jakieś granice desperacji :D Zresztą z polkami też nie jest coraz lepiej :( Ale mnie ten problem nie dotyczy na szczęście.

mysliciel999 nie w ogolę średniowiecze nie było zacofane. wcale się nie mówi na ten okres wieki ciemne. próbujesz tu zaszpanowac ze niby 1% ówczesnej populacji żyjącej głownie w klasztorach był bardzo światły i rozwijał naukę, kulturę, przejmując większość z krajów bliskiego wschodu. które to z kolei zachowały jeszcze z czasów antycznej grecji i rzymu ? a jak myślisz co robiła wtedy reszta ? siedziala po uszy w gównie a ich główna rozrywką bylo zabijanie i gwałcenie

minetou nie kompromituj się poczytaj poucz się. Popatrz co powstało za czasów średniowiecza i jak była rola kobiet.... A teraz to niby ilu jest światłych mających wiedzę? To że masa skończyła studia nie oznacza że masa wpływa na rozwój. Ci wielcy co pchają świat do przodu to mały procent a reszta tylko korzysta z tego co oni wynaleźli.

Gość afafs
Pieprzysz głupoty. To że tobie nie wychodziło z Polakami to nie znaczy, że każdy jest beznadziejny. U nas też są przystojni, czuli mężczyźni. Ja tam wolę Polaków. Są otwarci, można z nimi rozmawiać swobodnie na wiele tematów, a obcokrajowcy zawsze wydawali mi się jacyś tacy sztuczni, jakby wszystkie zwroty mieli wyuczone. No a ciemnoskórego to już tym bardziej nie chciałabym mieć!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wieki_ciemne_%28%C5%9Bredniowiecze%29 ja sie kompromituje ? o pierwsze o początku mowie nie o osiągnięciach w sztuce, nauce czy filozofii ale o POZIOMIE ŻYCIA i mentalności ówczesnych zwykłych ludzi. a ta byla jednak chyba troszkę inna niż obecnie, prawda ? a to ze obejrzałeś dokument na discovery o wielkich osiągnięciach średniowiecza, o których długo nie wiedziano i błednie ta epoke określano negatywie to jest zupełnie inna bajka.

Gość ciekawe co zmalowal
nasz rodak autorce

minetou kompromitujesz się po raz kolejny. Nie umiesz nawet przeczytać co wklejasz :) wieki ciemne i średniowiecze to dwie różne bajki. To że sie częściowo pokrywają to nie znaczy że to to samo. I średniowiecza nie nazywa sie jak twierdzisz wiekami ciemnymi. jedynie pewien okres średniowiecza się tak określa i co więcej wielu historyków twierdzi że niesłusznie. Co do poziomu życia... Wiesz pewnie że nie mieli TV i internetu ale zapewniam cię że jeszcze w Polsce są miejsca gdzie ludzie żyją jak w średniowieczu. Kultura sztuka i wynalazki to też poziom życia. Wiele żeczy wtedy wynalezionych jest teraz w powszechnym użytku. Co do kobiet to wbrew temu co piszesz odgrywały one w różnych okresach średniowiecza olbrzymią rolę i nie były traktowane gorzej niż teraz. Oczywiście że były inne realia ale porównanie traktowania kobiet w afryce teraz i w europie w średniowieczu jest zwykłą farsą.

ok mówimy o czym innym po prostu, jeśli tak bardzo lubisz chwytać ludzi za słówka i się dopierdalać do wszystkiego to życzę cie powodzenia, na pewno jest bardzo lubiany i masz wielu przyjaciół ja tylko napisałem jako luźne porównanie ze araby żyją mentalnie na poziomie średniowiecza, porównanie to miało jedynie na celu to ze oni są daleko za nami. pisząc to miałem na myśli te wszystkie zle rzeczy kore sie wtedy działy (gwałty, mordy itp) a które teraz u nas juz sie nie zdążają i tyle

"miałem na myśli te wszystkie zle rzeczy kore sie wtedy działy (gwałty, mordy itp) a które teraz u nas juz sie nie zdążają" Serio? Nie zdaRZają się??? Hmmm, w jakim ja świecie żyję? Myślicielu-RZeczy, a nie Żeczy

minetou o czym ty dziecko piszesz? Gwałty mordy? A przepraszam co powiesz o tym że co trzecia chodząca po ulicach kobieta była molestowana? Mordów mało? przecież to w europie nie dalej jak 15 lat temu mieliśmy masowe mordy i gwałty. A obecne wojny kto prowadzi jak nie wysoko cywilizowany człowiek europejskojamerykański? O czym ty piszesz? A co do arabów... wiesz oni nas technologicznie zjedzą jak im tylko się ropa skończy. Zobacz co oni na tej swojej pustyni budują. Tam gdzie nie wetknęły mocarstwa swoich paluchów rozwój jest widoczny i to bardziej niż u nas. A ich podejście do kobiet. Sprawa kultury nie rozwoju. U nas kobiety mają swoją obecną pozycję dzięki Hitlerowi gdyby nie on miały by prawdopodobnie mniej do powiedzenia niż za czasów tego nieszczęsnego średniowiecza. (celowo pomijam aspekt I wojny dla uproszczenia). Masz dziwne pojęcie o świecie przeszłym jak i obecnym :( a może to brak pojęcia...

perwersja, pisze bez polskich liter, a potem klikam prawym i firefox mi podaje poprawna formę, nieraz kilka, widać ze przez pomyłkę wybrałem "zdążają" zamiast "zdarzają". z ortografia nie mam problemu:P myśliciel, twoje poglądy sa tak kontrowersyjne ze trudno sie je czyta. na szczęście moje tez, wiec możemy tak dyskutować do rana. a że jestem osobą która zawsze musi miec ostatnie slowo to prosze: 1) kobiety w polsce zawdzięczają swoja pozycje hitlerowi ?? WTF ? tego nawet nie skomentuje 2) molestowanie a brutalny gwałt to dwie całkowicie inne rzeczy. 2) mordy 15 lat temu w europie ? a przypominasz sobie gdzie ? to muzułmanie na bałkanach mordowali, oraz kilka innych nacji przez nich sprowokowane. czyli znowu islamiści 3) wojna któa prowadzi USA i kraje europejskie na bliskim wschodzie jest milion razy bardziej humanitarna niz te w średniowieczu, gdzie na porządku dziennym było dobijanie i obdzieranie ze zdobyczy rannych, palenie osad i miast, mordowanie ich ludności (kobiety i dzieci tez). kto dzisiaj zabija dzieci i dzieci bez skrupułów traktując ich jako ofiary wojny lub "collateral damage"?? islamiści, na bliskim wchodzie 4) a co do arabów, gdyby nie ropa do dzisiaj by żyli w szałasach. co takiego niby robią na tej pustyni? swoje petro dolary przetracają przy uciesze zachodu na zbytki, budują wielkie hotele, wyspy, luksusowe apartamenty, tory F1 jednym słowem przepierdalają zamiast inwestować w gospodarkę. aha wszystko kupują od nas, jest to wałek który stany wiele lat temu wymyśliły żeby pieniądze dane arabom za ropę do nich wracały. jak sie ropa skończy beda w tym samym miejscu co ponad 100 lat temu, czyli w dupie. wyjątkiem jest jedynie iran, który trochę ogarnia, ale to wyjątek, a raczej błąd, który USA naprawi przy inwazji na ten kraj :)

No to po kolei :D Kobiety w czasie wojny zostały zmuszone do przejęcia zajęć przeznaczonych wcześniej dla mężczyzn. I nigdy już z tych dziedzin życia nie odeszły. Może ci się to nie podobać ale to fakt historyczny i nie wiem co w tym jest kontrowersyjnego dla ciebie. Gdyby nie wojna a potem potrzeba odbudowy i niedobór mężczyzn kobiety nie były by teraz na tym etapie na jakim są. Dobra molestowana... A co rozumiesz przez molestowanie? Ok niech ci będzie że to nie to samo ale zerknij sobie na statystyki gwałtów w samej Polsce. Pogadaj z ludźmi z organizacji zajmujących się handlem ludźmi. Ilość gwałconych w Polsce jest przerażająca. A daleko nam do liderów europy. 3) Nie chce mi się ale ok. Irlandia zamachy bombowe. To też islamiści? Hiszpania zamachy bombowe... trochę dalej wstecz mamy I i II wojnę jakże oczywiście humanitarne.. Bałkany to nie tylko islam. Popatrz co dzieje się w Francji i co mówi kanclerz Niemiec Pomijam co działo się w Polsce po wojnie. Przykładów można mnożyć a to co dzieje sie w europie nie wróży że idzie lepsze. Kto dzisiaj zabija dzieci... A kto im daje karabiny? Poczytaj o przepływach środków na zbrojenie arabów i murzynów. To nie są ich wojny. Gwałty pod kuratelą żołnierzy ONZ to też norma. Oczywiście na Bałkanach też był stosowany jako narzędzie wojenne. Gwałty żołnierzy "koalicji" na ludności irackiej i afgańskiej to też nie rzadkie przypadki. Tortury też uważasz za humanitarne? Wiesz te średniowieczne przy obecnych to sama przyjemność :D Nie wnikam czy to złe czy dobre ja stwierdzam fakt że to się dzieje. Wiem że chcesz mieć przeświadczenie że żyjemy w cywilizowanych czasach ale to nie jest takie pewne że bardziej cywilizowani nie byli ci "zacofańcy z średniowiecza" A i tak na marginesie z tymi ofiarami wojen średniowiecznych to też nie tak do końca jak piszesz wtedy ważne było nie tylko przecie ziem ale i ludzi żeby miał kto tą ziemię uprawiać więc te mordy nie były tak masowe jak piszesz. A że były bardziej brutalne. No cóż teraz mieczem po łbach sie nie napierdalamy więc śmierć jest bardziej "humanitarna" :D Mniej krwi :D np. Taki Hitler zupełnie humanitarnie gazował żydów. Chyba się zgodzisz że to bardziej humanitarne od palenia wiosek? Prawda? A no i jeszcze zapomniałem o humanitarnym eksperymencie ludzi wywodzących się z "szkoły chicagowskiej" w Ameryce łacińskiej... Ale to już niewiele ofiar. Kto by sie przejmował. "co takiego niby robią na tej pustyni?" Pojedź zobacz :D I zauważ że ci Arabii inwestują na całym świećcie na potęgę. A co do twoich wyjątków... Kiedy ostatnio miałeś jakieś informacje gospodarcze w ręce? A tak na marginesie to tor F1 to jak najbardziej maszynka do robienia pieniędzy. A jak się przyjrzysz Europie to co my tu mamy? Tylko nie powiedz że masę fabryk bo większość z nich jest totalnie uzależnionymi od chin montażowniami.

Gość inwazja USA na iran haha
jesteś pojebany menetou amerykanie dostaną za duże bencki w irianie i o tym wiedzą zresztą iran trzyma z rosją i chinami czyli największymi potęgami więc jedynie co USA może zrobić to dalej apelować z swoją czarną małpą na czele hahahahah

Gość inwazja USA na iran haha
jesteś pojebany menetou amerykanie dostaną za duże bencki w iranie i o tym wiedzą zresztą iran trzyma z rosją i chinami czyli największymi potęgami więc jedynie co USA może zrobić to dalej apelować z swoją czarną małpą na czele hahahahah

heh ciekawe poglady, ale nie bede jzu sie wdawac w dyskusje :) szczególnie z ta pomaranca ktora wogole nie wie co pisze, chiny potega militarna ?? buehhehe iran ze swoja zacofana armia rodem z lat 70 buehehe juz sie tu nie bede wypowiadac, z myslicielem jeszcze byla dyskusja , thx :)

minetou popatrz na chiny w inny sposób. To największa fabryka świata i są świetni w kopiowaniu a to że samoloty będą czasem spadać bo są kiepsko skopiowane to drobiazg mają dużo chętnych do armii :) Nawet by się świat nie zorientował jak by zamiast podróbek adidasów zaczęli podrabiać apache. Z drugiej strony jest ich taka masa że zwykłym "marszem" mogli by zadeptać taką Europę. To są realne acz mało prawdopodobne zagrożenia bo chiny już trzymają świat za mordę. Przecież wystarczy żeby przestali wysyłać dostawy przez jeden miesiąc "w świat" i sobie palcem do dupy nie trafimy będzie głód i koniec świata jaki znamy. Człowiek cywilizowany zużywa takie ilości pierdół bez których nie umie żyć że aż strach a większość produktów i to tych najbardziej nam potrzebnych produkują chiny. Więc akcja zbrojna z ich strony była by irracjonalna. A co do Iranu to jakoś nie widzę tego ataku kim by wtedy rząd USA straszył swoich obywateli? Kim by nas straszyła Bruksela? Na razie nie widzę innego kandydata więc puki co Iran jest chyba jeszcze bezpieczny. Poza tym jeszcze za Busha widziałem jego zdjęcie koło prezydenta Iranu... nie wyglądali na takich co będą wojnę prowadzić :) Te obecne wojny z arabami to są dziwne wojenki grup mających w tym interes czysto finansowy. Ale o tym można sobie dywagować dowiedzą sie o tym coś więcej pewnie nasze dzieci albo i wnuki :D

Gość malinka22
zgadzam się z autorką, polacy są beznadziejni, do tego nie wiedza co to jest być dobry w łóżku i mają małe penisy w porównaniu z obcokrajowcami

Gość malinka22
wybacz marne 15 cm mnie nie zadowala, lubie konkret, i jak facet wie jak się do tego zabrać, a nie 2 minuty gry wstępnej, która jest robieniem mu loda i włożył wyjął włożył wyjął i spust

właśnie dlatego ci współczuję, że tylko takich marnych i słabo obdarzonych kochanków miałaś. a może tylko na takich było cię stać??

malinka22 a może po prostu szkoda na ciebie więcej czasu tracić :D Poziom twojej wypowiedzi może wskazywać że jak facet się zorientuje coś za jedna to chce: a) Wywrzeć jak najgorsze wrażenie żebyś sie odczepiła. b) Uciekać jak najszybciej żeby się nie zarazić głupotą. A jak ci się podobają murzyni droga wolna :D nikt po tobie płakać nie będzie ;)

Gość Czemu wy
nie spicie? :o

11:22 [zgłoś do usunięcia] maliboo jawne prowo, nie karmcie trolla przeczyatć i jezcze raz ijesscze ktoś nie rozumie podaję adres : blablabla, małpa, onet peel pizscie do mnie o tym jak ten bzdet zmienił wazse życie :)

16:13 [zgłoś do usunięcia] mysliciel999 Co do kobiet to wbrew temu co piszesz odgrywały one w różnych okresach średniowiecza olbrzymią rolę i nie były traktowane gorzej niż teraz.. uuu piękne LDLD

Perwersja ---> otóż znam, w niektórych przypadkach nawet dość blisko i uwierz, to co pisze to nie są gołe słowa czy zaczytane opinie z internetu tylko to co słyszałem, widziałem... mysliciel999 ---> Poziom twojej wypowiedzi może wskazywać że jak facet się zorientuje coś za jedna to chce: a) Wywrzeć jak najgorsze wrażenie żebyś sie odczepiła.:D:D:D:D piękniej tego chyba nie da sie ująć ale taka jest absolutna racja jak sie spotka na swej drodze dziewoję, co okazuje sie mieć woreczek kukurydzy w miejscu organu zwanego mózgiem :-)