Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heyyyyyyyyyyey

Muszę zmienić dziecku przychodnie zdrowia. POMOCY !!

Polecane posty

Gość heyyyyyyyyyyey

od dzis właściwie mieszkam 50km od miejsca w którym mieszkałam do wczoraj. W poniedziałek pójdę do przychodni, wiem, że przychodnia ta sama występuje po dokumentacje do tej starej, ale co potrzebuje aby w ogóle przenieść dziecko? Wypiszę na miejscu deklaracje i tyle? Czy cos jeszcze ?

weź dowód osobisty i najlepiej by było wziąć kartę dziecka ze starej przychodni (nie jest to warunek, ale dobrze by było). W nowej przychodni składasz deklaracje i finito :)

Gość heyyyyyyyyyyey
,.......a muszę mieć jakieś zaświadczenie z męża pracy o ubezoieczeniu? Kiedyś jak do czegoś potrzebowaliśmy to czekaliśmy chyba z 10dni, a zależy mi aby jak najszybciej miec tą przechodnie załatwioną jakby co... dzieko mam malutkie (2m-ce) więc wole sprawy zdrowotne dopiąć już!

powinnas miec legitymacje ubezpieczeniowa meza i rodzinna z aktualna pieczatka zakladu pracy.

Gość heyyyyyyyyyyey
nigdy takiej nie mialam

ja mam i za kazdym razem ja chca zobaczyc pieczatke podbijam raz w miesiacu i nie mam zadnych paskow.Mieszkam w wielkopolsce.

Gość sino
To z paskami zamiast książeczek o ile wiem weszło od stycznia tego roku dlatego niektórzy mają książeczki jeszcze.

sino ma rację. Ja nie mam od 1,5 roku książeczki bo ubezpieczenie opłacam sobie sama (dział. gosp) i chodzę do lekarza z drukami potwierdzającymi wpłatę na ZUS. Moj mąż natomiast ma paski, nie ma książeczki (pracuje na etacie).

:) niewazne jak i z czym potwierdzenie ubezpieczenia musisz przedstawic

Gość kdsfklfsdlk
Przepisy mówią tak : jak masz starą ksiażeczkę to dopóki jest miejsce podbija zakłąd pracy i jest ważna jeśli nei masz ksiażeczki nowej już nie dostniesz tylko bierzesz RMUA z zakładu pracy co miesiac