Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikotynaaaaa

Nie rozumiem ludzi, którzy palą fajki z polską akcyzą zamiast ukraińskie

Polecane posty

Gość nikotynaaaaa

Idę na bazar i robię zapas fajek na 3 miesiące. Dzięki temu temu płacę za papierosy prawie dwa razy mniej, a w dodatku jestem szczęśliwya że nie dałam się wydymać polskiemu fiskusowi. A papieroski są bardzo dobre. Kupuję Monte Carlo które mi smakują lepiej do Pall Malli :-)

Gość khollll
no ale nie wszedzie mozna je nabyc... ja wole davidofy :P

Gość ja nie palę bo sa ohydne
jest mi niedobrze na myśl o monte carlo czy saint georgach. Może nie wszystkie papierosy bez akcyzy śmierdzą jak rzygowiny starego menela, ale po pierwszych doświadczeniach tak się zniechęciłam, że więcej nie mam ochoty próbować.

Gość nikotynaaaaa
:-D :-D :-D Porównujesz Monte Carlo do Saint Georgów? :-D :-D :-D :-D Dziewczyno, wsadzać wszystkie papierosy z przemytu do tego samego worka, to jak twierdzić, że wszystkie polskie papierosy smakują tak samo. Nie patrz się na ich kraj pochodzenia a markę, a pod względem tej ukraińskie fajki potrafią się bardzo różnić w smaku - zresztą jak wszędzie.

"Idę na bazar i robię zapas fajek na 3 miesiące. Dzięki temu temu płacę za papierosy prawie dwa razy mniej.." Ciekawe czy wiesz co palisz. Przecież to nie chodzi o pieniądze .. Tak podchodząc to po co kupować jedzenie jak można znaleźć na śmieciach odpady ?

Być może, ale po pierwszej próbie (z tymi Saint Georgami, fuj) które kosztowały tylko 4 zł, to odechciało mi się wszelkich eksperymentów.

Gość nikotynaaaaa
Jak mniemam według twojej logiki papierosy wyprodukowane na ukrainie są śmieciarskie tylko dlatego, że pochodzą z Ukrainy. Natomiast papierosy tej samej marki, wyprodukowane przez tą samą firmę z POLSKĄ akcyzą magicznym sposobem już nie są śmieciarskie :-d :-D :-D Och losie słodki...

"Jak mniemam według twojej logiki papierosy wyprodukowane na ukrainie są śmieciarskie tylko dlatego, że pochodzą z Ukrainy..." A nie widzisz różnicy między produktami tej samej marki produkowanymi na rynek np niemiecki a rynek polski ?

Gość nikotynaaaaa
Akurat Polska jest zaliczana do rynków wschodnich, gdzie producenci niezbyt się starają o jakość swoich produktów, co niezmienia tego, że jakościowo za bardzo od siebie nie mogą odbiegać, bo to psuje ich opinię o marce. Tak więc nie za bardzo rozumiem o co plujesz. Nazywanie tego samego samego produktu "śmieciarskim" tylko dlatego, że jest przeznaczony dla konsumentów z innego kraju jest delikatnie mówiąc jakimś imbecylizmem.

Niezupełnie: według mojej logiki wszystkie papierosy, których nie paliłam jeszcze i nie znam grożą tym, że po zapaleniu będzie mnie do wieczora zbierać na wymioty, więc palę to co znam i lubię (LMy).