Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michalinaPPPPP*

ile może trwać plamienie w ciąży?

Polecane posty

Gość michalinaPPPPP*

Jestem w 6 tygdniu ciąży, tydzień temu wystąpiły u mnie mleczno-brązowe plamienia (czasami takie wodniste). Byłam u gina dzidzia żyje, bije jej serduszko, wymiary ma prawidłowe. Lekarz przypisał mi duphaston 2 x1, luteinę 4 tablety na noc-dopochwowo oraz magnez. POwiedział także, żebym nie leżała w łóżku, gdyż dostanę od tego depresji. Z usg dopochwowego wynika, iż w pewnym miejscu błona wyściełająca macicę jest rozrzzedzona i to z niej następuje plamienie (nie wiem czy dobrze napisałam). Lekarz zalecił mi oszczędzanie, chodzenie na krótkie spacerki i wyluzowanie. W związku z tym, że piewrszą ciążę poroniłam w 7 tygodniu, teraz mam ciągle schizy, że teraz na pewno też coś będzie nie tak.Po wizycie u lekarza leżałam przez 3 dni, ponieważ bałam się, że coś się stanie, jednak dzisiaj nie wytrzymałam i poszłam na krotki spacer, z którego wróciłam strasznie osłabiona. Ile u Was trwało plamienie i czy mogłyście chodzić. Ta sytuacja mnie już wykańcza :(

plamilam do 19 tyg włącznie... nie mogłam chodzić. mialam nakaz leżenia całą ciąże

ja plamilam w 2 ciazy od 6tego tygodnia do 27, z tym ze nie codzinnie nie musialam lezec, z biegiem czasu mialam przy plamieniach coraz bolesniejszy bol brzucha, mialam rozne badania ktore nie wykazaly przyczyny palmien urodzilam wg lekarzy w 35 tyg a wg mnie w koncowce 38 tyg

Gość michalinaPPPPP*
najgorsza jest ta niepewność :(

Gość Ja bym leżała
Depresji? Od leżenia? A może warto skonsultować to z innym lekarzem? Ja leżałam od 6 tc. Dopiero ostatnio lekarz pozwolił na większą aktywność (mija 20 tc). Nie wpadłam w depresję. Wręcz przeciwnie, mam świadomość, że głównym wskazaniem przy problemach z tak wczesną ciążą jest właśnie leżenie. Gdybym tego nie zrobila i straciła ciążę to wtedy depresja murowana. A plamienia mogą trwać kilka dni...później przerwa...i znowu....albo i nie...w tak wczesnej ciąży często się zdarzają i często lekarze nie znaja przyczyny.