Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieuświadomiona

Problem informatyczny

Polecane posty

Gość nieuświadomiona

Czy da się zamienić dokument zapisany w Open Office na MS Office (odt na doc)? Błagam o pomoc...:) Dodam, że mam w tych sprawach dwie lewe ręce, więc jeśli ktoś będzie chciał coś podpowiedzieć to poproszę 'łopatologicznie' ;)

w open office masz opcje zapisz jako i tam możesz wybrać dokument msoffice (.doc)

Gość nooooooooooooooooommmmm
najprościej będzie zainstalować OO i zapisać plik jako doc a jeśli Ci się nie chce to spróbuj tu: http://media-convert.com/pl/

Gość 128zielonylinux
Jak zmienić domyślne rozszerzenia plików w OpenOffice.org? .. / Oprogramowanie / Pakiety biurowe: MS Office .. / Oprogramowanie / Pakiety biurowe: OpenOffice Łukasz Bigo 5 lutego 2007 17:39 Użytkownicy zwykle nie zwracają uwagi na to, w jakim formacie zapisywane są ich pliki z OOWritera czy OOCalca. Problem pojawia się dopiero wtedy, gdy zachodzi potrzeba wymienienia się dokumentami ze znajomymi wykorzystującymi pakiet Microsoft Office. Domyślnym formatem zapisu w OpenOffice.org jest OpenDocument (ODF). W przypadku edytora tekstu rozszerzeniem pliku będzie ODT, arkusza kalkulacyjnego - ODS. Aby zmienić formaty na "bardziej kompatybilne" z Microsoft Office, należy uruchomić dowolną aplikację pakietu OOffice.org, kliknąć Narzędzia | Opcje | Ładuj/Zapisz (Load/Save) | Ogólne. Teraz w polu Standardowy format pliku po prawej stronie należy dobierać odpowiednie rozszerzenia. Dla Dokument tekstowy warto wybrać Microsoft Word 97/2000/XP. Dla Arkusz kalkulacyjny - Microsoft Excel 97/2000/XP, dla Prezentacja - Microsoft PowerPoint 97/2000/XP. Należy też pamiętać, że Microsoft udostępnił wtyczkę dla Worda XP/2003/2007, która pozwala aplikacji na zapisywanie plików w zalecanym formacie ODT. Click here to find out more!

Gość nieuświadomiona
ale MS Office jest platny, wiec jak ja tak zrobię to nie bedzie piractwo?

Gość nieuświadomiona
Rubense - dzięki, następnym razem tak zrobię ;) Problem w tym, że teraz na MS nie mogę otworzyć dokumentu, który przesłałam sobie z pracy ;) Pozostałym również dziękuję, zaraz będę kombinować z tymi podpowiedziami :) Jakby ktoś jeszcze chciał się podzielić jakimś prostym sposobem, to nie mam nic przeciwko ;)

Gość nieuświadomiona
nooooooooooooooooommmmm Coś nie halo jest na tej stronie, którą mi poleciłeś...Wszystko fajnie do momentu, w którym powinnam nacisnąć "skonwertuj", a opcji takiej nie widzę :D

Czekaj czekaj, bo nie rozumiem. Mówisz że masz MS Office, a plik masz zapisany w Open Office. Jeżeli tak, to ściągnij sobie Open Office (to jest darmowe i legalne) http://pl.openoffice.org/ zainstaluj i po kłopocie, używaj Open Office, tak jak w pracy. Jeśli coś zostało przeze mnie pokręcone / niezrozumiałe to pisz :)

nie sprawadzałem wpisz w google "odt to doc online" takich stron jest mase

jeśli strona nie działa (klikasz na OK a nie na skonwertuj) w google "odt to doc online" konwerterów jest cała masa, któryś musi działać

Gość nieuświadomiona
Dzięki Chłopaki, udało się :) Jak to dobrze, że można tu spotkać pomocnych ludzi...;)