Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

always000

alkohol a karmienie piersia

Polecane posty

chcialam sie dowiedziec czy cos moze stac sie dziecku i jesli tak to co dokladnie,jesli kobieta karmiaca piersia pije alkohol.

Gość A czemu ma taka potrzebe?
???

nie chodzi o potrzebe.poprosru chce wiedziec czy cos moze stac sie dziecku.moze ktos odpowiedziec?

Gość ehoooooo27
zalezy ile tego alkocholu sie napila matka, jezeli byl to kieliszek wina to nic sie nie stanie, jezeli to byl pol litra to bym jechala na pogotowie..

Moze. Oczyiscie. Wszak nie od dawna wiadomo, ze alkohol niszczy komorki nerwowe kory mozgowej, tak u doroslych jak i dzieci, z tym ze naturalnie u tych ostatnich jest wiekszy impakt.

Oczywiscie *

Gość Lux deLux
Owszem może. Oczywiście skutki będą adekwatne w stosunku ilości jak i jakości wypitego alkoholu. Alkohol jest substancją, która przenika do mleka matki a razem z nim wszystkie szkodliwe substancje w nim zawarte. Takimi skutkami może być biegunka, nadmierne ulewanie a co za tym idzie odwodnienie organizmu dziecka. Poza tym ból głowy, ból brzuszka, kolki, wzdęcia, podwyższona temperatura ciała, a także wzmożone pragnienie i potliwość. Dzieje się tak ponieważ dziecko to niezwykle wrażliwy organizm, który dopiero przystosowuje się do funkcjonowania, i najważniejsze nie ma wykształconej reakcji tzw potocznie"trzeźwienia" dlatego pod wpływem alkoholu pozostaje dużo dłużej niż, dorosły człowiek. Również narażone mogą zostać jego nerki, wątroba oraz delikatny żołądek... drogie mamy pomyślcie zanim sięgniecie po przysłowiową lampkę czerwonego wina , zarówno podczas karmienia jak i w ciąży... tak bardzo uważacie na dietę maluszka, żeby nie miało kolek itp. a alkohol jakoś nie stanowi problemu... bardzo mnie to dziwi.

Gość GLOWA DO GORY
niby nic,ale zawsze jest mozliwosc, by dziecko bylo wprzyszlosci,alkoholikiem

Gość kijevna
raz jak maly miał 9 mies. byliśmy u znajomych, położyłam go spać i wypiłam małe piwo i parę łyków wina (on już wtedy nie jadał w nocy) - liczyłam, ze do rana będzie ok. Mały obudził się niespodziewanie. ok. 2 i zażądał cyca, coż dałam, za dwie godziny rzygał dalej jak widział... lepiej nie pić wcale:(