Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaligrafka26

blok czekoladowy - pytanie

Polecane posty

j ja robie blok czekoladowy tak : -2 szklanki cukru -3/4 szklanki wody -1 kostka margaryny( ja biore Kasie ale moze tez byc inna margaryna jakas tania ) -2 lyzki stolowe kakao ( tego normalnego nie slodkiego ) Wszystkie skladniki wyzej wymienione zagotowac , nastepnie zestawic z ognia i dodac 3/4 paczki mleka w proszku . Jak masa zacznie gestniec wylac ja do formy wylozona folia aluminiowa albo papierem sniadaniowym i wstawic do lodowki do calkowitego wystudzeniai zbicia masy , potem blok pokroic w kosteczki i czekoladka gotowa :):) Ja jeszcze do bloku dodaje rozne dodatki postaci : - wiorek kokosowych - orzechow - prazonego ryzu ( nie slodzony) -bakalie itd..... Zalezy kto co woli :):) No i Smacznego !!!!!

Gość kurcze chyba zaraz zrobie ten
blok tak mi smaku narobiliście:-)

Gość nonieeeeeeeeeeeee
Jak można być takim pustakiem i do bloku używać kakao rozpuszczalne?????????????

Gość kamasssutra
hehehhe no wlasnie do bloku czekoladowego uzywa sie tylko prawdziwego gorzkiego kakao np deco moreno a jesli juz nesquik to poco jeszcze slodzic:O nesquik juz slodzony jest przeciez

Gość myszaaaaaaaaa
nie używaj żadnych nesquicków i puchatków, bo nie wyjdzie, one mają dodatek mleka i cukru, a w przepisach w domyśle jest czyste gorzkie kakao. Najlepsze jest DecoMorreno.

Gość decomorreno fanklub
to jakas akcje,product placement? mnie wpienia ta reklama z boku,ciagle mi sie otwiera ://

Gość wrozka Kornelia***
mnie tez wpienia :O ale nie znam zadnego innego kakao prawdziwego oprocz deco moreno deco moreno jest najlepsze jest po prostu super sprawdzcie sami!!!! DECO MORENO!!!!

doprawdy dajesz do ciasta nesquika? ale jaja... no nie mogę :D do wszelkich wypieków używa się gorzkiego kakao typu DecoMorreno!