Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tbtttttt

po co się dzieci smaruje kremami i jakimiś oliwkami?

Polecane posty

Gość smaruje sie, jesli sie uzywa
mudla, nienajlepszej wody - itd. No i powinno sie jednego i drugiego uzywac jak najmniej.

A ja nie smaruje żadnymi oliwkami i sztucznymi natłuszczaczami, które blokują pory. Przemywam wodą i ewentualnie smaruje maścią cholesterolową, jak widzę jakieś zmiany skórne albo emulsjami z apteki poleconymi przez pediatrów i sprawdzonymi przez mamy.

A ja nie smaruje żadnymi oliwkami i sztucznymi natłuszczaczami, które blokują pory. Przemywam wodą i ewentualnie smaruje maścią cholesterolową, jak widzę jakieś zmiany skórne albo emulsjami z apteki poleconymi przez pediatrów i sprawdzonymi przez mamy.

Gość mamuska szczesliwa bardzo
ja niczym nie smaa=rowalm i nie smaruje. tzn smaruje pupe jak jest podrazniona i ew policzki gdy jest duzy mroz. Oliwki ani oilatum w moim domu nie bylo i nie bedzie. Tez nie wiem po co wszyscy smaruja dzieci roznymi mazidlami

Na szkole rodzenia uczą, aby nie smarowac dziecka niczym, jesli nie widac zadnych problemow ze skóra. Takze - jesli chcemy smarowac oliwka, to przed kapielą - opinia poloznej- dlatego, ze smarowanie po kapieli mija sie z celem. Zatyka sie tylko pory dziecku

Gość oliwka z migdalow wycisnietych
na zimno. ja sie tym wlasnie smaruje, jest w 100% naturalna, po prysznicu smaruje na wilgotna skore. tym bede tez troszke smarowala malucha, niczym poza tym. nie wierze w naturalnosc kosmetykow nienaturalnych.

Gość Asia Kauli
Zeby nawilzyc skore, ale nie zawsze, bo nie zawsze jest taka potrzeba.

Gość Asia Kauli
Albo ochronic przed niesprzyjajacymi warunkami pogodowymi.

marketing i wyciąganie kasy! starszych dzieci nie smarowałam niczym, mojej najmłodszej teraz 18 miesięcznej tez nie smaruje, sama też sie nie pacykuję kremami i balsamami .....czasami krem do rąk ale po nim też mam odruch ,że musze umyc :p Mam juz 43 lata i prócz kilku zmarszczek mimicznych wygladam OK....

Gość mamuska szczesliwa bardzo
ja nie miszkam w Polsce i tu nie zalecaja samorowania dzieci. WIe cnie smaruje. Za to jak pojechalam na Boze Narodzenie do Polski to widzialam dzieci kuzynow- buzki i wloski az sie lepia ,takie tluste, do tego czrwone plamy na polikach i czolku. Moje niesmarowane dziecko wygladalo o wiele lepiej. Nadal, po roku ze skora nic sie nie dzieje wiec tylko plyn do kapieli i ew krem do pupy, jak cos sie dzieje.

U mnie w otoczeniu panuje taki mit, ze dziecko trzeba smarowac gruba warstwa oliwki. Ciagle slysze jakies komentarze na temat tego, ze nie smaruje synka niczym.

Gość antypatologia
Troche chrzanicie. Koncerny farmacutyczne i inne takie wmowily wam, ze trzeba smarowac, bo chca na was zarobic. a teraz kumpela na mnie dziwnie patrzy, ze nie smaruje dupy swojego dziecka kremikiem, bo jest taka wrazliwa. Chodzi jej o posladki. Moje dziecko nie ma rumienia, zmienim mu czesto pieluchy, to po kiego grzyba mam mu tylek przy kazdym przewijaniu smarowac? Bo gazeta pt. "Jestem Mamunia" tak kaze?

Gość ddelkkk
a ja uważam, że jeżeli nic się nie dzieje to nie nalezy smarować.

a ja uważam że należy smarować sama siebie smaruje zawsze po kąpieli - szczególnie teraz jak grzeją kaloryfery i jest takie suche powietrze moją córcie też smaruje zawsze po kąpieli, i rano przed wyjściem twarz kremem na każdą pogodę

Nie smaruję siebie, nie smaruje dziecka. Cera od razu broni się przed mazidłami jakimiś wypryskami, więc po co? Od urodzenia małego zużyłam 1/5 oliwki Bambino jak łuszczyła mu się skórka na nogach tuz po porodzie. Na chwilę obecną dziecko nie ma żadnych podrażnień ani alergii.

Gość ______rodzice_______
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html http://allegro.pl/alfabet-duzy-literki-naklejki-polskie-litery-i1320646454.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1320646504.html