Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tymczasowa87

dobór koloru różu

Polecane posty

Gość tymczasowa87

chciałabym dobrac odpowiedni kolor rózu do policzków, do duzych czarnych oczu, jasnej cery. czy dobry bylby brzoskwiniowy czy raaczej jasny chlodny rózowy takie dwa odcienie maja roze sephora blush me twice, który wybrac

Gość nie chce mi sie logować
jasny chłodny róż wydaje mi się, że będzie dobry dla blondynki, brzoskwiniowy ociepli twoja cerę i nada ładny kolor

Według mnie brzoskwiniowy będzie pasował bardziej bo masz ciemne włosy i oczy. Napewno naturalniej.

skoro masz jasna cere, to ja stawiałabym na róz , najlepiej taki z dodatkowymi drobinkami rozswietlajcymi

Gość gvfxbcz
to zalezy jaki masz kolor cery- czy rozowa, chlodna czy zotlawa, bezowa, ciepla.

Gość idz na polibude,
jasna cera - róz ciepła, ciemniejsza - brzoskwinia

Gość gvfxbcz
jasna cera tez moze byc w tonacjic ieplej :o

Gość tymczasowa87
nie moge sie zdecydowac, moze jeszcze ktos sie wypowie kto zna sie na temacie:)

Gość tymczasowa87

Gość cera różówa
a kto mi powie jaki róż do cery bladej, z dendencjami do czerwienienia sie? (blond włosy niebieskie oczy)

Gość cera różówa
*tendencjami

Gość tymczasowa87
UP:)

Gość tymczasowa87
up

Gość tymczasowa87
up

Gość fhfhtjtu
To może ja się wypowiem bo sama mam naturalnie czarne włosy, ciemne oczy, czarne brwi i rzęsy i dodatkowo super jasną córę z pieprzykami czy tam piegami. Używam tylko i wyłącznie koloru różowego i to najbardziej nasyconego ze wszystkich kolorków. Oczywiście mało go daję na policzki bo wyglądałabym komicznie tak bardzo pomalowana. Do tego używam koloru podkładu ivory lub light a wszelkie bezowe fluidy czy pudry skończyły u mnie w szafie bo wyglądam w nich szaro, smutno i nieciekawie. Owszem, brzoskwiniowy kolor jest piękny ale nie przy karnacji a la królewna śnieżka. Możesz też podpatrzyć jak się maluje jessica alba. Ale taki makijaż jest dobry w lecie przy letnich zwiewnych ciuszkach, pasemkach i opaleniźnie. W zimie raczej się nie nada.

Gość tymczasowa87
ale alba blada raczej nie jest

Gość tymczasowa87
a mozesz pokazac jaki roz uzywasz, chocby nazwa i numer koloru

Gość tymczasowa87
a jeszcze jak malujesz usta?:)

Gość fhfhtjtu
używam miss sporty 002 rose. mam jeszcze róż ale nie pamiętam nazwy. tam są dwa kolorki różowe: jaśniejszy i ciemniejszy. Teraz używam ten pierwszy. Jak go za dużo położę to biorę duży pędzelek i lekko przypudrowuję. Usta maluję różnie: czasami białym błyszczykiem powiększającym usta z drobinkami. Nie pamiętam nazwy ale jest w rossmanie. Bardzo fajny jest błyszczyk, który się nakłada pędzelkiem na usta miss sporty ultra shine 004 hypnotic pink, nivea natural volume,błyszczyki powiększające eveline. Używam też ciemniejszych pomadek w kolorze czerwonym, Używam tych błyszczyków "na surowo" bez kredki alebo z kredką. Krędki do ust używam w delikatnym kolorze pastelowo różowo-beżowym. Na okazje używam pomadki fioletowo-czerwonej pomadki clarins z drobinkami ale średnio dobrze w niej wyglądam a latem beżowej pomadki clarins 02. W beżowych pomadkach(ale przezroczystych)tez dobrze wyglądam. Jeśli używam brązowe kredki do oczu to tylko z drobinkami sephory plus cienie, a do różowych ust i czerwonych tylko eyelinera w kącikach oczu. Przed użyciem mascary(o ile w ogóle jej używam)dobrze jest użyć przynajmniej zwykłej zalotki(ale takiej z gumkami). Widziałam też fajne róże bourjois za około 40 zł ale ich nie wypróbowałam więc nie wiem jak by na mnie wyglądały. Co do ust to błyszczyk i pomadkę najlepiej nakładać pędzelkiem do ust.

Gość tymczasowa87
a ten roz ktory pkazalabym poasowlaby? rozowy duo z sephory