Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korrrri8

ile mie4siecznie odkladacie? gdzie mieszkacie

Polecane posty

No gdzieś trzeba . Tylko ja mówię,że chyba bym wolała wynajmować przez kilka lat i odkładać w między czasie niż wziąć kredy na 40 lat .

Gość warszawa bardzo droga !!!!
bez sensu wynajmowac i odkladac, tak mysle. przeciez jak wynajmujesz to pieniadze ci uciekaja i nic z tego nie masz. chyba lepiej wziac kredyt z opcja wczesniejszej splaty (ja taki mam), wtedy mozna splacac raty i odkladac, jak sie odlozy wieksza sume to w banku splacic czesc kredytu jednorozowo. Nam sie akurat udalo, ze mielismy wklad wlasny i wynajmowalimy, ale za granica jak sie pracuje we 2 to jakos inaczej to wygloda i mozna naprawde cos odlozyc (teraz pomimo kredytu odkladamy okolo 1000 euro miesiecznie), dziecko w drodze, potem pewnie bedzie mniej :-)

No dobrze tylko,że nie każdy wyjeżdża za granicę . Jeszcze jak ktoś nie ma dzieci to pół biedy,ale np. jeden z rodziców traci pracę i nie ma za co spłacać kredytu i co ?

wiecie taki problem jak wysoka rata kredytu i strata pracy przez jedna osobe, moze dotknac nawet za granica, dlatego my wzielismy taki kredyt na jaki bedzie nas stac ZAWSZE. Nawet jesli ja strace prace (moj maz pracuje w administracji i nie moga go zwolnic, chyba, ze sam odejdzie) to nadal bedziemy miec 1700 euro i rate kredytu 440, powinnismy dac rade, szczegolnie, ze bedziemy mnieli jakies oszczednosci, a wiadomo, ze bezrobocie nie trwa wiecznie i w koncu cos sie znajdzie. W Polsce chyba balabym sie brak kredyt na 80% zarobkow jednego z malzonkow...

Gość koloie 07
a co to za praca gdzie NIGDY sami go nie zwolnia? bez przesady :) wiesz i prezydenta mozna odwolac a co dopiero urzedasa :)

Gość koloie 07
piszac :urzedas chcialam podkreslic ta mala ronice pomiedzy tymi dwoma panstwowymi stanowiskami a nie zeby dopiec

spoko, spoko, tutaj gdzie mieszkam urzedasa nie mozna odwolac. No chyba, ze popelni jakas malwersacje :-) Prezydenta jak najbardziej mozna odwolac, w koncu zostal wybrany przez obywateli, urzedas jest z konkursu i na czas nieokreslony. tyle dobrego z pracy w sektorze panstwowym.

Gość koloie 07
no ale jak to nie mozna? wytlumacz co to za wspaniala praca wiec? :)

Gość wszystko można kochana i
na urzędasa moze kryska...bez przesady, nie mów nigdy NIGDY

no za granica (Francja, Wloch, Hiszpania), nie mozna zwolnic kogos kto pracuje w administracji publicznej i zostal zatrudniony po konkursie (mam na mysli prawdziwy konkurs, nie taki jak u nas). Pracownik jest chroniony, chyba, ze zostanie zwolniony dyscyplinarnie, ale o takim przypadku w calym pasntwie bylo glosno tylko raz. Facet przychodzil do pracy, podbijal karte i szedl na narty... poza tym zostal TYLKO zawieszony w obowiazkach, nawet nie zwolniony. Wiem, ze to dziwne dla Polakow, ale tak tu jest...

Gość nic nie odkladamy
spłacamy kredyty

Gość koloie 07
aha rozumiem fajnie, wiem ze w polsce to nie dziala, ale sama chcialabym pracowac w urzedzie, za psie pieniadze wieadomo, ale jednak praca w urzedzie to praca w urzedzie. A nie w miesnym czy na kasie w OBi :/ mam nadzieje ze tak nisko nie skoncze

problem w tym, ze za granica (UE) urzad psich pieniedzy nie daje i wszyscy sie pchaja, a ktos musi utrzymywac darmozjadow - urzednikow i niestety sektor prywatny mocno kuleje, pensje niskie, umowy o prace kiepskie, gorzej jak w Pl.

Gość koloie 07
ale ja napisalam ze w poilsce psie pieniadze przeciez

Gość rodzina 2+1
my jesteśmy z warmińsko-mazurskiego, pracuje teylko mąż, mieskznaie wynajmujemy bo nawet nie mamy zdolności kredytowej żeby kupić na kredyt. Miesięczny dochód około 2900, z tego jestem w stanie odłożyć 700-800 zł Mama razy dwa, z jakeigo miasta jesteś?

Gość ojejejjj
do rodzina 2+1 - podziwiam, że odkładasz 800 zł. Ja mam trójkę dzieci, dochód ok 4000, nic nie odkładam, wciąż mam debet od kiedy spłacam kredyt na remont ;) - 800 rata. Na szczęście mam własne mieszkanie, na szczęście i na nieszczęście jest duże 100m i co za tym idzie - duże rachunki - za ogrzewanie gazem np. Jak to mówią - masz na krowę to musisz mieć i na łańcuch ;). U mnie ciągły brak pieniędzy, ile zarobię tyle wydam (mam małą własną działalność i bardzo niestałe dochody)

"ja naprawde nie wiem kogo stac w wawie na mieszkania, wiem, ze ktos kupuje, ale przecietnie nawet jak zarabiasz 4 tys zlotych i jestes sam to Cie i tak nie stac" 4 tys to poniezej sredniej warszawskiej pensji - choc przyznaje nie jestem na biezaco - warto wziac pod uwage ze w warszawie sa prawie wszystkie siedziby najwiekszych firm a tam zarobki - nie zwyklych pracownikow - ale tych najwyzszych szczebli to kilkanascie tysiecy per miesiac - z takiej perspektywy rynek mieszkan wyglada nieco inaczej choc nadal zgodze sie ze warsawa jest bardzo droga w stosunku do deficytow ktore reprezentuje - niewiele daje w zamian - a jestem warszawianka z pochodzenia;-)

"[zgłoś do usunięcia] Mama razy dwa No dobrze tylko,że nie każdy wyjeżdża za granicę . Jeszcze jak ktoś nie ma dzieci to pół biedy,ale np. jeden z rodziców traci pracę i nie ma za co spłacać kredytu i co ?" wiesz na starte pracy jest narazony asolutnie kazdy, natomaist kredyty tez trzeba brac rozsadnie a nie najwyzsza mozliwa kwote na jaka sie da - to sie nazywa odpowiedzialnosc i odpwoeidnmie zarzadzanie finanasiami podkreslam to bo widzialam jak kolezanka nabrala kredytow na maksa - wszysko miala ustawione co do zlotowki - i potem jeczala jak prace stracila bo niemiala jak splacac kredyotw - a czy ktos jej kazal brac te kredyty??? kazdy wychodzi z alozenia ze musi no to jak musi to niech potem sobie radzi - ja jetsem ostrozna i stawaiam na oszczednosci - a nie kredyty

warszawa bardzo droga - rozumiem o czym mowisz polakom ktorzy nie mieszkali za granica - mam na mysli mieszkanie i pracowanie w jezyku danego kraju a nie u innego polka - czesto ciezko jest zrozumiec ze konkurs to konkurs a nie formalnosc zwykla itp itd. co do finansow to widze ze mamy bardzo podobne podejscie;-)

Gość Trójmiasto
Trójmiasto, odkładamy ok. 8tyś

ROR, wlasnie takie mam podejscie do finansow, trzeba tak kredyt brac, zeby w razie czego (zawsze w razie czego moze nastapic) mozna bylo zyc tylko z jednej pensji. ja tez pracuje w administracji, po konkursie, ale mam umowe na 3 lata, potem sie zobaczy :-) albo znow jakis konkurs, albo do sektora prywatnego, byle nie OBI :-) itp.

Gość ROOR4
widze ze sporo osób skromnie zyje i malo odklada, a aszkoda, ale po kredyt na 40 lat to biegna.

Gość zimna cola
My miesięcznie odkładamy około 7 tyś zł. Ale nie mieszkamy w Polsce.

Gość ROOR4
mieszkajac za granica odkladacie tylko 1500funtow lu 1300 euro? porazka

Gość ROOR4
porazka bo emigrantom ktorzy wyjechali za chlebem nie oplaca sie tyrac za 7 tys zl na obczyznie, postrajcie sie bardziej,

"widze ze sporo osób skromnie zyje i malo odklada, a aszkoda, ale po kredyt na 40 lat to biegna." bo troche lepiej jest wziąć kredyt, kupic mieszkanie i je spłacac przez 30 lat - niz odkładac 30 lat i dopeiro wedy kupic mieszkanie :D

Gość ROOR4
no wiem tylko nie lepiej odlozyc na takie mieszkanie samemu a pomieszkac z tesciami np, a nie biorac kredyt oddajesz bankowi niekiedy drugie tyle, rozumiem wziasc 80 tys kredytu na wykonczenie, ale calosc, np 30 tys to porazka