Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TARCZYCA!!9

TARCZYCA!!PROSZE O POMOC!!

Polecane posty

Gość TARCZYCA!!9

czy takie wyniki sa w normie??prosze o interpretacje... TSH- 3.07........min- 0.27 max- 4.2 FT3 - 2.61........min- 1.8 max - 4.6 FT4- 0.987.......min- 0.93 max- 1.7 wykryto u mnie przeciwciala TG - 228.7 a norma - 34 przeciwciala TPO- 37 a norma - 12 Z gory dziekuje za odpowiedzi.

ja mam niedoczynność tarczycy jedynie w czym mogę Ci pomóc to wyniki TSH.. dla nie to było kluczowe, jestem z Poznania. tam przyjmuje jeden z najlepszych endokrynologów w Polsce, z różnych miejscowości przyjeżdżają do niego ludzie.. po rozmowie z nim wiem, że właśnie norma TSH to około 5, min. blisko 0,5 .. ale ja również miałam ponad 3. niby mieszczę się w normie prawda? miałam kołatania serca, szybko się męczyłam włosy zaczynały mi wypadać ( bez przesady ) i były strasznie łamliwe. wtedy lekarz powiedział mi, że aby czuć sie dobrze moje TSH powinno być bliskie 1 lub 1,5 . zrobił mi USG tarczycy. powiedział, że mam lekkie zapalenie (a na to wskazywał podwyższony poziom leukocytów) no i że wchodzi to w chorobę Hashimoto. czyli niedoczynność tarczycy. przyjmuję hormony (tabletki Euthyrox) w dawce 50 na pół czyli 25 - połówkę tabletki codziennie rano na czczo. tak więc co wiem-napisałam, myślę, że TSH jest tutaj kluczowym wynikiem - i nie daj się zwieść jeśli lekarz powie Tobie, że mieścisz się w normie, bo to nie ma nic wspólnego w Twoim samopoczuciem!! ja nie jestem specjalistą, a każdy przypadek jest inny więc wybierz się do endokrynologa i wtedy on powie Tobie co dalej :)

Gość NIESTETY WYNIKI NIE SĄ DOBRE
Jeśli chodzi o TSH niby w normie,ale jeśli jesteś w wieku rozrodczym to powinnaś mieć niższe,ok 1,5-2 to norma.Podobno to lekka niedoczynność Gorzej z Twoimi przeciwciałam,tak podwyższone wskazują na chorobe Hasimoto.Mam podobnie podwyższone te przeciwiała. Przykro mi,że nie mam dobrych wieśći,ale ja to samo przerabiałam i dopiero po miesiącu do siebie dochodzę,jestem załamana.

Gość TARCZYCA!!9
najlepsze jest to ze w klinice leczenia nieplodnosci powiedzieli mi ze wyniki tarczycy mam ok. a na przeciwciala dostane sterydy.Niedlugo podchodze do in vitro.

Gość NIESTETY WYNIKI NIE SĄ DOBRE
Przeraziłam się jak to napisałaś. Jeśli masz możliwość nie podchodź do in vitro bo albo poronisz albo urodzisz dziecko z licznymi wadami.Sterydy nie pomogą a jedynie jeszcze zaszkodzą. Wiem co mówię bo jestem leczona na niedoczynność tarczycy i hasimoto.Na przeciwciała dostaję dużą dawkę selenu by w razie ciąży nie przenikały one przez łożysko. Miałam podobną sytuację jak Ty,TSH w górnej granicy i też mówiono mi,że jest ok.chciano bym podchodziła do in vitro tylko ja jestem przeciwna tej metodzie.Pojawiła się naprotechnologia i tam trafiłam.Tutaj zajęto się mną należycie,już mam tarczycę w normie czyli ok 2 jak powinnam starjąc się o ciąże. Hasimoto nie da się wyleczyć,już do końca życia trzeba brać tabletki,kontrolować wszystko.Poczytaj trochę a sama zobaczysz. Nie chcę Cię straszyć tylko uświadomić,że nie jestes prowadzona w dobrym kierunku.