Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Akinimoda

jakie wybrałeś/aś studia po licencjacie? pomoc przy pracy mgr

Polecane posty

Hej, pisze prac mgr i potrzebuję informacji jaki i dlaczego kierunek studiów II stopnia wybraliście po licencjacie. Wystarczy mi info, że np zmieniliście zainteresowania, dostaliście prace w innej branży kontynuujecie to samo. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Gość 1ankieta1
ja robiłam licencjat z filo germańskiej ( specjalizacja nauczycielska) a uzupełniające ze specjalizacji translatologicznej...głównie:1. z powodu mało obiecującego rynku pracy w zawodzie nauczyciela,2. w celu poszerzenia horyzontów intelektualnych :D 3. ze względu na zainteresowania 4. ze względu na "popularność" kierunku 5. ze względu na uczelnię i jej lokalizację PS: dziękuję za wypełnienie ankiety:)

ja podobnie jak koleżanka wyżej;) kontynuowałam dalej germanistykę;) na innym kierunku się nie widziałam, lubię ten język . też wybrałam teraz specjalizację translatorską. a co do rynku pracy się nie wypowiadam . wszystkie moje kumpele po germie nie pracują (i czekają aż trafi się coś w szkole lub jakąś posada gdzie ten niemiecki jednak się przyda ) a reszta pracuje w innych miejscach i nie mają z językiem nic wspólnego:) do tego niektóre uczą angielskiego , bo mamy takie uprawnienia po licencjacie.(germa z angielskim)