Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samiec31

Czy istnieją kobiety, których wzrok sięga dalej niż portfel faceta?

Polecane posty

Gość samiec31

Czym jestem starszy i bardziej doświadczony nabieram przekonania, że dla wszystkich kobiet podstawowym kryterium doboru życiowego partnera jest grubość jego portfela. Mam 186cm, IQ na solidnym poziomie, wszystko na swoim miejscu a jednak moja atrakcyjność jest zmienna. W czasach studenckich laski z "górnej półki" czyli ładne i inteligentne były raczej poza moim zasięgiem. Mieszkałem z mamą, studiowałem zaocznie, pracowałem by zarobic na studia i pomóc rodzinie. Głowę miałem za to pełną marzeń i planów. Jedyna dziewczyna którą pokochałem rzuciła mnie po 4,5 roku związku dla fagasa, który tez mieszkał z mamą, tyle, że bogatą. Woził ją swoim BMW po wszystkich najlepszych klubach w mieście, nie miałem więc szans. On zamienił ją na inną po 3 miesiącach. Zaczęły sie prośby, błagania, płacz o kolejną szansę... Choc nie było łatwo to nie uległem :-) Po studiach znalazłem dobra pracę, wyprowadziłem się, potem znalazłem jeszcze lepszą i dziś jestem ustawiony finansowo. Żyję pełnią życia, realizuję marzenia i mam prawie wszystko. Do szczęścia brakuje mi tylko stałej drugiej połowy. Teoretycznie żaden problem, bo zewsząd dostaję oferty matrymonialne (również od lasek które kiedys na mnie nie zwracały uwagi). Wiem, że wszystkie interesują się mną tylko dzięki potfelowi. Jeśli bedę miał ochotę sponsorować dziewczynę to wybiorę jedna z ofert z rynku, albo przywiozę sobie lepszą i tańszą z Tajlandii. Zrobiłbym to juz wcześniej, ale ciągle wierzę, że uda mi sie znaleźć kobietę - partnerke - przyjaciółkę, która będzie chciała byc ze mną, a nie z moją kasą i nie zostawi mnie gdybym stracił wszystko. Pytanie: gdzie i jak szukać??? Myślałem o portalach randkowych. Mógłbym udawać gołodupca i odsiać te co lecą na kasę juz na wstepie. Na jakich portalach znajdę nawięcej porządnych dziewczyn? Gdzie w realu mogę takie poznać? Będe wdzięczny za wszelkie rady. Pozdrawiam.

Gość Nie wiem, gdzie masz szukać
, bo przykładowo: ja... Otóż ja mam dobrą pracę, mieszkanie - nie "lecę na portfel" - sama potrafię na siebie zarobić. Ale jest jedno "ale". U mnie jesteś skreślony... Bo nie przepadam za: - samochwałami "IQ na solidnym poziomie, wszystko na swoim miejscu" - obrażaniem kobiet "dla wszystkich kobiet podstawowym kryterium doboru życiowego partnera jest grubość jego portfela" i raczej nie chciałabym partnera, który głosi tezy, że kobiety to materialistki, a w tym świetle hipokryzją trąci mi post Twój właśnie na tym forum :P Wydaje mi się, że wszystkie wartościowe, a zarazem inteligentne kobiety będą rozumować w ten sposób - a więc: nie masz szans. Jedź do Tajlandii :D

Trudno powiedzieć, gdzie szukać.Może poprostu nie pokazuj żadnej z poznanych ,że jesteś dobrze ustawiony finansowo. Z portalami też trzeba uważać.

Gość Lenula1234
to nie prawda ze wszystkie leca na kase:(

Gość lkeopadolf
Skoro jesteś inteligentny, to musisz wiedzieć, gdzie szukać... Od razu widać, po co tu piszesz, nie rób z ludzi kretynów.

Gość Eleeene
autorze , chyba cos Ci sie w zyciu mocno pokrecilo . Ja zyje tez na tym swiecie wiele lat, otoczona jestem mlodymi kobietami chocby z rodziny i absolutnie nie mam takich obserwacji. Sa to mlode piekne kobiety, ktore pokonczyly studia, probuja zaistniec na rynku pracy, nie lataja po dyskotekach, sa mile, przesympatyczne i z ogromna empatia do ludzi i zycia. Nawet w jednej z nich nie widze wilczego apetytu na czyjs portfel. Mysle, ze masz czarne okulary i nie dostrzegasz tychze kobiet.

Gość samiec31
@Nie wiem, gdzie masz szukać napisałem, że nabieram przekonania, a to zmienia postać rzeczy. Naucz sie czytać ze zrozumieniem. Podsumowuję tak kobiety, bo tylko takie poznaję. @lkeopadolf mogłabyś/mógłbyś jasniej? napisałem, że mam wysokie IQ, a to mi w żadnym stopniu nie pomaga zrozumieć płeć piękną. Piszę, bo jest tu masa kobiet. Jeżeli nie wszystkie takie są, to moze mi podpowiedzą gdzie moge ich szukać.

Samcze, Twój temat to hipokryzja czystej wody, a takie kobiety są WSZĘDZIE. Zastanów się zatem, jakie kobiety wybierasz, że trafiasz na takie :D jak się zachowujesz :D Na mnie nie wywarłeś pozytywnego wrażenia.

bardzo przykro czytać takie posty! to co piszesz samo świadczy o Tobie - jestem dobrze wykształcona, zarabiam całkiem nieźle, robię karierę a od takiego faceta jak Ty (sądząc po opisie) też uciekałabym jak najdalej!!!

Płytki pozostaje płytkim i to nie zmieni sie wraz z wiekiem, nigdy! Ten, Kto ceni sobie zasady, czy ma "jakieś" priorytety nie zwraca uwagę na zasobność czyjegoś portfela, bo miłość jest miłośćią, czy przyjaźń, przyjaźnią - nie za, lecz pomimo że.

Nie ma nic złego w tym, że kobiety zwracają uwagę na zasobność mężczyzny, lepsze jest życie w bogactwie niż w biedzie.

szukaj w środowisku osób zamożnych albo nie obnoś się ze swoimi pieniędzmi np. drogie auto, wtedy nie będziesz do siebie przyciągał wyłącznie blachar. Wierz mi, że skromna, uczciwa dziewczyna może nie zwrócić na ciebie uwagi, jeśli będziesz się prezentował tylko przez pryzmat portfela.

Gość Eleeene
wartosciowe kobiety sa wszedzie, wszedzie.Wystarczy miec oczy otwarte, zdolnosc obserwacji i wyciagania logicznych wnioskow. I do tego nie trzeba miec wysokiego IQ, tylko zwykla madrosc zyciowa.

Gość boaaboa
samiec31, to proste.. wynajmij sobie pokoik w biednej dzielnicy i tam zapros pannę. jak cię nie rzuci....

Gość kot13
żyją one tam, gdzie istnieją męzczyźni, których wzrok sięga wyżej biustu kobiet:-)

Gość samiec31
Moje spostrzeżenia opieram równiez na kafeterii. Znalazłem wątek, gdzie babka pyta o radę. Ma dwóch facetów i nie wie którego wybrać. Jeden sympatyczny przyjaciel, ale spłukany, drugi przy kasie, ale nie ma o czym z nim gadać. Porady są jednogłośne: "bierz bogatego!" Moze trochę pojechałem na topie, sorry. Wiem, ze są porządne dziewczyny, inaczej nie zakładałbym wątku, ale jak do nich dotrzeć? Podpowiedzcie cos zamiast tylko krytykować.

Chodzi Ci o ten wątek, w którym bogaty facet jest jednocześnie inteligentny, zaradny i atrakcyjny, a biedny - nieśmiały i brzydki? :P

Gość lkeopadolf
Autorze, pytasz kobiet na babskim forum, gdzie szukać niematerialistek i jednocześnie chwaląc się, że jesteś inteligentny, wykształcony i przy kasie. Przecież to oczywiste, że takie kobiety, których szukasz są wszędzie i nikt ci nie odpowie na twoje pytanie. To chyba oczywiste. Trochę, jakbyś usłyszał pytanie z ust kobiety : gdzie znaleźć faceta, który nie postrzega kobiety tylko jako obiektu do zaspokajania swych potrzeb seksualnych ? A skąd ty i reszta męskiego gatunku może to wiedzieć ! Trzeba szukać ! To, co napisałeś w pierwszym poście, to najzwyczajniej reklama twej osoby, która masz nadzieję zwróci uwagę wielu kobiet na forum i odezwie się jakaś zdesperowana i samotna dusza... w dodatku materialistka, lecąca na twoją marną kasę - taką przecież masz nadzieję i po to ten śmieszny post.

większość ma rację, zatajaj swój status. Kup sobie starego poloneza, ubrania z tesco i tak uzbrojony umawiaj się na randki. Ja znów z kolei jestem zrażona do bogatych facetów, bo wszyscy, jakich spotkałam traktowali kobiety przedmiotowo lub byli typowymi macho, typem którego nie znoszę. Dodatkowo gruby portfel wprowadzał ich w niczym nieuzasadnione i mocno zawyżone mniemanie o sobie. Naprawdę wolałabym jakiegoś gołodupca niż nadętego buca przeświadczonego o swojej wyższości .

Gość dla mnie watek pachnie
marna prowokacja:) gdyby autor grzeszyl w takim samym stopniu inteligencja jak fantazja:P nie siedzialby wieczorem na babskim forum i nie klepal banałów

Gość zapomnieć i tyle
"Dodatkowo gruby portfel wprowadzał ich w niczym nieuzasadnione i mocno zawyżone mniemanie o sobie. " A ja właśnie mam wrażenie, że autor jest jednym z takich właśnie facetów... Na mnie też autorze nie wywarłeś pozytywnego wrażenia :O Może w tym cały problem? Może po prostu porządne, mądre dziewczyny, nie materialistki, nie zwracają po prostu na Ciebie uwagi bo... nie jesteś w stanie ich sobą zainteresować. Albo budzisz w nich negatywne wrażenie swoim postępowaniem.

Gość dla mnie watek pachnie
sie:) po angielsku, ulotnil:D

Gość samiec31
@lkeopadolf mylisz sie co moich intencji. Napisałem tak tylko dlatego, że jestem anonimowy. Bez wzgledu na to, jak oceniacie moja osobę, możecie mi pomóc? Pytam o konkretne strony jak sympatia czy cos w tym stylu. Pełno tego w sieci, więc nie wiem co wybrać. Na randkę chyba sie obejde bez poloneza i ubrania z tesco ;-) przyjadę autobusem i powiem że prosto od mamy :-)

Gość samiec31
@dla mnie watek pachnie Wszedłem na kafeterię ponieważ po ostatniej nieudanej randce pomyslałem, że muszę popracować nad poznaniem psychiki kobiety. Szpieguje tak od paru dni i sporo się dowiedziałem. Jesli miałbym prowokować to w jakim celu??? Że niby szukam tu laski? :-)) anonimowo??? W Polsce nawet baby wszędzie spidsek węszą! :-)) Przynajmniej sie uśmiałem, a o pomoc popytam gdzie indziej. pozdrawiam

Gość lkeopadolf
Intuicja mówi mi, że twoje intencje nie są takie, jakie nam tu przedstawiasz. "Pytam o konkretne strony jak sympatia czy cos w tym stylu. Pełno tego w sieci, więc nie wiem co wybrać." Widzisz, przeczytaj swoje słowa raz jeszcze. Pytasz się dziewczyn, czy masz się zarejestrować na Sympatii ! Jak szukasz kobiety, to każdy sposób jest dobry na znalezienie jej. Mam problem ze zrozumieniem twojego toku rozumowania i stąd mój wniosek, że szukasz tutaj dziewczyny, a nie porady.

Lepiej późno, niż wcale :D ale jeśli te słowa "czym jestem starszy i bardziej doświadczony nabieram przekonania, że dla wszystkich kobiet podstawowym kryterium doboru życiowego partnera jest grubość jego portfela." mają świadczyć o poznaniu psychiki kobiety czy choć lepszym jej zrozumieniu, to szczęśliwego związku nie wróżę :D

Gość lkeopadolf
"W Polsce nawet baby wszędzie spidsek węszą!" Jestem facetem.