Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja 17.

Mam problem mój chłopak jest masonem

Polecane posty

Gość Patrycja 17.

Jego ojciec ma zakład produkujący wędliny tzw. masonerię on pracuje u ojca w firmie więc jest masonem. Słyszałam że masoni to źli ludzie , chciałabym aby rzucił tą pracę.

Gość iuytgvb
myślałam że to iluminat z loży masońskiej :-)

Gość Patrycja 17.
Ja nie wiem co on tam robi, może i jest tym iluminatem czy jak to tam ja się nie znam.

Gość masz dzuo czasu zeby odlozyc
masarnie jak juz - a co ma piernik do wiatraka

Gość Patrycja 17.
Jaką masarnię , masonerię przecież kiełbasy robi mason , znaczy tak słyszałam.

Gość kupa złomu to ja
masarnia!!!!

Gość Patrycja. 17
kiszki ma przynajmnie za darmo

Gość Patrycja 17.
To chyba koleżanki mnie wkręcały, znaczy on nie jest masonem ?

Gość lllawaaw
masarnię kretynko. czy ty wogole wiesz kto to jest mason?? zreszta na 100000% nim nie jest chyba ze ma 10000000000000000000000000 $ na koncie :D

Gość bard'ika
masoni nie istnieją w polsce.

Gość Patrycja 17.
Nie wyszła ta prowokacja a masoni są tylko się chowają :classic_cool:

żebyć masonem, trzeba być cyklistą, a chłopak, twój, jest najzwyklejszym rzeżnikiem...

Ja jestem iluminatem. A loże masońskie to bogate stowarzyszenia kupieckie, które iluminatów wspierały/wspierają, poprzez inwestowanie w rozwój nauki (czyli - jak to się kiedyś określało - nurty oświeceniowe). Iluminata - Oświecony - Wykształcony. Chwytacie ? Człowiek który wie co na świecie w trawie piszczy i który pisząc na Kafe zwraca uwagę na wielkość liter oraz znaki polskie. Iluminaci wcale nie są wrogiem Kościoła, bo przeciwko Kościołowi nigdy nie działali i nie działają. Kościół jednak uznał nas za wrogów, ponieważ propagujemy edukację i swobodę światopoglądu. Przykładowo (obecnie): dążymy do modernizacji polskich wsi, co Kościół uznaje za zagrożenie ponieważ to grozi oświeceniem ludności wiejskiej a w konsekwencji utratą elektoratu przez PiS, i co za tym osłabieniem pozycji klerykałów. Popieram Platformę Obywatelską, jako partię liberalno-modernistyczną.

Iluminaci i Wolnomularze (będący niezależnymi filozofami/myślicielami) pojawili się w Europie już XII/XIII wieku i szybko rośli w siłę (szybki postęp i rozwój...By żyło się lepiej !). Kościół się wystraszył (bo zakładał że ludzie mają prawo myśleć tylko i wyłącznie zgodnie z linią ideologiczną Kościoła) i powołał Świętą Inkwizycję, która z oskarżenia o czary (prosty lud nie rozumiał jeszcze nurtów oświeceniowych, a trzeba było określić problem w sposób zrozumiały) zaczęła wysyłać ludzi na stosy. Stosy płonęły przez 400 lat, aż do XVIII wieku. W XIX wieku nastąpiła rewolucja przemysłowa i dopiero wtedy Iluminaci mogli wyjść z "podziemia". Jednak walka o rozpowszechnienie nurtów oświeceniowych w dzisiejszej Polsce wciąż trwa. Np. jedna moja babcia nie wiedziała że Ziemia jest okrągła dopóki jej tego nie powiedziałem, a z kolei druga nie umie włączyć magnetofonu. Tak więc jest czego ludzi uczyć...

a może on jest masażystą ? i dodatkowo masuje te wędliny ? :)