Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TakaJednaaaaa

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość TakaJednaaaaa

Dziewczyny, powiedzcie, co o tym myślicie, bo od zmysłów już odchodzę. Boje się, że moge być w ciąży, bo uprawiamy z chłopakiem stosunek przerywany. On bardzo uważa, bo kończy dłuższą chwilę po, zdąży jeszcze wstać i dopiero wytrysk. Miesiączkę miałam dostać 13 (co prawda często dostaję za szybko lub za późno, jak mam duzo stresu, a w tym miesiącu miałam wyjątkowo dużo). Mam wszystkie objawy PMS, tzn. pobolewanie podbrzusza, wypryski, nerwowość, bardzo mała ilość gęstego śluzu, praktycznie prawie wcale, twarde podbrzusze. Teraz w dodatku jestem przeziębiona, od kilku dni mam katar, teraz doszedł kaszel i stan podgorączkowy, konkretnie mam 37,2. Poza tym mam dośc twardą macice i nisko osadzona. Jak myślicie?

Gość nie moga
buahahahahhahahahahahahahaha

Gość TakaJednaaaaa
Przeważnie trwa 30 31 dni, ale różnie to ze mną bywa. I pytanie czy grzybica pochwy może opóźnić okres?

Gość TakaJednaaaaa
up

no to znaczy, że potrafisz czyli przypuszczając jeśli masz 30dniowy to faktycznie 2 dni Ci się spóźnia, jeśli 31 no to jeden dzień opóźnienia. tak grzybica może rozregulować cykl. mam właśnie taki problem, czasem cykl trwał u mnie 38 dni ; / więc za dwa dni w końcu wybieram się do gine :D u Ciebie wygląda na to, że okres dostaniesz... już teraz jest po terminie miesiączki ogólnie rzecz biorąc więc możesz zrobić test ciążowy. i wybierz się lepiej do gine, żeby zbadał czy nie masz żadnego zapalenia : )

Gość TakaJednaaaaa
Zrobię w środę, choć mam nadzieję, że t ego czasu dostanę okres. Dzięki:).

Gość Wiki 111
:-)

Gość nioon
witam bralam regularnietabletki lecz ostatnie opakowanie przerwalam w polowie wzielam z niego 15tabletek/28 gdyz mi sie zgubily nie mialam przy sobie kolejnego opakowania by kontynuowac wiec odstawilam dostalam okres po kilku dniach z odstawienia, skonczyl mi sie on 1listopada, 2 listopada wspolzylam bez zabezpieczen czy jakas szansa zebym zaszla w ciaze? wiem ze z reguly zaraz po okresie prawdopodobienstwo jest male ale z drugiej strony moze organizm byc zachwiany przez to nagle odstawienie tabletek. kiedy moge wykonac test ciazowy? plytkowy/ betahcg?? jutro mina 2tyg od stosunku czy jest szansa ze jakis juz moglby cos wykryc czy czekaz do okresu? jednakze okres w czasie gdy tabletek nei bralam mialam zawsze bardzo neiregularny. Prosze o szybka odpowiedz bo b chcialabym zrobic test ale tez nie chce go robic na marne z racji tego ze za szybko Pozdrawiam

nie jestem specjalistą to powtarzam cały czas, ale chce po prostu Ci pomóc i powiedzieć co ja wiem... po odstawieniu anty każdy organizm zachowuje się inaczej. kobiety które chcą zajść w ciążę nie mogą, bo jajeczkowanie zostało wstrzymane lub plemniki nadal nie mogą przedrzeć się przez śluz, a niektóre zachodzą w ciążę bliźniaczą itd.. tak więc "na dwoje babka wróżyła". albo i tak nie doszło u ciebie do jajeczkowania, albo właśnie zostały od razu uwolnione. została jeszcze kwestia śluzu, nie wiem czy od razu po zaprzestaniu brania zmienia się i jest zdolny przepuścić plemniki. najlepiej przeczytaj ulotkę ze swoich tabletek, tam powinna być instrukcja co robić, gdy nie weźmie się jednej lub gdy się przestanie, czy od razu tracą swoje działanie czy nie. no bo jeśli np działają już od pierwszej tabl to i przestają po ostatniej. ale wtedy naprawdę hormony się rozstrajają i może być różnie. test najlepiej zrobić w terminie spodziewanej miesiączki, jeśli takowej nie dostaniesz, wątpię żeby teraz wynik był wiarygodny

Gość nioon
dziekuje za odpowiedz... tabsy dzialaja od pierwszej bralam yaz, i teraz caly czas mysle chcialabym juz wiedziec... nie to ze super nie chce byc mama bo jakbym byla to nieplanowane ale bym sie cieszyla poprostu nei lubie byc w niepewnosci a mialam nadzieje ze beta hcg jednak wykryje cos szybciej bo jest podobno b wiarygodne niz inne testy.. ehh jeszcze chwile poczekam ale ile to zobaczymy znajac moj charakterek

możesz spróbować zrobić beta hcg. a jeszcze dzisiaj trochę poczytałam o tym co się dzieje kiedy zapomni się tabletki - z każdą następną nie zażytą tabletką spada poziom zabezpieczenia i w tych momentach doradzane jest używanie dodatkowych zabezpieczeń. skoro ty odstawiłaś i nie brałaś w ogóle.. ale myślę, że jeśli współżyłaś od razu po zakończeniu okresu to nie powinnaś mieć wtedy dni płodnych (sama napisałaś, że wiesz, że po okresie prawdopodobieństwo jest małe) . bądź dobrej myśli! :)

masz tutaj przykładowe normy testu beta hcg w razie czego Tygodnie ciąży -poziom beta hcg 1 tydzień 10-30 U/l 2 tydzień do 100 U/l 3 tydzień do 1000 U/l 4 tydzień do 10000 U/l 5-12 tydzień do 290000 U/l 12-16 tydzień do 53000 U/l 29-40 tydzień do 60000 U/l

Gość nioon
ok dzieki... poczekam jeszcze pare dni i wtedy zrobie bete a narazie bede grzeczna na wszelki wypadek a test zrobie w piatek bo w sobote urodziny przyjacioly wiec wolalabym wiedziec czy mozna cos wypic :) dam znac co i jak