Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czepiam się wszystkiego

PATRIOTYZM Lech Makowiecki

Polecane posty

Pytasz mnie: „Co to jest Patriotyzm? Na co komu potrzebna Ojczyzna?... Roztapiamy się w tyglu Europy, A ja tylko o ranach i bliznach... Dziwisz się, po co ten cały bagaż: Hymn, sztandary, historia i wiersze... Jak wyjaśnić to komuś, kto chętnie Czyta tylko instrukcję playstation?... Wiem... Nie było już dawno tu wojen... Jest internet, McDonalds i stringi... Mądrych ludzi obrzuca się błotem... Na przywódców ogłasza castingi... Rządzą chłopcy w przykrótkich spodenkach, Chleb drożeje, tanieją igrzyska... Rozszczekała się w mediach nagonka; Lepkie kłamstwo wylewa się z pysków... Złodziej dzierży dziś klucze do banku... Błazen mieni się dumnie Stańczykiem... „Autorytet wystawie na sprzedaż Swe poparcie za euro-srebrniki... Mówisz mi: „To jest chyba normalne! Cały świat przecież „jedzie po bandzie... Dla nas liczy się, wiesz... Tu i teraz... Taki czas... Bawmy się w Eurolandzie! „Wolność mamy... Więc „róbta co chceta! Kto nie umie się bawić, niech spada!... Ja coś mówię o tańcu Chochoła, Ty nie kumasz nic z tego, co gadam... Masz licencjat, brak zasad i power. (Chamski Pi-aR pozwoli wyjść z cienia) ... Nauczyli cię prawie wszystkiego, Odebrali zaś zdolność myślenia... „Miałeś, chamie, złoty róg, (...) ostał ci się ino sznur „A mury rosną, rosną, rosną... Łańcuch kołysze się u nóg... Pytasz mnie: „Co to jest PATRIOTYZM?... Wielu mędrków wciąż nad tym się trudzi... Patriotyzm na dziś - to mieć dzieci... I wychować je... Na dobrych ludzi...

Gość do góry bo ważne
:-)