Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mycha1990

problem z ZAJADAMI....

Polecane posty

Gość mycha1990

tu jest zdjęcie http://www.voila.pl/091/aqx1f/?1 SĄ straszne... mam juz 3 miesiące smarujemaścią ale nie chcą przechodzic, jej witamine b, na chwile przeszlo a teraz znowu... :( jak moge to konkretnie wyleczyc????

Gość mycha1990
up

Gość na poczatku października
smaruj czosnkiem;) na pewno przejdzie:)

Gość katarina 878787
Posmaruj masłem, pomysł może wydawać się głupi, ale na serio pomaga.

Gość ojjj biedulko
wspolczuje Ci bo mam czesto taki sam problem. wyprobuj kilka roznych masci m.in masc z wit A, sudocrem, alantan. Ale najlepsza masc na zajady to taki balsam do ust "labiosan" Ale niestety nie dostaniesz go raczej w polskich aptekach, ale sa w aptekach internetowych, ja chcialam sobie jakis czas kupic ale mialam z tym problem bo jakas tam ustawa weszla ale prubuj no chyba ze nie amsz problwmow z wyjazdami za granice albo cos bo tam ten balsam dostaniesz bez problemu...mi wyleczyl zajady w ciagu 3 dni jest super wlansie na zajady i opryszczki :)

dużo vit. b complex do tego wazelina lub maść nagietkowa lub specjalna maść LIPS do tego nie pij z cudzych szklanek nawet w pizzerii czy gdzieś po prosu z butelki ale bierz witaminę i pomoże

Gość ojjj biedulko
nie radze uzywac czosnku...bolalo i szczypalo strasznie a zajady zorbily mi sie 2 ray wieksze

hm, coś ci poradzę, nie będzie to przyjemne, ale działa. Na zajady najlepsza jest własna woskowina z uszu. serio. po prostu wkładasz wacik do ucha smarujesz.

mnie pomogła maść tormentiol a pół roku miałam zajady jak trochę się podgoiło to od nowa pękało Straszne po tormentiolu mam spokó już od 2 lat :)

Gość mycha1990
a ile kosztuje tormentiol?

Gość ojjj biedulko
to z woskowina z ucha wcale nie ejst glupi pomysl...to naprawde dziala i wiele osob Ci to powie, dziala to rowniez na opryszczke

nie wiem dokładnie, ale pewnie z 5 zł. W kazdym razie groszowa sprawa :)

Gość Coś tam znajdziesz....
Dwie ważne rzeczy i powinno ustąpić, nie zapewniam, bo i po co, ale na 100% zapewniam, że warto spróbować. Mnie pomogło dopilnowanie jedynie pierwszej rzeczy, bo druga już nie była konieczna. Pierwsza najważniejsza - nie moczyć (w ogóle!) np. przy myciu, przy piciu uważać, bo pod wpływem mokrego następuje rozwój bakterii i pogarsza się stan w szybkim tempie. Problem z myciem zębów, ale przy takich objawach, jak masz ty, to odpuściłabym sobie mycie ich na 3-4 dni. Jeżeli jednak zdarzy ci się zamoczyć zajady, to miej pod ręką zawsze chusteczki higieniczne, aby szybko i dokładnie osuszyć nimi kąciki ust. I druga ważna rzecz to najzwyklejsza maść na zajady z apteki za parę złotych. Ważne jest też, aby w czasie występujących objawów nie nadwyrężać kącików ust np. przez nadmierne otwieranie buzi podczas jedzenia, czy ziewania, szerokiego uśmiechania się itp., bo wiadomo, że usta wtedy pekają a grzybki i bakterie wnikają. Trochę wiary, bez nakręcania się i daje tydzień na terapię domową!!

tak, a tormentiol ładnie wysusza rany :) jak przypomne sobie ten koszmar z zajadami, wrrr :O