Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo prosze o rade

Pomóżcie mi odczytać rysunek techniczny - plan mieszkania

Polecane posty

a mianowicie chodzi mi o to czy dach zaczyna się os samej podłogi czy jest tam jeszcze jakiś kawałek ściany?? aż sie boje bo podoba mi sie to mieszkanie to znaczy plan, miejsce no i cena :) http://www.apklan.com/rzuty/grabskiego5/p2.pdf

no wlasnie tez mnie to zastanawia jest wyjscie na balkon i taki jakby dasze z oknem jezu zapomnialam teraz jak to sie nazywa wykusz chyba?

Gość no przecież jak byk
widać, masz tam dwa prostokąty czerwona przerywana, zewnętrzny to wysokość 140 cm wewnetrzny 220 cm

Gość Ewaldi
czy możesz pokazać rysunek bryły , czyli tak zwany 'poprzeczny' AA

nie mam zadnego innego rysunku wlasnie

czerwona przerywana to nie jest 140 tylko ta kolejna to jest 140, a ta wewnetrzna to 220 ale ile ma sciane jesli w ogole tam jest?:)

wedlug mnie roznice pomiedzy podanymi powierzchniami sa niewielkie wiec sadze, ze dach nie idzie od ziemi tylko od jakiejs wysokosci.

Gość sądząc z opisu to w najniższym
miejscu jest 1.40 m

mam nadzieje ze jest tam jakis kawalek sciany:) a co sadzicie o tym planie w ogole? mieszkanie dla dwoch osob:)

dziekuje pieknie przywrociles mi wiarę ;)

Gość abcd...abcd...abcd...
dach zaczyna się wg mnie od podłogi- jego konstrukcja musi się przecież na czymś opierać:) Masz tam zaznaczone, że od wys 0-140 cm powierzchnia użytkowa wynosi 0%. Czerwona przerywana linia ma koty wysokościowe- w tym miejscu na rzucie masz wysokość do sufitu 140 cm. W rzeczywistości wygląda to tak, że stawiane są ścianki kolankowe, wysokości np. 80 cm, które powodują, że "dach" nie sięga Ci podłogi, możesz łatwo sprzątać (bo nie ma między nim a podłogą jakiegoś strasznego kąta nachylenia...)

Gość abcd...abcd...abcd...
zapomniałam jeszcze o jednym: dach jest czterospadowy, ale tam, gdzie są balkony masz takie jakby "wykusze", nad nimi dach jest dwuspadowy- masz po prostu wysoką, pionową ścianę bez skosu, w niej są otwory drzwiowe.