Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mila-groszka

Kobiety czy bałybyście się w takiej sytuacji jeździc same przez las???

Polecane posty

Gość mila-groszka

Mieszkam w domu na kolonii i wszędzie mam daleko, zeby dojechac do najbliższego miasteczka muszę jechac prawie 10km kg wąską leśną drogą. zaznaczam, że jest to duży i ciemny las, droga piaskowa wąska i pełna dziur więc trzeba jechac powoli. w związku z tym mam pytanie do kobiet. Czy bałybyście się na moim miejscu jezdzic samochodem same przez ten las w nocy lub póznym wieczorem? Jestem młodą dziewczyną i nigdy sama nie jezdziłam a teraz będę musiała bo zaczęłam pracę i będę wracac koło godz.23 w nocy Niby nie ma czego się bac, wsiadam do samochódu zamykam się i jade. Ale mam już takie dziwne myśli, co będzie jak samochód mi stanie w tym lesie, jak zgaśnie i nie będę mogła zapalic (w lesie oczywiescie nie ma zasiegu w tel), albo jak ktoś w tym lesie będzie stał samochodem i zablokuje mi droge czy cos podobnego. Po prostu boje się. Czy wy też byście się bały na moim miejscu, czy wymyślam?

Gość mila-groszka
oczywiście 10 km a nie kg, sorry

Gość mila-groszka
Czy ktoś się wypowie?

Panikara jesteś, ja o 4 nad ranem rowerem z ogniska przez lasy do domu jeździłam, bez światła na dodatek :D "albo jak ktoś w tym lesie będzie stał samochodem i zablokuje mi droge czy cos podobnego" To po nim przejeżdżasz co za problem :D Przeszkody trzeba pokonywać :P

Gość Szybka w normalnym aucie
Też bym się trochę obawiała, ale co ma być to będzie ! Przecież jakoś do pracy musisz się dostać i z niej powrócić :D

Gość mila-groszka
no jasne, ale strasznie się boje naprawdę. Tyle słyszy się o napadach na kierowców na parkingach leśnych np. Nie wiadomo kogo mozna spotkac w tym lesie. a najgorsze jest to że tam nie ma nawet jak zawrócic czy wyminąc, wszędzie te doły. masakra jakas

" Przeszkody trzeba pokonywać" hehe dobre ;) autorko wydaje mi sie ze to kwestia przyzwyczajenia się. dasz rade ;)

Gość mila-groszka
Pisząc zablokuje droge to myślalam raczej że ktos samochodem będzie stał i będę musiała się zatrzymac. Jak byłam młoda to też byłam taka durna ze wracalam po nocy z kolezanką z dyskoteki. Ale teraz juz nie jestem taka odwazna, wszedzie słyszy sie o tych napadach morderstwach brr

Gość zdzirsone prodżekte
strach pewnie i będzie, ja na twoim miejscu zawsze miałabym w samochodzie jakiś gaz, nóż czy cokolwiek innego :classic_cool: lepiej dmuchac na zimne, a co :P

Gość mila-groszka
tzn teraz też jestem młoda mam 22 lata. no dziewczyny piszcie dalej co myslicie. z tych ktore się wypowiedziały wynika że tez byscie się choc troche bały.

Gość mila-groszka
Nie da rady, bo musiałabym dojechac do innego miasta i tam dopiero okrążyc, jechałabym z 30km dalej a na końcu i tak bym musiała jechac przez las, tylko ze z drugiej strony.

Gość rybkatttttgb
noo ja bym się bała. ;) ktoś dobrze napisał, można kupić gaz łzawiący. Ja bym sie czuła pewniej.

Gość mila-groszka
widzicie tez się boicie. kuzwa co ja mam robic. ja też się trzęse na samą myśl o tym. moi rodzice jezdzą i mowią żebym nie panikowała, ale wez nie panikuj

Gość taa niedobra pupa
Myslalam ze chodzi co o jazde rowerem... To juz nawet samochodem baby ssie boja???? :p

Gość no ale _ do tej pory
przelatywałaś przez ten las ? Do szkoły też jakoś chodziłaś. Nie ma specjalnie różnicy czy jedziesz o 15 czy o 23. Predzej ktos cie napadnie o tej 15 niż koło północy :)

Ale przesadzacie :o Prędzej coś Ci się stanie w mieście niż w lesie, najciemniej pod latarnią, ale człowiek kieruje się często emocjami nie logiką.

Mam kilka pytań pomocniczych: Zawsze będziesz pracowała na popołudniową zmianę? Czy droga jest oświetlona? Czy istnieje możliwość, by odbierał Cię ktoś z pracy: tata, brat, wujek? Czy nie mogłabyś nocować u kogoś w miejscu, w którym pracujesz i wracać do domu nad ranem? Jakaś rodzina, luby, nie wiem.

Gość mila-groszka
musztarda to jest pomysł:D tak do szkoły chodziłam ale wracałam w dzien, przewaznie jechalam z kims albo ktoś po mnie wyjezdzał, nie miałam jeszcze wtedy prawka.

Gość mila-groszka
hakuna odpowiadam -chyba nie zawsze, narazie wiadomo ze przez 2 tyg tak będzie, pozniej jak będzie to nie wiem - droga nie jest oswietlona, ciemno jak w dupie, w dodatku ten las taki ciemny i gęsty brrr -odpada bo wtedy nie będzie miał mnie kto dowiezc do pracy w południe, wiadomo z tymi dojazdami to kłopot -odpada nie mam nikogo tak bliskiego u kogo mogłabym nocowac

Gość taa niedobra pupa
Kup 3 gumowe lalki i posadź, niech grają role pasażerów. cha cha, ja juz widze mine policjanta, ktory by cie zatrzymal do kontroli.... chyba psychiatryk murowany...

No w lesie policjant, taaa.... :) Serio mówię, chociaż jeden pasażer nadmuchany i sytuacja zupełnie inaczej wygląda. :)

Gość zyga zaga
TY kobieto nie masz lepszego tematu.? Przez las ,przez gory,jeziora itd.................

Pozostaje zacisnąć zęby i jechać, ja zawsze w takich sytuacjach włączam radio, zamykam cały samochód od środka (niezbyt mądrze, cóż, no ale czuję się pewniej), włączam długie światła i jadę. Jak do wszystkiego - w końcu się przyzwyczaisz. Nie ma wyjścia.

Sama jeżdżę czasem podobną trasą, choć w nocy rzadko. :) Za przeproszeniem, sram za każdym razem w gacie. Na szczęście telefon działa. Gdyby nie działał, miałabym CB radio. :)

Gość nie masz wyjścia
chyba ,że znajdziesz prace chałupniczą :)

Gość taa niedobra pupa
Mnie szokuje, ze mozna sie bac jazdy samochodem.... Kiedys rowerem sie wybralam sama z Poznania nad morze, jechalam tez po ciemku,nocowalam w jakis krzakach... CZasem chodze biegac po polnocy bo to jedyna pora kiedy sie nie umrze od smrodu ze samochodow.