Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perełeczka1321

Ochrona danych osobowych

Polecane posty

Gość perełeczka1321

Sprawa wygląda tak... Zostałam oszukana przez nieuczciwego pracodawcę i na lokalnym forum założyłam wątek na w tej kwestii. Nie podałam ani nazwy sklepu ani adresu tylko charakter tego sklepu. Czy on teraz może mnie ciągać po sądach?

Gość perełeczka1321
wie ktos?

Gość nic się nie bój
Ochrona danych osobowych dotyczy osób fizycznych, a nie firm.

Gość perełeczka1321
Czyli były szef nic nie może mi zrobić? Boję się bo koleżanka zadzwoniła i mówiła że w sklepie afera teraz jest. Jedyne co im mogło się nie spodoac to to że napisałam że właściciel jest nauczycielem i od takiej osoby można oczekiwać odpowiedzialnosci

Gość weźta mi wytłumaczta jak
ochrona danych osobowych nie ma tu nic do rzeczy, co najwyżej może próbować cię podać do sądu o zniesławienie czy coś w tym stylu. ale jeśli to jest prawdą, co piszesz na tamtym forum, to nie będzie miał podstaw, o ile nie ujawniasz jakiejś tzw. tajemnicy służbowej, bo za to są konsekwencje.

Gość perełeczka1321
A czy "tajemnicą służbową" może być objęte to w jakim systemie zmianowym pracowałam? Lub kwota wynagrodzenia jaka mi wyszła?

Gość perełeczka1321
wie ktos?

Gość senna***
tajemnicą słuzbową moze byc coś kluczowego dla firmy ;) czyli jego dostawcy kluczowi odbiorcy etc. :) Jesli ty opisujesz pracodawce jako kogoś nieuczciwego masz do tego prawo. Do sądu??:D:D:D ten ktoś chyba mówi aby mówic :D:D:D jesli był nieuczciwy np zatrudniał cie na czarno lub robi inne szwindle pracownicze to on moze sie sam wkopac idąc do sądu :D:D:D:D raczej nie sądze aby był takim głupcem:D Zresztą kto wie??:O Generalnie myslę ze nie masz sie czego obawiac a jesli by ci groził powiedz mu że powiadomisz PIP o jego wyczynach masz do tego 100% prawo ;)