Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość labradorek

pies gubi sierść w nadmiarze

Polecane posty

Gość labradorek

witajcie. mam pewnien problem, mam rocznego pieska labradora. kiedy wzielam go rok temu wszystko bylo ok ale jak skonczyl 3 miesiace zaczal strasznie gubic siersc. ale to mnostwo. i do tej pory , niewazne czy to lato czy jesien. kupilam szczotke do szczesewania ale ja mu szczesze cala reklamowke jednorazowa a on i jak na co nie usiadzie czy sie polozy albo nawet przejdzie obok kogos i sie otrze to wszedzie siersc! sprzatam kilka razy dziennie, odkurzam ale i tak tego jest pelno, az mi wstyd jak ktos przychodzi. co mam robi? moze jakas dieta ? pomozcie.

Gość labradorek
myślałam też nad tym żeby pójść do weterynarza ale się wstydzę, poza tym nie wiem, czy akurat weterynarz mógłby pomóc jakiemuś zwierzęciu, ot, takiemu psu.

Gość si tu m'aime
proponuję witaminy w płynie, kilka kropel rozpuszczasz w misce z wodą, z której pies pije, kilka do mokrej karmy. Do tego karma pełnowartościowa, najlepiej od weterynarza. Mam ten sam problem, tyle,że z kotem, gubił niemiłosiernie sierść, po witaminach już lepiej.

uroki pieska z puszystą sierścią, też tak miałam z moim pekińczykiem, pies jest młody musi zmienić sierść a później to może strzyżenie regularne coś pomoże.żadna dieta nic nie da.

My mamy goldena i jest dokładnie to samo. Nie ważne czy wiosna, czy jesień - wszędzie pełno sierści. Weterynarz zalecił witaminy KERABOL. Stosujemy już ponad miesiąc. Minimalna poprawa jest

Gość labradorek
ale to jest ten normalny labrador nie ten dlugowlosy. a jaka karme dajesz kotu ?

Gość jest na to radaaa
wyczesuj go kazdego dnia i idz do weta po witaminy ,dodatkowo podawaj mu do zarcia łyzkę oleju /rzepakowy /slonecznikowy/lniany ---olej musi byc podawany kazdego dnia-bedzie miał piękną siersc i zdrową skóre

Nieważne jaka rasa. Chodzi mi tylko o to że witaminy są niezbędne. Raz w tygodniu podawaj też surowe żółtko.

Gość labradorek
olej ? stosowałaś/łeś to kiedys ? pomogło ?

Gość si tu m'aime
najpierw przez 2 miesiące dostawała suchą karmę od weterynarza, mokrą tylko Gourmet teraz też te puszki i Purinę suchą. Myślę, że ta Purina całkiem dobrze wpływa na kondycję sierści plus witaminy oczywiście. Najlepiej byłoby samemu przygotowywać posiłki psu/kotu, mięso, ryż warzywa gotowane. Ale mój kot tym gardzi:/ spróbuj ze swoim psem. Najlepiej jednak zrobisz jak pójdziesz do weterynarza.

Gość jest na to radaaa
tak ,normalnie do zarcia wlewasz lyzke oleju i mieszasz ,moj pies lsni od niego choc jest juz staruszkiem-dobek 9 latek -kazdy podziwia jego siersc i naprawdę wygląda pieknie :) Weterynarz mi tak poradzil i od 2 lat stosuję:)