Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama peła obaw

przyprawy do zup dla dziecka

Polecane posty

nie kupowałam od nich - mam taki sklep na osiedlu:) ale przyprawy dobre.

w sumie nasze miesa z marketów tez nie najlepsze, całe szczescie w normalnych "rzeźnikach" jest troche lepiej. Własnie ugotowałam pomidorówkę na kościach z karkówki - pyyyyyyszna :)

Małych dzieci takich do 2-3 lat nie trzeba przyzwyczajać do smaku soli. Wiadomo, że dorosłemu zupa bez soli i innych przypraw nie będzie smakowała, ale dziecko na sól, jak i wiele innych szkodliwych przypraw i potraw ma jeszcze dużo czasu. Wiadomo, że kiedy pójdzie do przedszkola zetknie się z kostką rosołową, solą czy vegetą, ale dopóki ten moment nie nastąpi radziłabym nie solić. Pierwsze słyszę, żeby dzieci wychowane na słoiczkach były przyzwyczajone do smaku soli- zupełna bzdura. Moja córka do 1 roku życia była na słoiczkach, następnie podawałam jej potrawy bez dodatku soli i innych ulepszaczy i jadła normalnie

Gość goldi...
mama pelna obaw...a dla ciebie to problem ugotowac obiad na "dwa gary"?? moj syn tez ma 10 miesiecy...od kad skonczyl 5 miesiecy gotuje mu sama...czasami dam obaid ze sliczka, ale nie przesadzajmy ze ugotowanie obiadu dla dziecka to dla ciebie wysilek:O:O dla siebie gotujesz codziennie tak?? to taki rytual, ze dla was obaid musi byc a dla dziecka ugotowac nie mozesz?? po co sol?? dziecku puki dorosly nie da soli to nie wie co to smak soli. sol to "biala smierc" niszczy wszystko nerki, watrobe, zoladek a ty jeszcze piszesz o magi czy vegecie:O:O:O

Gość mama peła obaw
paula01:):):)nie dobijaj mnie hehehehhe ja tutaj nawet normalnych zeberek kupic nie moge:(:(a zupe jak gotuje to na skrzydelkach. ogolnie to tylko drob tutaj smakuje mi podobnie.inne miesa wygladaja ladnie ale smakuja wrrrrr feeee Niezdecydowana mama moja corka je obiady w szkole i tez mowi mamo jakie to wszystko bez smaku:(:(:( niestety w uk tak to wyglada:(

hehe oststnio kolega, który mieszka w Szwecji opowiadał, jak kupował parówki - czy tam serdelki. Mówi - drogie, ale wyglądały jak nasze. Kupił je - a one słodkie!!!

Gość Cześć dziewczyny . Zapraszam
Cześć dziewczyny . Zapraszam Wszystkie mamusie przyszłe i obecne,jak i kobiety które są w trakcie starań o dzidziusia na nowo założone prywatne forum. Jeśli macie ochote i czas podzielić się swoimi doświadczeniami i przeżyciami związanymi z ciążą, porodem, połogiem i macierzyństwem oraz chcecie poznać nowe mamy to gorąco gorąco ZAPRASZAM. Jest wielee przeróżnych działów na któryc na pewno odnajdziecie kompanki do rozmów . Pomóżce rozkręcić naprawde świetne forum : GWARANTUJE MIŁĄ I PRZYJEMNĄ ATMOSFERE!! Zarejestruj się na http://www.mamazjajem.fora.pl/ Zapraszam do przenoszenia się stąd tam i zakładania takich samych nawet tematów i kontynuowania ich na tamtym forum Pomóżcie nam to rozkręcić

Gość mama peła obaw
to nie jest dla mnie problem ugotowac...nie napisalam przeciez tak...bardziej mialam na mysli ze wszystko wczesniej doprawiam i to chyba nie powod zeby mnie atakowac ze mi sie nie chce i takie tam.. o wegecie i madze tez pisalam ze nie podaje tego dlatego sie pytam czy dziewczyny daja!!!

Gość mama peła obaw
paula01 heheheh ostatani z moim mezem i starsza corka zrobilismy sobie prawdziwe angielskie sniadanie:):):) kupilismy sobie "chyba"to byly serdelki malenkie parowczki wgladaly ja male biale surowe kielbaski oni je tutaj griluja lub smaza na patelni..tez tam zrobilismy:):)do tego po jajku sadzonym i fasolka w sosie pomidorowym z puszki:):)typowe angielskie sniadanie:)ladnie wygladalo i pachnialo:)ale tylko to kielbaski heheh jak papier ochydne i tluste:(fasolka ja z koncetnratem pomodorowym na wodzie:(:(jedynie jajko smakowalo normalnie i tylko to zjedlismy a reszta do kosza. na szczescie corka w szkole ma do wybory co chce jesc..nie jadalaby tam gdyby nie zajecia poza szkolne wraca dopiero okolo 17 od 9 rano

ech... żarcie to jedna z większych przyjemności życia, nie mogłabym sobie tak odmawiac. Niestety polska zywnosć tez idzie w złą stronę. Warzyw i miesa z marketów nie ma co kupowac, mimo, ze ceny są duzo niższe.

Gość docia333
Przyprawy dla dziecka bez glutaminianu mozna kupic na stronie www.symfoniasmaku.pl

Gość żartujecie chyba jakie przypra
wy :D od lat syfu nie używam... w doniczkach bazylia, oregano, tymianek, mięta, magii, lubczyk - to już na ogrodzie.... w sklepie pieprz i sól kupuję właściwie tylko... o oczywiście poza okazjonalnym kupieniem laski wanilli czy gałek muszkatałowych i to jest KUCHNIA.... po co dzieci do syfu przyzwyczajać?

Gość zertyy
Z pełną świadomością polecam ci ofertę sklepu internetowego Przyprawy NMR. Już od dawna zaopatruję się w nim w moim zdaniem naprawdę rewelacyjne zarówno pod względem smaku jak aromatu mieszanki przypraw. Ofertę możesz zobaczyć odwiedzając stronę sklepu pod adresem http://nmr.com.pl.

Gość artam
Podpowiadałabym firmę NMR ( nmr.com.pl). U nich można każdy rodzaj przyprawy dostać. Samego pieprzu jest kilka jeśli nie kilkanaście odmian, poza tym świeża, intensywna sól himalajska – moja ulubiona. Dużo ziół, zaczynając od mięty, a kończąc na liściu laurowym, czy bazylii i kolendrze.

Gość arktiss
Można się dogadać z obsługą w sklepie online na http://nmr.com.pl. Kupujemy u nich do naszej restauracyjnej kuchni przyprawy od tego roku. Mają szeroką gamę dodatków, od tych do każdego typu mięs, po przyprawy do bulionów, zup, flaków, czy sałatek. Poza tym jest też sporo przypraw jednorodnych, można sobie skompletować wszystko co potrzebne do gotowania.