Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MadeInUsa

Tępota dzisiejszej młodzieży

Polecane posty

Gość MadeInUsa

Ludzie hahaha od dłuższego czasu już nie mogę wytrzymać ze śmiechu,żalu i tak dalej.Nastolatki 16-20 lat robią takie kolosalne błędy ortograficzne że po prostu strach.Często mam kontakt z nastolatkami i młodzieżą i doszedłem do wniosku że to era tępoty jest.Błędy ortograficzne robią nawet w dobie internetu ! gdzie można sobie choćby zainstalować wtyczkę do przeglądarki która podkreśla błędy czerwoną kreską ,ale nie po co skoro jestem taka/i super trendy i mam najlepsze rzeczy bo mi rodzice kupili.Nie wiem czy wina leży po stronie tzw bezstresowego wychowania ? czy jak ? Druga rzecz to taka, oglądam sobie coś w youtube a w komentarzach 324834 próśb żeby autor podał nazwę piosenki ! no kurwa jak by sobie nie można było sprawdzić tego samemu.Młodziaszki nie zapomną o kg tapety na twarz,o tipsach,o nowym telefonie,nowej mp3,nie zapomną również o nowych ciuchach,są trendy i w ogóle super ! ale żeby być taką ciemnotą społeczną i w dodatku robić kolosalne orty to trzeba naprawdę mieć talent :) I niech mi nikt nie mówi że wrzucam wszystkich do jednego wora , a właśnie wrzucam bo wystarczy się rozejrzeć w okół i zobaczycie co się dzieje.

Gość fhbdfmbsfbsb
Ty piszesz o błędach.....a wystarczy ich posłuchać O CZYM i JAK rozmawiają a raczej wyrzucają z siebie zdania probując coś skleić...jakie mają dziś wartości, co ich śmieszy a co bulwersuje...to jest dopiero strach i żal...takie będzie nasze przyszłe społeczeństwo...niestety...wejdx do szkoły gimnazjum lub liceum i zaobserwuj ich zachowanie, cytując ich ulubione słowo: masakra....śmiech przez łzy

Gość mama Olci z Kielc
a już się boję jak córka pójdzie do szkoły...dzisiejszy świat młodych owszem może być szalony ( każde pokolenie tak myśli o swoim pokoleniu) ale jest Pusty, Szary, Zmanierowany i Interesowny ...ja uważam, że jest coraz gorzej i nikt tego nie zmieni ( szkoła w sumie nie od tego bo piekiełko zaczyna się w domu i potem taki ' chory młody człowiek' idzie w świat .

Gość gość
Przez internet nie ma czym się chwalić zasadami ortografii itp. tylko w życiu prywatnym przy napisaniu jakiegoś podania :P

Gość tetetetettet
" w okół" ??????? hahahahahahhahahaah sam się naucz pisac :D:D:D

mnie tam szczegolnie nie raza bledy ortograficzne, mnie raczej przeraza brak podstawowej wiedzy, to ze nastolatki nie siegaja juz po ksieazki a wyznacznikie wszystkiego jest kolega z lawy szkolnej, zamiast szukac tego wyznacznika w sobie!

Gość MadeInUsa
@Z Każdym Dniem pisałem tego posta z lekkim przymrużeniem oka stąd jego wygląd właśnie taki jest w dodatku troszkę ironicznego uśmieszku chciałem wnieść :) @fhbdfmbsfbsb racja wielka racja.Mam 24 lata i w ciągi ostatnich paru miesięcy byłem na spotkaniu z paroma dziewczynami 18-20 lat.Jeden wielki PLASTIK a nie spotkanie.

Gość po ps jest kropka
skoro już piszesz o interpunkcji, to sama ją stosuj poprawnie...

Gość majlena
Artefakt_Diabła Błędy ortograficzne robią nawet w dobie internetu ! >>>>>> bo własnie przez internet ludzie zapominają gramatyke geniuszu gramatyka a ortografia to dwie różne rzeczy! ale pewnie przez internet zapomniałaś hahaha kretynko

Gość luuuuuuuna
Zgadzam się.Dzisiejsza młodzież jest okropna.Wystarczy posłuchać o czy rozmawiają.Co 2 słowo to kurwa i chuj,bo trzeba kolegom "zaimponować".Spędzają całe dnie przed kompem,żywią sie jakimiś zupkami z torebki i fast foodami.A jak widzę te dzisiejsze młode dziewczyny,to odnoszę wrażenie,że marzą o karierze prostytutki.Nieudolny,zbyt mocny makijaż,mini,szpila,tipsy z bazaru za 2 zł i myśli że błyszczy gwiazda jedna.Gęby lepiej żeby nie otwierała,bo nawet nie potrafi się wysłowić w ojczystym języku.Wstyd.

zgadzam sie, ja uczylam w szkole sredniej i gimnazjum i czego ja sie tam nie nasluchalam, nie naogladalam. oni naprawde dzis nie znaja zadnych granic, 13letnie dziewczynki operuja takim jezykiem a ich zainteresowania oscyluja wokol takich tematow ze tylko isc i sie wieszac. nie wspomne o sposobie w jaki zwracaja sie do nauczycieli. kto nie bywa w dzisiejszych szkolach nie widzial osobiscie ten moze sobie to tylko wyobrazic....

Gość Łapickaaaa
wokół, wokoło, wkoło - w tym znaczeniu co napisałeś autorze!

Gość luuuuuuuna
Ja naprawdę współczuję nauczycielom.Za moich czasów jak ktoś odpyskował nauczycielowi,to w łeb dostał i potem mu jeszcze stary w domu dołożył.A teraz?Nauczyciel ma siedzieć cicho,bo nie wolno mu nic.A ta dzicz robi co chce.

Gość mały odkrywca
Zadajcie sobie lepiej pytanie jacy dorośli wychowali takie dzieci? Bo znikąd się nie wzięły. A potem zastanówcie się nad sobą-jaki dajecie przykład młodzieży bo nie raz można zobaczyć na ulicy podchmielonych, przeklinających, nie potrafiących się wysłowić 20parolatków.

wyznacznikie wszystkiego jest kolega z lawy szkolnej, zamiast szukac tego wyznacznika w sobie! to akurat jest typowe dla wieku dorastania-kazdy nastolatek poszukuje swojej tozsamosci i lprzechodzi okres w ktorym autorytet stanowia koledzy z lawki czy inne postaci. jesli ktos tego nie doswiadczal nie dorastal....

Gość oczywiście, że
oczywiscie, ze przed BO wstawia się przecinek :o

Gość tacy wszyscy wykształceni
i elokwentni. Pochwalcie się, ile książek rocznie czytacie? (nie mówię tu o podręcznikach, poradnikach, książkach kucharskich, instrukcjach obsługi i bajkach czytanych dzieciom, ambitne audiobooki też się nie liczą)

o jezu, no ale nie wpadajcie w paranoję, to już nie chodzi o to, gdzie postawić przecinek czy nie :O Ale musicie przyznać, że "ktury", "nie dziela", "nie bieski", "rzeby", "zomp", dętysta" i "moim chłopcą" to już jest jakaś masakra :O:O:O

Gość bukaa
Jeżeli ktos podaje, ile książek czyta rocznie, to znaczy, że czyta ich mało. Łatwiej powiedzieć, ile czyta ich na tdzień, ewentualnie miesiąc.

Gość bukaa
filoteowy widelec - dla mnie niepostawienie przecinka przed "bo' czy "ale" jest takim samym błędem jak napisanie "ktury"

przyznam sie, ja nie zliczę ile czytam rocznie :) W sumie książki kupuję raz w miesiącu po kilkanaście, i zawsze się spłukuję :O A że "chyba" wykształcona, to wiesz, teraz byle pacan może skończyć mgr, więc nie będę się chwalić :D

buka- trafiła kosa na kamień, myślałam, że to ja jestem najbardziej ortograficznie przewrażliwiona na tym forum :D Ale szczerze to ok, to że ktoś nie zna zasad interpunkcji jest rażące, ale jednak przeszkadza mi mniej niż takie byki posadzone jeden na drugim :O

Gość Darekekekeke
Ostatnio pisałem na gg z 17 latką i jej rozmowa wyglądała dokładnie tak: No chej ! myślem rze możemy tam pujść i wybrać to razem bo szkoda by było rzeby twoja mama musiala puśniej się wkużać przez to rze jesteś facetem xD ręce opadają :)

fioletowy widelec - Ale papier się liczy! Masz papierek, jesteś wykształcona :classic_cool: Mnie by się nie chciało liczyć, ile czytam rocznie :o I tak wszystkiego nie pamiętam, bo książki kupuję rzadko(nie stać mnie :classic_cool:), a raczej z bibliotek korzystam :P