Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SuleViae

Sikanie do majtek

Polecane posty

Dobra więc moj syn ma 3 lata i jak lata nago to do nocnika zrobi wszsystko - kupkę, siku, ale tylko załóż mu majteczki od razu sika do nich i nie woła co najgorsze że chce. Co ja mam robić w takiej sytuacji- jak nauczyć go żeby wołał jak chce lub zeby sam sciagał i robił ... Jak pytam się czy chce siusiu mowi nie ...

Gość troche późno
sie za to wziełas

Gość o co tobie chodzi
o co tobie chodzi? przeciez jej dziecko sika do nocnika! A to,ze ma problem z majtkami, to inna sprawa... Moze kup mu jakies majty z bohaterem, ktorego lubi i powiedz,ze bedzie mu przykro (temu bohaterowi) jak bedzie mokry ;) Moze zacznie je zdejmowac kiedy trzeba....

Gość agnaaaaaaaa
mój synek tak miał autorko, ale jak miał 1,5 roku. Teraz ma 1,9 roku i sam sciagą spodnie. ale nauczyalm go w ten spsób, że średnio sciagałam mu spodenki co 5 min i mówiłam, żeby usiadł na nocniczek. po jakims czasie sam zaczął próbować ściagać, więc zaczęłam zakładac mu luźne spodenki bez majteczek np. od pizamki. I juz sam ściaga, choć czasem zapomni sie i mu troche poleci ale zaraz przybiega do mnie.

Gość agnaaaaaaaa
pidżamki miało być;)

Gość agnaaaaaaaa
choć w sumie to najlepiej uczy się dziecko sikania w lato, puszczsz dziecko na podworko w majteczkach ajk sie zsika to nie przebierasz. Wtedy czuje ze ejst mu niewygodnie i zaczyna wloac;)

Do tej pierwszej Pani która odpisała mówię iż zazdroszczę matkom które mogą siedzieć cały czas w domu a przynajmniej większość czasu ze swoimi dziećmi. ja jestem sama i niestety musze pracować dlatego moje dziecko tak późno zaczęłam sadzać. A co do reszty spróbuję i napiszę jak poszło :) Pozdrawiam i dziękuję ...

Do tej pierwszej Pani która odpisała mówię iż zazdroszczę matkom które mogą siedzieć cały czas w domu a przynajmniej większość czasu ze swoimi dziećmi. ja jestem sama i niestety musze pracować dlatego moje dziecko tak późn

Do tej pierwszej Pani która odpisała mówię iż zazdroszczę matkom które mogą siedzieć cały czas w domu a przynajmniej większość czasu ze swoimi dziećmi. ja jestem sama i niestety musze pracować dlatego moje dziecko tak późno zaczęłam sadzać. A co do reszty spróbuję i napiszę jak poszło :) Pozdrawiam i dziękuję ...