Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia z wąbrzeźna

jak oduczyć dziecko ssania piersi

Polecane posty

Gość kasia z wąbrzeźna

mam problem... :( może nie uwierzycie ale moje dziecko (Michał) ma 4 latka i ciągle chce ssać cyca :( ja ciągle mam pokarm i nie umiem mu odmówić, taki jest słodki jak wymusza na mnie ssanie.... ale to sie już robi troche żenujące i dziwnie się na mnie ludzie patrzą jak taki duży brzdąc ssie matce pierś.. macie jakieś domowe sposoby aby oduczyć dziecko ssania pokarmu?

Gość wrerewerwwer
DZiwie sie ze wczesniej stopniowo tego nie zrobilas. muszisz to zrobic stopniowo. i tyle.

Gość ty się dobrze czujesz???
4 letnie dziecko przy cycu??!!tobie potrzebny jest psychiatra i to szybko. Chodzisz do lekarza z dzieckiem,sama do gina i nie mówisz im że karmisz piersią a oni nic ci na to nie mówią?????.To chyba głupie prowo

Gość kasia z wąbrzeźna
cóż.. mówiłam ginowi, próbowałam go oduczyć ale jakoś nie mogłam się przemóc i zawsze jak zaczynał płakać to najprościej go było uspokoić piersią... nie wiem co teraz robić i boję się że nie bedę go umiała odstawić wogóle

Gość kasia z wąbrzeźna
oblubienica. a może mądralo pomóż mi zamiast mnie wyzywać :(

Gość zimna cola
Wywieź dziecko do babci, ciotki, albo zostaw z mężem. niech cie kilka dni nie widzi.

Nie dawaj cycka i koniec! Takie duże dziecko musi to pojąć, że nie to znaczy nie. Kup body, zeby nie dało rady samo cycka wyjąć.

Gość kasia z wąbrzeźna
no ale jak?? nie widzi mnie kilka dni a potem MAMOOOO i rwie sie do piersi :O a ja nie mam serca żeby go odstawić :( :( :( oblubienica - jak nie masz nic do powiedzenia tylko mnie obrażasz to spadaj stad

Tylko konsekwencja. Rozpuściłaś bachora, to masz. I wypowiadam się, ponieważ na ten temat akurat mam dużo do powiedzenia.

ja pindole........ - dziecko, mało wiesz o życiu. Ostatnio była u mnie kobita z 5-latkiem ssącym pierś. Na własne oczy widziałam.

no a jak ci ma niby pomóc? pisze, że nie dawać i koniec, a ty swoje, że nie umiesz nie dawać widzisz tu jakąś inną możliwość? faktycznie, na debilizm rady nie ma

Gość kasia z wąbrzeźna
5 lat... hmm, to jeszcze mam troche czasu

No, najstarsze, jakie widziałam to 5,5. Prawie do szkoły, a to przy cycku. Naprawdę, wielka to krzywda. Dziecko nie wykształca poprawnego odruchu łykania. Wyrasta na płaczliwego niedojdę. Nie umie bawić się z dziećmi. Nikt go nie lubi.

Gość kasia z wąbrzeźna
oj pelikany;)🖐️

mój kuzyn ssal tak tez do mniej wiecej 4 lat, ale potem chyba sam odstawil. Mówia, ze jak dzieci sie dlugo karmi piersia to sa inteligentniejsze. Nie wiem ile w tym prawdy, ale to tak na pocieszenie. Moze porozmawiaj z nim i powiedz, ze jest juz duzym chlopcem i juz czas, zeby przestal pic z cyca, bo cyce sa dla malych dzieci, a on to juz taki wojownik duzy i juz nie moze. Nie dawaj potem i tyle.

5 lat... hmm, to jeszcze mam troche czasu Jezu:o Chłop swoje, a baba swoje:o Chcesz czekać? Proszę! Ale nie mój cyrk, nie moje małpy.

Gość kasia z wąbrzeźna
oj pelikany pelikany :D🖐️

Znam takie historie z codzienności, dla mnie to nie nowina ani pierwszyzna:) Więc, wymyśl coś oryginalnego, nieprawdopodobnego i wtedy dopiero się ciesz, że się ludzie nabrali, a że nabierają cię na normalność - cóż to za satysfakcja:)

Gość kasia z wąbrzeźna
TO POWYŻEJ TO PODSZYW!!!

Gość kasia z wąbrzeźna
dziękuję wszystkim za odpowiedzi. postaram się być twardsza

Gość asiaw30
Wiem, ze to stary wątek, ale odnawiam. za kilka dni moje dziecko skonczy trzy latka. Niestety jeszcze mam pokarm i go karmie. Pisze 'niestety", bo chciałabym już je odstawić a niestety nie wiem, jak to zrobic, aby nikt na tym nie ucierpiał. Chodzi mi głownie o to czym zastąpic dziecku moje mleko. Czy taki malec powinien jeszcze doić butle z mlekiem modyfikowanym, czy moge mu podawać mleko krowie? Jak go usypiać? do tej pory zasypiał przy piersi, nigdy tez nie korzystałam ze smoczka przy usypianiu. Czy teraz to robic, aby go uspokoic? I wreszcie jak sobie poradzic z nawałem pokarmu? mam tak duzo mleka, ze gdy nie dam małemu piersi o regularnych porach, ból piersi jest niedozniesienia. Nie moge z bólu nawet ruszyc rękoma.... .

asiaw30 Wiem, ze to stary wątek, ale odnawiam. za kilka dni moje dziecko skonczy trzy latka. Niestety jeszcze mam pokarm i go karmie. Pisze 'niestety", bo chciałabym już je odstawić a niestety nie wiem, jak to zrobic, aby nikt na tym nie ucierpiał. Chodzi mi głownie o to czym zastąpic dziecku moje mleko. Czy taki malec powinien jeszcze doić butle z mlekiem modyfikowanym, czy moge mu podawać mleko krowie? Jak go usypiać? do tej pory zasypiał przy piersi, nigdy tez nie korzystałam ze smoczka przy usypianiu. Czy teraz to robic, aby go uspokoic? I wreszcie jak sobie poradzic z nawałem pokarmu? mam tak duzo mleka, ze gdy nie dam małemu piersi o regularnych porach, ból piersi jest niedozniesienia. Nie moge z bólu nawet ruszyc rękoma.... Powiedz małemu, że tzytzek jest chory, udawaj, że boli i posmaruj sobie suty musztardą :classic_cool: Jak będzie mimo to chciał to powiedz ok to spróbuj, ale chory nie ma mleka ;) I rób tak za każdym razem jak będzie chciał ;) A swoją drogą trzeba było odstawić już wcześniej

Gość asiaw30
dzięki za odpowiedz... dokładnie... można bylo wczesniej... teraz jest duży problem...spróbuję z ta musztardą... ehhh tak to jest jak chce sie byc idelna maą i sie czyta te wszystkie głupie prolaktacyjne portale...

Gość a ja polecam kudzu root
idz na wielodzietni

Też karmiłam, też "długo" (1,5roku) i tym sposobem odstawiłam bez płaczu bo córa po prostu mówiła aha i czekała aż tzytzek zdrowy będzie, aż przestała czekać, nie wiem przez ile pytała o niego 3-4 dni jakoś, ale przez jeszcze dwa tygodnie byłam czujna bo czasem miała taki odruch np przy płaczu, że chciała - odwracanie uwagi i było ok