Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiem o co chodzi

Dziwne "czary" ze skazą białkową!

Polecane posty

Mam 3 miesięcznego synka. Jak miał około 1,5m-ca stwierdziłam u niego skazę (starsza córka miała) więc na tej podstawie tak stwierdziłam..... :/odstawiłam nabiał. 2tyg temu bdąc u rodziców zjadłam pomidorówkę mamy (nigdy nie zabielała śmietaną) jak już duuuużo jej zjadłam (bo byliśmy tam 2dni) okazało się, że nie dość, iż zabieliła to jeszcze dużą ilością) ;/ Synowki nic po tym nie było więc byłam w szoku i dla sprawdzenia czy faktycznie dobrze określiłam skazę piję kawe ze śmietanką, czy np. actimela, jadam jogurty... no jem nabiał normalnie i KOMPLETNIE nic się nie dzieje. Skoro nie ma ŻADNYCH objawów... skóra gładka, ładna, kupka w porządku, a dziecko wesołe to oznacza, że źle uznałam, iż ma skazę czy po prostu MA, ale jakąś bezobjawową ? :/

Gość kokokokkkkoo
Może mu przeszła :) ciesz się!! a swoja drogą jak nie zauważyłas że zupa była ze śmietaną?? po ciemku ją jadłas?? :)

Normalnie za widnego ją jadłam :D Nie widziałam śmietany :/ nie czułam jej nawet

Gość cocoococcococ
Istnieje skaza bez objawów w ogóle?

Gość ja tez padlam ze smiechu
jak mozna nie zobaczyc smietany w pomidorowej???????????????

Gość kijevna
może to po prostu nie była skaza:)

Gość mojemu synkowi skaza
przeszła kolo 9 miesiąca. Wymiotował po wszystkich mlekach modyfikowanych prócz nutramigenu, po jogurtach, maśle, śmietanie. A w 9 miesiącu podałam jogurt przygotowana na najgorsze i zero wymiotów. Jak ręką odjął.

moja coreczka rowniez niby maskze stwierdzona ale poczatkowo mało miała objawom wiec kiedy miała 8 mies zaczełam podawac normalne mleko modyfikowane ale jak sie okazało gdzies po miec cała buzia wysypana no a predzej nic nie było ani jednej krostki i kto mowi zeodrazu pokaze sie jak u nas dopiero po takim czsie

No stwierdziłam sobie skaze :D no może faktycznie durna jestem... ale po odstawieniu nabiału te czerwone zmiany na policzkach przeszły wiec byłam pewna, ze to jest to. Najpierw był taki jakby trądzik niemowlęcy, a potem taki czerwone suche policzki, a teraz nic od dłuższego czasu ok, a jem wszystko

moja coreczka rowniez niby maskze stwierdzona ale poczatkowo mało miała objawom wiec kiedy miała 8 mies zaczełam podawac normalne mleko modyfikowane ale jak sie okazało gdzies po miec cała buzia wysypana no a predzej nic nie było ani jednej krostki i kto mowi zeodrazu pokaze sie jak u nas dopiero po takim czsie

no i bardzo dobrze że stwierdziłaś sama, bo żaden lekarz tego nie stwierdzi sam, bo to mama musi obserwować i zauważać co się z dzieckiem dzieje. Żeby nie było, że wymyślam to właśnie taką obserwacje poleciła mi pediatra, bo powiedziała że to lepsze od testów. Co do skazy Twojego synka, to może mu już przeszło po prostu, ale dla pewności obserwuj jeszcze kilka dni i jedz nabiał w normalnych ilościach, nie żeby znów na każdy posiłek mleczne

skaza musi mieć jakieś objawy, dlatego obserwuj małego, bo jeszcze może być tak, że jak jego organizm przesyci się tym mlekiem, to wtedy wyjdą objawy

Gość pytanko mam
Czy przy skazie zawsze jest wysypka? Czy mogą być inne objawy?

może być wysypka, czerwone suche policzki, śluz w kupce albo spieniona kupka, ból brzucha

Gość no wlasnie, jakie sa
objawy tej skazy? czy zielona kupa, albo kupa ze sluzem moze byc objaem skazy, do tego zadnych boli brzuszka, wysypki, nic nie ma

Gość myślałam, że
wysypka jest zawsze?