Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KiziaczekMiziaczek

Kot Pers

Polecane posty

Gość gość
Jeżeli planujecie zakup kota perskiego to powinniście zgłosić się do sprawdzonej hodowli, która sprzedaje koty z rodowodem. Będziecie wiedzieli że koty są przetrzymywane w dobrych warunkach i że są zdrowe. Od siebie polecam wam www.aliviopers.com Gdy kupowałam od nich swojego persa dostałam szereg wskazówek jak obchodzić się z kotem tej rasy.

Gość Enenene

Dziwia mnie niektore troche negatywne opinie, mialem kilka dachowcow co prawda tez byly fajne na swoj sposob ale to perskiego nie zamienilbym na zadnego innego. Po 1 idelany do mieszkania gdyż nie potrzebuje wychodzic na zewnątrz jeszcze jak mieszkalem w domu jednorodzinnym to wychodzila na zewnatrz ale i tak glownie wskakiwala na lawke i sobie obserwowala swiat (tylko pod opieka wychodzila gdyz strach takiego kota zostawic na samowolke). Kot jest bardzo inteligentny, jest spokojny, towarzyski nie lubi sam siedziec zazwyczaj asystuje czlowiekowi woli np spac tam gdzie czlowiek przebywa ale oczywiście tez i sobie swoje miejsca ulubione do spania wybiera, jak nie spi to szuka glownie czlowieka i atencji ale nie jest jakos specjalnie natarczywy, jak sie nim nie zainteresuje to zamialczy albo zaczepi lapka i pozniej czeka grzecznie na czlowieka i jak nie dostanie uwagi to po prostu idzie zjesc(jak nie ma w misce karmy to wtedy nie odpuszcza szybko i czesciej sie odzywa wrecz wola zeby jej dosypac i prowadzi do miski), glownie jak nie to w moim przypadku wskoczy na parapet obserwowac swiat czasem kilka godzin albo pojdzie spac dalej jesli sie nia nikt nie zainteresuje. Jesli chodzi o koszty to tak 50zl srednio na miesiac na karme (nie zje z podlogi tylko z miski albo z reki) fryzjer co 4-6 miesiecy czesanie najlepiej codziennie ale i co drugi trzeci dzien nic sie nie stanie. I coz mogę dodac jest grzeczna, uwazna(ostrożnie przechodzi kolo przedmiotow na szafkach gdy idzie na parapet) nic mi nie zniszczyla a mam ja 7 lat i ma bardzo fajny charakter jest oddana właścicielowi i slucha. W nocy cicho przechodzi albo wskakuje obok czlowieka rzadko przy tym budzac.