Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naciq

ile pić płynów dziennie

Polecane posty

Gość naciq

ile trzeba pic płynów dziennie i czy musi to być woda ktorej nie cierpię a nie moze to być np herbata ziołowa z kopru ktorą uwielbiam ale słyszalam ze ona odwadnia organizm i picie jej w duzych ilosciach szkodzi? zalozylam temat na dietach ale wogóle sie nie pojawił moze tu wyjdzie.z gory dzieki za opd.

Gość ( : )
Woda, woda i jeszcze raz woda. Albo piwo.

Gość Służę radą
1000 litrów wody i Cie rozyrwie na kawałki :D

to , że najlepiej pic 2 l wody dziennie to ściema... To był pomysł amerykanskiego dietetyka że trzeba pić 2 l płynów ale miał na myśli owoce, warzywa itp ktore zawierają wode! Picie 2 l dziennie wody wyplukuje wszytkie witaminy i minerały!!!!

Gość christie2
2litry dziennie, najlepiej wode. kompletna bzdura powtarzana do porzygania przez idiotow:O

Gość Kapitan Bomba !!
min 2 litry wody najlepiej

Gość clayro
dwa duże piwa dziennie to podstawa

Gość bambambu
Ile możesz nie ma granicy, po herbacie z koprem to się bardzo pierdzi. Najlepiej to mineralną wodę Jana nie będziesz miała kamyków na przewodach moczowych, nerkach. Zrób sobie usg brzucha, to lekarz stwierdzi czy nie masz stanu chorobowego wewnątrz.

Gość plejstocent
www.forumowiczki.pl

Gość naciq
to sie zmusze do tej wody.w sunie wypilam dzisiaj 5 szklanek (zmusilam sie) no i nawet czuje sie lepiej.problem w tym,ze ja musze sie zmuszac do picia czegokolwiek,bo jakbym sie nie pilnowala to bym nie pila wcale i by mi się organizm odwodnił.wsyscy mi mowia,zebym duzo piła.a po koprze nie pierdzę.

Gość kiep, pieczara
tak, 2 litry wody to bujda tak jak ktoś napisał. Wszystkich płynów powinno być 2 litry - lącznie z jedzeniem. Ale wiecej na pewno nie zaszkodzi - o ile nie bedziesz piła np wody przegotowanej tylko mineralną. To woda źródlana wypłukuje minerały.

Gość naciq
ja mam wode z filtra,znaczy kranówa przefiltrowana.czyli niedobra?

Gość hjmfgmjn
czytalam ost jakies badania, ze woda zrodlana wcale nie wyplukuje mineralow i mozna ja bez obaw pic, oczywiscie lepiej mineralke bo nawet jesli bedzie za duzo mineralow to organizm je wydali ale woda zrodlana NIE SZKODZI. i tak 2 litry dziennie wody przy zwyklym trybie zycia, jak ktos niewiele jej traci to moze pic mniej, jak ktos intensywnie cwiczy itd towiadomo, ze wiecej.

Gość naciq
dzieki za odp.:)

grunt to nie pić słodzonych napojów - przynoszą więcej szkody niż pożytku. także niesłodzone herbatki, woda, ewentualnie napoje ze słodzikiem wchodzą w grę.

Gość naciq
wlasnie a ja albo kawe albo herbatki słodzone.teraz tylko woda:)