Gość ona199000 Napisano Listopad 17, 2010 Witam, zacznę od tego, że mam 20 lat, pracuję w firmie zajmującej się serwisem maszyn budowlanych i mam problem... Często bywa tak, że szefostwo wychodzi a ja zostaję sama z klientem bądź klientami (dodam, że jestem jedyną kobietą w tej firmie i w biurze), zapada wtedy niezręczna cisza i tu jest mój problem: nie wiem o czym i jak z nimi rozmawiać! Panicznie boję się czy też wstydzę rozmawiać przez telefon, bo też nie wiem czy nie wypalę czegoś głupiego. Nie posiadam wystarczającej wiedzy z zakresu mechaniki i budowy maszyn, bo moje obowiązki ograniczają się do prowadzenia biura. Czasem ludzie pytają mnie się o różne części do maszyn, a ja nie potrafię nic powiedzieć bo znam je tylko z nazwy, wiem że nie powinnam wtedy mówić "nie wiem", ale jak z tego wybrnąć? Czy któraś z Was ma również podobny problem, albo miała? Jak sobie z tym poradzić? Na jakie tematy wypada rozmawiać z klientami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach