Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moje wlosy :(

Pomocy

Polecane posty

Jestem w 25 tygodniu ciazy i wlosy wypadaja mi garsciami! Boje sie je wogole myc, to myje jakies co 3-4 dni :( Mam krotkie, takie dluzsze z przodu krotsze z tylu i teraz juz fryzurka wogole zniknela, bo te z przodu to wiekszosc wypadla, wogole sie nie ukladaja. Spinam je na taki artystyczny nielad teraz, bo w rozpuszczonych to widac normalnie gole placki :( Co mam zrobic? W aptece, u lekarza, nawet wlasna mama mowia: niemozliwe! W ciazy wlosy nie wypadaja! I nikt nic nie poleca, no bo w ciazy! I tak kolko sie zamyka. Biore codziennie witaminy, kwas foliowy do teraz i tran popijam to miodem. Przy kazdym myciu uzywam odzywki. I nie wiem co moge jeszcze. Mieszkam w UK tak a propos, ktos pomoze?

Gość gość
Jeśli tak jak mówisz jest tak źle to poważna sprawa ja obecnie jestem w ciąży i włosy mi się wręcz poprawiły Myśle że wypadać też mogą być może źle się odżywiasz no ale żeby były gołe placki aż to cieżka sprawa radziłabym Ci iść jak najszybciej do lekarza

Gość musiak
nikt ci suplementu diety przeciwko wypadaniu włosów nie poleci, wcierki na skórę głowy również ( ne naprawde dobre są na receptę i zabronione w ciąży). najlepiej naturalny szampon przeciwko wypadaniu. w aptece kupisz klorane z wyciągiem z chinowca do tego może byc balsam o tym samym składzie. do tego skrzyp polny. najprostrze i niegroźne. najszęściej włosy w ciąży stają się mocniejsze, ale zdarza się, że zaczynają wypadać. to może być objaw anemii, lub zmian hormonalnych.

Mania, juz od kilku dobrych lat mam zbilansowana diete, ustalona przez lekarza dawno temu, od poczatku ciazy przytylam tylko ladnie 4 kg, a wiec ksiazkowo. Same warzywka, na parze, mieska, nic ostrego, tlustego, itd. No naprawde chociaz bym chciala to nie mam sie czego czepic jesli chodzi o diete. U lekarza bylam, powiedzial ze to musialo mi wczesniej bo w ciazy to niemozliwe :/ Idiota - przyszlam sobie do lekarza poklamac troche ;) Ide do poloznej na wizyte za tydzien wiec jej o tym powiem. Moze troche z opisem przesadzilam, nie tak ze zupelnie placki widac, ale nad uszami wlasnie to sie fest przerzedzilo, i tak sobie musze troche innymi wlosami zakrywac. Masz szczescie ze tobie sie wlosy poprawily :)

w aptece kupisz klorane z wyciągiem z chinowca do tego może byc balsam o tym samym składzie. do tego skrzyp polny. w UK w aptece tez ? Nazywa sie tak samo?

Gość gość
To idz do innego lekarza bo to dziwne ze nic nie zareagowal i sprobuj jakis dobrych odzywek Niewiem dlaczego ale mi takie wypadanie kojarzy sie zaraz z rakiem niestety moja mama tak mialam i okazalo sie trafne Lepiej idz do innego lekarza i tak jak pisalam sprobuj odzywek i nadal odpowiedniego zywienia bo to dziwne by ciaza tak dzialala

Gość WILGOTNA BABKA
mi włosy wypadały 3 mies po porodzie, też się bałam myc, czesać, ciagle musiały być związane bo leciały na podmuch wiatru:o zaczęłam je myć szamponem familijnym pokrzywowym, i maska z jajka i nafty raz w tygodniu;) łykałam też skrzyp, ale ty chyba nie powinnaś. i włosy powoli odrastają;)

Gość musiak
z tego co wiem to w uk klorane jest dostępy. to specjalistyczna francuska marka dostępna w dobrze zaopatrzonych aptekach. nazwa klorane jest międzynarodowa ( fonetycznie kloran). namiast mówić o chinowcu powiedz, że na wypadanie włosów z tego co wiem w serii jest tylko jeden szampon na wypadanie. naprawde pomaga a zawiera tylko naturalne składniki więc jest bardzo bezpieczny. niestety nie nastawiaj się na ekspresowe efekty- trzeba trochę czasu. balsam tez bym kupiła i trzymała na głowie nie 3 a10 minut. skrzyp tez nie zaszkodzi. może brak ci minerałów?

Mania nie strasz ;) Przejde sie jeszcze wlasnie do poloznej i zobacze co ona powie. Wiem ze dziwne zeby ciaza tak dzialala, wszyscy bynajmniej tak mowia. wlosy powinny byc ladniejsze, bardziej blyszczace, gestsze w trakcie ciazy i zaczac wypadac tuz po jej zakonczeniu. Dobrze o tym wiem. dlatego kazdy umywa rece i twierdzi ze niemozliwe i koniec. A ja zostane lysa jak tak dalej pojdzie. wilgotna babka - dokladnie jak mowisz, nie myje, nie czesze, wogole ich nie dotykam. Nie susze suszarka, nie wcieram pianki. Nic. Myje, odzywka i zostawiam zeby zasem wyschly, potem upinam tu i tam i jakos jest. A nie daj boze przyjdzie je umyc i tragedia i placz. Jak durna sie poplakalam ostatnio, bo nromlanie cala wanna zapchana wlosami :( Popatrze po polskich sklepach za tym skrzypem (w tabletkach czy plynie lepiej? w ciazy mozna spokojnie) za szamponem z pokrzywy (jeszcze ponoc z rzepy?)

Gość musiak
z tym skrzypem to spokojnie:) w polsce zmieniło się prawo farmaceutyczne i na wszystkich suplementach jest informacja, że albo nie zaleca się stosowania w ciąży albo trzeba to skonsultowac z lekarzem. skrzyp w rozsądnych dawkach nie zaszkodzi. w uk normalnie podaje sie paracetamol kobietom w ciąży. u nas nawet tantum verde nie można stosować:) lek który działa miejscowo działa tylko miejscowo i nie przenika:)

Musiak - wiec moze jednak plyn na wlosy, na skore z tego skrzypu zamiast tabletek bedzie lepiej? I podejde do apteki zapytam o to klorane na wypadanie wlosow i bede ze wszystkim na zmiane uzywac. Dzieki wam bardzo, cos zaczne dzialac. I znowu wyje ;) tak mi szkoda tych wlosow jak nie wiem.

Gość musiak
niestety masz racje każdy lekarz będzie sie bał polecić coś mocnego kobiecie w ciąży. umywają ręce bo silne środki, dające efekty po miesiącu są zazwyczaj teratogenne ( mogą zaburzyć rozwój maluszka).

Gość musiak
z tego co wiem skrzyp najlepiej brać doustnie- żeby uzupełnić niedobory minerałoew i witamin. natomiast na skórę głowy kładzie się preparaty, które zwiększają przepływ krwi odżywiając i wzmacniając włosy.

Gość gość
Nie strasze poprostu wiem jak to było w jej przypadku A odnośnie tabletek to nie powinnaś brać żadnych Idź do lekarza innego poprostu bo tego nie wolno olać

Gość skrzyp nie tylko dobrze dziala
na wlosy ale takze na skore i paznokcie.ale kobietki kupujcie skrzyp tylko sypki,a nie w torebkach bo ten jest slabszy w dzialaniu.

Gość musiak
rzepa jest świetna.

No wlasnie, a mi sie wogole wydaje ze jeszcze ze dwa razy umyje wlosy i juz bede lysa. Szlag wie czy wogole mam miesiac! Ale zaczne myc tymi wszystkimi szamponami na zmiane i moze jak nie zaczna odrastac,to choc przestana wypadac. To taki punkt pierwszy. bo jakby mialy mi zaczac wypadac dodatkowo po ciazy to juz na bank jestem lysa. Choc nie wiem czy wogole mi zostana jakies wlosy do "po ciazy"

Gość musiak
nie ma co się denerwować. jak już przestaną wypadac to będzie świetnie. na odrośnięcie i tak trzeba poczekać dobre pół roku. i uwierz lekarze wiedzą co robią. wiem, ze dla obiety wypadanie włosów jest straszne, ale włosy odrosną a ryzykować zdrowiem swojego maleństwa byś chyba nie chciała. i dobrze, że przyopmniałaś o rzepie. płyn z rzepy jest rewelacyjny. piecze i nie pachnie najpiękniej ale jest naturalny i działa!

"ale kobietki kupujcie skrzyp tylko sypki,a nie w torebkach bo ten jest slabszy w dzialaniu" to znaczy co? W tabletkach chyba kupie w polskim sklepie sa na bank. I te szampony: klorane, z pokrzywa i cos z rzepa - albo szampon albo plyn taki i juz.

Gość skrzyp nie tylko dobrze dziala
ale bedac w ciazy to chyba nie powinno sie,w tabletkach.zreszta nie wiem.w ciazy nie jestem i nie bede raczej.

no to teraz juz nie wiem, bo opinie sa rozne, ze wolno albo i nie. a ponoc najbardziej pomaga. Wlasnie ten w tabletkach sie znaczy. Napewno wiec kupie te szampony i odzywki a o tym skrzypie to poczytam poprostu w sklepei konkretna ulotke czy wolno czy nie. Chyba ze ktoraz z was ma jakies sprawdzone informacje?

teraz zrozumialam ten sypki a nie w torebkach, chodzi o zrobienie z niego naparu i po wystygnieciu wmasowac we wlosy. wiec moze jest to jakies wyjsce, skoro co do tabletek to w sumie opinie sa podzielone? Tylko zapewne wlasnie taletki dzialaja lepeij i szybciej.

Gość gość
Podzielone jak z każdym praktycznie produktem na świecie. Ja należę do zwolenniczek Klorane http://lekosfera.pl/manufacturers/klorane-196 choć absolutnie nie jest tak, że jestem w nią jakoś ślepo zapatrzona.

Gość gość
Wypadanie włosów w ciąży nie jest normalne, po porodzie jak najbardziej, bo obniża się poziom pewnych hormonów. Ale teraz tak być nie powinno. Biegnij do lekarza, niech zleci ci badanie poziomu hormonów, bo ich niewłaściwy poziom może być niebezpieczny dla dziecka!