Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marina1999

co podawać dziecku ze skazą na śniadanie,kolacje?

Polecane posty

Gość marina1999

moje 10 miesieczne dziecko ma skaze (od ok.miesiaca) nie wiem co podawac mu na sniadanie - sinlac odstawiliśmy bo po nim bolał go brzuszek -kaszki ryżowe na mleku nutremigen odstawione bo wysypało go - jaglaną kasze zjadł raz z owockiem ale od trzech dni już jej nie chce rece mi opadaja! pomozcie prosze!

Gość anna wawa wawa
?

ooo, ja podnoszę. Też mam alergika i też dziesięciomiesięcznego. Na śniadanie dostaje butlę( Nutramigen2), potem warzywa, owoce, kaszę, ryż, czasem pieczywo, chrypki kukurydziane... Typowo śniadaniowych pomysłów nie mam, chętnie poznam.

Gość joko ono***
Mój je rano mleko a potem (za godzinę) kanapkę np z makrelą uwielbia ją, albo z pomidorem i pasztetem(domowym tylko i wyłącznie)

Gość agula8
ja córce na śniadania/kolacje dawałam kanapki z pieczywa bez rozpulchniaczy i dodatków(na pakowanym chlebie jest skład) posmarowane margaryną florą(była bez mleka) i do tego pasztet domowy albo szynka bez konserwantów lub gotowane mięsko cienko pokrojone. Co do skazy białkowej to spróbujcie podawać dziecku probiotyk Latopic-moja bratowa podawała go córce i jest bardzo zadowolona.Pomaga leczyć alergię i chroni w przyszłości przed astmą-zresztą można dopytać pediatrę.

Makaron z dodatkami, tylko trzeba kupić taki zwykły, bez jajek, Lubella ma takie, bardzo dobre. Grysik również z dodatkami, ja daję deserki, albo jak mi się to owoce :)

Aha, jeszcze daję żółtko jajka ale to tylko na przekąskę, bo tym się nie naje. A jak są w sklepie, to daję całe jajka przepiórcze.

Gość marina1999
pieczywo- niepomyślałam o tym pakowanym:) nie dawałam takiego z piekarni bo bałam sie ze moze zawierac mleko, masło czy jajka. ja podaje małemy dicoflor 30- pediatra kazał aledopytam tez o ten Latopic (poczytam zaraz w necie) mój maluszek rano tez dostaje nutremigen 2, zagęszczam kleikiem

Musisz czytać skład, ja już mam to opanowane :) Jest mnóstwo takich bez mleka, więc nie jest źle, naprawdę jest duży wybór.

Gość kijevna
ryż z owocami - dawałam trochę soku z kompotu jak było za suche, kaszki na wodzie (trzeba sprawdzać, skład, bo niektóre mają mleko w proszku w składzie i też moga uczulać), krewetki (ugotowane wrzucałam na masło plus czosnek i natka)... z tym, że jeśli masło wykluczyłas to nie bardzo