Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melody9999

pomozcie prosze was!

Polecane posty

Gość melody9999

dziewczyny mam duza prosbe! mieszkam sama z dzieckiem malutkim, i drugim 8 latek. pierwsze karmie piersia. nie mam partnera, dzieci sa z jednego ojca. niestety zycie na kocia lape sie nie udalo, i odszedl jak mu sie spodobalo. ale to niewazne. po oplaceniu wszystkiego itd, dostaje tez alimenty, zostalo mi 60 zl do konca miesiaca (nie prosze oo zadne pieniadze!) . pytanie - co gotowac, by mniej wiecej za to wyzyc? wpadlam na pomysl ze na dzis i sobote kupie pierogi takie sa na wage w kauflandzie i carefurze. i zostalo mi 55zl. tera ciezko bo musialam buty kupic dziecku, ma plaskostopie i z lumpow nie moge. mam make, mam ryz, mam kawalek kurczaka w zamrazalce, mam kukurydze i groszek, jakies sosy, makaron paczke, i cukier paczke. poradzcie! o nic nie prosze tylko o te rady! chce jakos to zaplanowac tak by mi sie udalo nakarmic dziecko i w miare siebie. dzieki za rady z gory:)

Gość dccok
A mops, caritas?

Gość facet z ...
np. zrób makaron z sosem Całuję Cię kotku

Gość nie ma sie czego bac bazia
a nie ma u was jakiejs opieki albo w kosciele nie daja takich podstawowych produktow typu maka makaron mleko?

Gość Ostra_Siostra
To nie mój temat, ja zajmuje sie tematem "Rozmnażanie dżdżownic w lodówce"

Gość melody9999
przestancie zadna ostra siostra nie jstem :) hm, sytuacja nowa, bo mlodsza corka ma 2 miesiace, miesiac temu ten chaman poszedl w pizdu. teraz mi ciezej, bo trzeba ogrzac mieszkanie i te buty kosztowaly 150 zl.. ale bylam zmuszona.tak to mi policzzylam ze powinno mi zostawac ok 250 zl, wiec wtedy dam rade z pewnoscia. teraz tez. szczerze mowiac slabo gotuje, i nie wiem co do czego moge wykorzystac. mysle ze jak np z kurczaka zrobie rosol, to mieso wyciagne i np usmaze. w sumie to juz polowa miesiaca wiec jestem dobrej mysli. kupie jutro ziemniaki,bedzie na placki. co jeszcze, tanio a w miare zeby sie najesc? do takiego caritasu moge sie zwrocic o pojedyncza pomoc?

Gość melody9999
nie moge isc do kosciola bo nie jestem wierząca

Gość KERRYA
jasne , ale neta masz

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmxxxxxx
córka ma dwa miesiące, to trzeba się było zastanowić 11 miesięcy temu jak ją robiłaś w łóżku z fiutem

Gość melody9999
z neta korzystam u mojej babci w domu

wiesz tam chyba jest tak ze co miesiac mozna sobie wziasc makaron itd no ja nie wiem zbytnio bo nie biore ale cos tak mi sie kojarzy....kup ziemniaki rob kopytka placki z maki nalesniki jakies mozesz np kupic kg schabu bedziesz miec ze 3 razy na obiad jak sie dobrze postarasz kosc na zupe poledwice ze schabu na eskalopki i ze 3 razy po kotlecie...no jakis tak.

a o co chodzilo z tymi bucikami?? bo widzialam ze kilka osob chcialo babie kupic te buty dla dziecka no i co potem wyniknelo??

Gość melody9999
przestancie sie podszywac! mam internet w domu!

w kosciele cie nie beda pytac czys wierzaca :) po prostu idz zapytaj czesto ksieza robia takie zbiorki zywnosci a potem rozdaja potzrebujacym.albo caritas...jakis mops no ja nie wiem zbytnio bo nie korzystam z takich pomocy.

Gość witabuenocitrin
żalosna jesteś autorko szukaj szczęścia u dawcy spermy którego workiem rozpłodowym zostałaś ,

Gość dccok
Zarejestruj nic, to nie będą się podszywać. Jeśli masz w pobliżu biedronkę, to tam jest tania mąka, makaron i inne rzeczy. Możesz zrobić makaron z sosem pomidorowym.

no i nad netem tez sie zastanow-palcisz ze 40 zl to juz jest wyzywienie na kilka dni.wiec wiesz....

Gość dccok
przecież nie da się tak z miesiąca na miesiąc zrezygnować z neta:O

juz zarezerwowalam nick. a nie wiecie czy w sklepach miesnych mozna poprosic o kosci na zupe? cos sllyszalam ze tak. mam jeszcze kostki rosolowe, mam budyn wiec bedzie mial co jesc. i z kolacja nie ma problemu bo mam platki jeszcze, tylko mleko trzeba. gorzej z tymi obiadami. przestancie mnie krytykowac, bylam z nim 10 lat, popelnilam blad ze slubu nie wzielam? byc moze tak, a moze i tak by odszedl i bym miala wiecej problemow z rozwodem itd? chce tylko zebyscie mi powiedzieli co gotowac i nic wiecej. mieszkanie mam, mam internet, mam komorke. mala podrosnie pojde do pracy a siostre zatrudnie jako opiekunke, i juz.

no ale kiedys trzeba...

Gość Juliette90
To skoro babcia ma internet to chyba nie przymiera głodem i może się podzelić? :O Kiepskie prowo...

bazia w temacie rodzenia ;)

Gość pogadaj to koniowi
skoro stać Cię na komputer i internet, to powinno Cię stać na kupno żywności dla dzieci. Soory,ale skoro umiesz się rozmnażać to i powinnaś umiec zadbać o to, by dzieci nie chodziły głodne. Takie jest moje zdanie i psińco mnie obchodzi jak sobie dasz rade.

ok dzieki. mam biedronke. wlasnie robie liste zakupow. poradzcie co kupic. na pewno ze dwa mleka, czy narazie jedno? moge wydac teraz 25 zl, reszte za jakies 6 dni.

Gość Juliette90
dlaczego babcia nie może wam pomóc?