Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinkyy

PRZESUNIECIE OKRESU

Polecane posty

Gość pinkyy

czy jesli zaczelm pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych 8 dnia cyklu, to przesune przez to nastepny @ ?? czy mimo wszytsko dostane po 28 dniach ( tyle trwaja moje cykle, zawsze regularne)

Gość pinkyy
nieeee, to bylo pierwsze opakowanie, zaczelam brac tabletki poprostu od 8 dnia cyklu, jak zazwyczaj lekarze zalecaja zeby rozpoczac od dnia pierwszego

no to może być różnie. weźmiesz 21 tabletek i zrobisz siedmiodniową przerwę. w tym czasie będzie krwawienie. czyli krwawienia możesz się spodziewać od 22 do 28 dnia (koniec siedmiodniowej przerwy). skoro nie wzięłaś pierwszej tabletki pierwszego dnia cyklu, to prawdopodobnie nie mają one swojej skuteczności antykoncepcyjnej.

Gość pinkyy
no wlasnie mozliwe ze jestem w ciazy, dlatego pytam bo nie jestem pewna czy moge juz test zrobic czy nie, dzisiaj wzielam ostatnia tabletke, czyli okres powinnam juz dostac ( ten bez przesuniecia) a tu nic, i niewiem czy jak test zrobie to wynik bedzie wiarygodny....

ja nie bardzo rozumiem pojęcia okresu 'bez przesunięcia'. jak się bierze tabsy, to nie ma już czegoś takiego jak regularne cykle, tylko jest krwawienie z odstawienia w 7dniowej przerwie. zatem fakt, że do tej pory miałaś @ co 28 dni, teraz nie ma już znaczenia :) poczekaj te 7 dni, i jeśli ie dostaniesz, to zrób test i jeśli będzie negatywny, to zacznij koleje opakowanie. i już lepiej ie rób żadnych przesunięć - będziesz spać spokojnie :)

Gość pinkyy
tak tylko ja wlasnie pytam czy jesli nie zaczelam brac tabletek od 1 dnia tylko od 8 to czy tabletki maja takie same dzialanie ( nie mam na mysli skutecznosci) chodzi mi o to czy dostane okres wedlug mojej dlugosci cyklu czy mimo wszystko przesune @ niewazne od ktorego dnia zaczne brac tabsy, i czy test zrobiony teraz bedzie mial wiarygodny resultat